رزاقپور در این سخنرانی با بیان اینکه سازمان بهزیستی مجموعهای تخصصی، اجتماعی و حمایتی است که از بدو تولد تا سالمندی در کنار آحاد جامعه حضور دارد، اظهار داشت: در حال حاضر، حدود ۱۰۰ هزار نفر در استان اردبیل از خدمات مستمر و غیرمستمر بهزیستی بهرهمند هستند که از این تعداد، ۲۸ هزار نفر مستمریبگیر هستند و ماهانه بیش از ۶۳ میلیارد تومان مستمری به آنان پرداخت میشود.
وی با اشاره به فعالیت نزدیک به ۷۰ مرکز توانبخشی روزانه و شبانهروزی برای حدود سههزار نفر از معلولان استان، افزود: ۱۶۵ کودک بیسرپرست و بدسرپرست تحت پوشش سازمان هستند که ۶۵ نفر از آنان در مراکز نگهداری شده و مابقی با رویکرد بازپیوند، در خانوادههای واجد صلاحیت زندگی میکنند.
مدیرکل بهزیستی همچنین از فعالیت بیش از ۱۰۰ مرکز مشاوره روانشناسی در استان خبر داد و گفت: سامانه تلفنی مشاوره ۱۴۸۰ بهصورت رایگان و شبانهروزی خدمات مشاوره روانی و خانوادگی ارائه میدهد که سال گذشته نزدیک به ۱۶ هزار تماس در این سامانه پاسخگویی شد.
رزاقپور با اشاره به فعالیت تخصصی اورژانس اجتماعی با شماره ۱۲۳ و به بیش از ۱۴ هزار تماسبا این خط اشاره کرد همچنین به اقدامات گسترده بهزیستی در حوزه پیشگیری از آسیبهای اجتماعی پرداخت و اعلام کرد: در سال گذشته بیش از ۴۳ هزار نفر از خدمات آموزشی، آگاهسازی و پیشگیرانه در زمینه آسیبهای اجتماعی بهرهمند شدهاند.
او همچنین به نقش جدی سازمان در حوزه درمان و بازتوانی اعتیاد اشاره کرد و گفت: در حال حاضر ۱۴ مرکز تخصصی درمان اعتیاد در سطح استان فعال است و برنامه های صیانت و توانمند سازی این افراد پس از طی دوره درمان توسط مددکاران و مشاوران پیگیری می شود.
مدیرکل بهزیستی اردبیل به تشریح اقدامات پیشگیرانه از معلولیت پرداخت و گفت: سال گذشته حدود ۶۰ هزار کودک ۳ تا ۶ سال در طرح غربالگری بینایی مورد غربال قرار گرفتند. خدمات غربالگری شنوایی نوزادان و کودکان ۵-۳ سال، مشاوره ژنتیک از جمله برنامههای مؤثر سازمان در این حوزه است.
وی به ارائه خدمات توانبخشی و توانپزشکی علاوه بر پرداخت مستمری اشاره کرد و افزود: خدمات تخصصی کاشت حلزون که هزینه آن توسط سازمان پرداخت می شود ارائه سمعک، ویلچر، عصا، لوازم بهداشتی، خدمات معیشتی، اشتغال، تحصیل و مسکن از جمله دیگر حوزههای مهم حمایتی است که در دستور کار سازمان قرار دارد.
رزاقپور خیرین را سرمایه اجتماعی بزرگ سازمان دانست و گفت: در سایه مشارکت خیرین، برای تهیه جهیزیه بیش از ۱۰۰ نوعروس اقدام شده و برای ۱۰۰ نفر دیگر نیز همچنان به مشارکت هممیهنان نیکاندیش نیازمندیم.
وی در پایان سخنان خود، برخی مطالبات جامعه هدف را نیز مطرح کرد و گفت: مطالبه جدی جامعه معلولان و سالمندان، مناسبسازی فضاهای شهری برای تردد ایمن و دسترسپذیر است. همچنین ایفای مسئولیت اجتماعی توسط دستگاههای اجرایی، بانکها و شرکتها در حمایت از تامین مسکن، اشتغال و معیشت افراد تحت پوشش امری ضروری است.
مدیرکل بهزیستی با اشاره به نیازهای خاص کودکان طیف اوتیسم و ضرورت پرهیز از قضاوت، بر همیاری همگانی در حمایت از این عزیزان تأکید کرد و ابراز امیدواری کرد با استعانت از خداوند متعال و با تاسی از سیره اهل بیت(ع)، همراهی خیرین و تلاش همکاران بهزیستی، بتوان گامهای مؤثری در مسیر ارتقاء کیفیت زندگی اقشار نیازمند برداشت.

