شناسهٔ خبر: 73940049 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: جماران | لینک خبر

در گفت و گو با جماران؛

پورذهبی، نماینده ولی فقیه در کردستان: تریبون نمازجمعه به مرکزی تبدیل شود که مردم هنگام حضور در آن احساس یکپارچگی کنند

باید سعی شود که تریبون نمازجمعه، علاوه بر آنکه تریبونی برای موعظه و توصیه به تقواست، به مرکزی تبدیل شود که مردم هنگام حضور در آن، احساس کنند کشور از یکپارچگی در مواضع و افکار برخوردار است. رهبر عزیزمان نیز در جلسه‌ای که اخیراً در خدمتشان بودیم، فرمودند که نیازی نیست برخی از مسائل اختلافی و موضوعاتی که ضرورت ندارد، در تریبون‌ها مطرح شود.

صاحب‌خبر -

پایگاه خبری جماران: نماینده ولی فقیه در کردستان گفت: ما اکنون با یک دشمن واحد یا دشمنان واحدی، یعنی آمریکا، اسرائیل و احتمالاً کسانی که با آن‌ها همراهی می‌کنند، مواجه هستیم. به نظر بنده، باید در اعلام مواضع، انسجام سیاسی و توجه ویژه‌ای وجود داشته باشد و نباید اجازه داد که خدای‌ناکرده افکار گروهی یا جناحی از هیچ طرفی غلبه پیدا کند. باید به مسائل مذهبی، به‌ویژه در استان‌های قومیتی که همگی در حال همراهی هستند، توجه شود و بیشتر بر این نکته تأکید شود که کشور را به نحو شایسته‌ای و بدون تنش، با همراهی دولت و ملت به‌پیش ببرند.​

مشروح گفت و گوی خبرنگار جماران با حجت الاسلام و المسلمین عبدالرضا پورذهبی را در ادامه می خوانید:

 

12 روز مقاومت مردم در برابر توطئه و هجمه‌ای از سوی اسرائیل جنایت‌کار متوجه ایران بود. لطفاً درباره حال‌وهوای مردم کردستان در ایام آن جنگ دوازده‌روزه و قضایایی که حضرت‌عالی شاهد آن بودید، تشریح بفرمایید.

از زمانی که این اتفاق رخ داد و جنگ در واقع از سوی رژیم جنایت‌کار اسرائیل آغاز شد، تلاش ما بر این بود که حتی‌الامکان به نقاط مختلف استان سر بزنیم و حال‌وهوا را در آنجا بررسی کنیم. اولاً، مطلع هستید که استان ما کمتر مورد هجمه قرار گرفت؛ شاید تنها یک یا دو مورد در استان ما رخ داد. با این‌حال، مردم شریف کردستان همراهی بسیار خوبی داشتند؛ هم در مقالاتی که منتشر شد و هم در نوشتارهایی که برخی از عزیزان نگاشته بودند. همچنین در مجامعی که شرکت می‌کردیم، این همراهی مشهود بود.

به‌عنوان‌مثال، سحرگاه جمعه‌ای که این اتفاق رخ داد، روز شنبه آن مصادف با عید غدیر بود. بنده در روز عید غدیر که جنگ آغاز شده بود، در شهرستان بیجار و در جمعیتی بالغ بر هزار تا دو هزار نفر حضور داشتم. در منطقه‌ای از بیجار همگی حاضر بودند و همراهی خود را اعلام می‌کردند و نسبت به دشمن ابراز انزجار می‌نمودند و سخنرانی‌ها نیز در همین راستا بود. همان شب، پس از بازگشت، به منطقه قروه رفتم. در آنجا نیز جمعیت خوبی در یکی از روستاها که برنامه‌ای داشتیم، تجمع کرده بودند. درباره تشییع پیکر شهدایمان نیز باید بگویم، برای‌آنکه در ذکر اعداد اشتباه نکنم، ما دست‌کم سه تا چهار شهید نظامی داشتیم که سه تن از آنان در شهرستان بیجار (دو تن در خود شهر بیجار و یک تن در یکی از روستاهای تابعه) به خاک سپرده شدند.

 ما در مراسم تشییع پیکر ایشان شرکت کردیم که مراسم بسیار باشکوهی بود. در مجموع، می‌خواهم عرض کنم که مردم، باتوجه‌به اتفاقی که رخ‌داده بود و علی‌رغم آنکه شاید تجربه چنین مقابله‌ای با جنگ را نداشتند، در مجامع عمومی حاضر شدند و همراهی بسیار خوبی از خود نشان دادند.

نمازهای جمعه استان نیز تریبون‌های بسیار خوبی بودند و با جمعیت‌های انبوه و مملو از شرکت‌کنندگان برگزار می‌شدند. خطبای ما، اعم از شیعه و اهل‌سنت، مواضع بسیار شایسته‌ای اتخاذ کردند. به نظر من، از حیث پشتیبانی و همراهی مردم، ما در کردستان وضعیت مقبول و مطلوبی داشتیم.

 

پیوند مردم استان را با ایران و هویت ایرانی چگونه ارزیابی کردید؟

بله، در این زمینه نیز، به‌ویژه در سخنرانی‌ها و نوشتارهایی که عزیزانمان در کانال‌ها و سایر فضاها منتشر می‌کردند، به نظر می‌رسد که پس از این اتفاق، حلقه اتصالی که در کشور وجود داشت، شدت و قوت بیشتری یافت. همان‌طور که در بخش اول عرایضم نیز اشاره کردم، از حیث اعلام مواضع، شرکت در مجامع و محکوم‌کردن این تجاوز، من وضعیت کلی استان را مطلوب و مقبول ارزیابی کردم و همین امر، خود نشان‌دهنده یک پیوند بسیار شایسته است. یعنی نگرانی از اینکه کشور ایران آسیب ببیند و جمهوری اسلامی دچار مشکلاتی شود؛ این نگرانی که در یکی دو روز اول به‌خاطر ازدست‌دادن شهیدان، سرداران و دانشمندانمان وجود داشت، خود دلالت بر این دارد که این پیوند عاطفی میان مردم شریف کردستان و کشور عزیزمان ایران، به شکلی شایسته تقویت شد و ما نیز از این بابت شکرگزار هستیم

 

الزامات حفظ وحدت در کشور چیست؟

من اخیراً در یک سخنرانی عرض کردم که ما اکنون با یک دشمن واحد یا دشمنان واحدی، یعنی آمریکا، اسرائیل و احتمالاً کسانی که با آن‌ها همراهی می‌کنند، مواجه هستیم. به نظر بنده، باید در اعلام مواضع، انسجام سیاسی و توجه ویژه‌ای وجود داشته باشد و نباید اجازه داد که خدای‌ناکرده افکار گروهی یا جناحی از هیچ طرفی غلبه پیدا کند. باید به مسائل مذهبی، به‌ویژه در استان‌های قومیتی که همگی در حال همراهی هستند، توجه شود و بیشتر بر این نکته تأکید شود که کشور را به نحو شایسته‌ای و بدون تنش، با همراهی دولت و ملت به‌پیش ببرند.

سایه رهبر معظم انقلاب نیز ان‌شاءالله مستدام باشد که ایشان به فضل الهی و با شایستگی، در جایگاه فرماندهی کل قوا، به نظر حقیر، روند جنگ را به‌پیش بردند. این امر، زمینه را برای رقم‌خوردن اتفاقات بهتر در آینده فراهم می‌آورد. به نظر من، همه ما با هر جناح و سلیقه سیاسی، اکنون باید موفقیت کشور، دولت و حاکمیت را اولویت خود قرار دهیم. امیدوارم که همه عزیزان ما این ملزومات و الزامات را رعایت کنند.

 

وظیفه ائمه محترم جمعه در حفظ وحدت عمومی و ارتباط با 90 میلیون ایرانی چیست؟

آن‌طور که ما مشاهده کردیم، پس از این اتفاق، نمازهای جمعه ما رونق بسیار شایسته و خوبی پیدا کرد. یعنی من در همین دوران، هم در میان شیعیان و هم در میان اهل‌سنت، به‌خوبی این موضوع را ملاحظه کردم. اولاً، باید قدر این تریبون را بدانیم. خود رهبر معظم انقلاب در جلسه‌ای که در محضرشان بودیم، فرمودند که تریبون نمازجمعه یک رسانه است، یک رسانه قوی است و ما باید شکرگزار این رسانه باشیم. به نظر می‌رسد که باید از پرداختن به مسائلی که میان مردم، دولت و حاکمیت گسست ایجاد می‌کند و یا بر گسل‌ها تأکید می‌نماید، اجتناب شود و در عوض به مسائل اصلی کشور و حل‌وفصل نقاط اصلی فرهنگی پرداخته شود.

باید سعی شود که تریبون نمازجمعه، علاوه بر آنکه تریبونی برای موعظه و توصیه به تقواست، به مرکزی تبدیل شود که مردم هنگام حضور در آن، احساس کنند کشور از یکپارچگی در مواضع و افکار برخوردار است. رهبر عزیزمان نیز در جلسه‌ای که اخیراً در خدمتشان بودیم، فرمودند که نیازی نیست برخی از مسائل اختلافی و موضوعاتی که ضرورت ندارد، در تریبون‌ها مطرح شود. ما می‌توانیم به تبیین مسائلی بپردازیم که این روزها با آن‌ها مواجه هستیم؛ موضوعاتی مانند دشمنی آمریکا و اسرائیل، حفظ تمامیت ارضی کشور، تجلیل از دانشمندانمان و تبیین این مظلومیت که دشمن نه‌تنها در صدد نابودی اسلام، بلکه دشمن بشریت است و مسأله آن‌ها فقط حکومت نیست، بلکه مطابق حکم قرآن، با اصل اسلام، دین و مؤمنین اختلاف‌نظر دارند.

به نظر من، اکنون مسیر بسیار خوبی گشوده شده و زمینه کاملاً آماده است. همان‌طور که می‌دانید، بنده تنها نماینده ولی‌فقیه هستم که امام‌جمعه نیستم؛ لذا مجبورم تریبون خود را شخصاً ایجاد کنم و از این شهر به آن شهر می‌روم و مشاهده می‌کنم که مردم آمادگی بسیار خوبی دارند؛ بنابراین، ما نیز باید قدر این تریبون را بدانیم و ان‌شاءالله با تأکید بر مسائل ضروری و اصلی، این آرامش نیز حاصل شود. شعار بنده در کردستان بر این محور استوار است: امید، وحدت و آرامش؛ و امیدوارم که بتوانم آن را به شایستگی اجرا کنم و به‌پیش ببرم.

 

آیا به این دلیل که جمعیت شیعیان در سنندج کمتر است، نمازجمعه (شیعیان) در آنجا برگزار نمی‌شود؟

از ابتدای انقلاب این‌گونه بوده و تدبیر نظام نیز بر این قرار گرفته است که تریبون نمازجمعه، به دلیل غلبه جمعیتی، در اختیار برادران اهل‌سنت باشد. ولی ما نیز هنگامی که به آنجا می‌رویم، تریبون سخنرانی در اختیار داریم و سخنرانی می‌کنیم. اما به طور رسمی، امام‌جمعه سنندج از برادران اهل‌سنت و نماینده محترم خبرگان رهبری هستند. با این‌ وجود، ما پنج یا شش نمازجمعه متعلق به شیعیان در دیگر مناطق استان داریم که من بعضاً در آن‌ها حاضر می‌شوم. گاهی نیز به شهرستان‌های سنی‌نشین مانند مریوان، بانه و دهگلان رفته‌ام و در برخی موارد، پیش از خطبه‌های نماز، عرایضی در محضر ایشان داشته‌ام. اخیراً نیز، در همین ایام جنگ، در مریوان حضور داشتم؛ جمعیت بسیار باشکوهی حضور داشتند و به نظرم، زمینه برای ادامه همین روند بسیار مساعد است.

اخبار مرتبط

انتهای پیام