شناسهٔ خبر: 73932524 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

توسط رئیس دانشگاه بین‌المللی مذاهب اسلامی انجام شد؛

تشریح تجلی وحدت ملی و اقتدار دینی در برابر تجاوز رژیم صهیونیستی و بازخوانی دستاوردهای راهبردی جمهوری اسلامی ایران

مراسم گرامیداشت شهدای جنگ تحمیلی ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی به ایران با حضور کارکنان دانشگاه در سالن همایش شهید ماموستا شیخ الاسلام برگزار شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا،  دکتر محمدهادی فلاح‌زاده رئیس دانشگاه بین‌المللی مذاهب اسلامی در این مراسم، سخنان خود را با تأکید بر پیوند الگوی عاشورا و راهبردهای امروز جمهوری اسلامی آغاز کرد و با اشاره به هجرت شبانه امام حسین (ع) از مدینه به مکه، و تصمیم آگاهانه ایشان در ترک حج به دلیل تهدیدهای امنیتی، این اقدام را نشانه‌ای از دوراندیشی و تدبیر امام دانست که در برابر شرایط پیچیده آن روز، از آغازگری جنگ پرهیز کرد اما مسیر مقاومت را روشن ساخت.

وی با تأکید بر اینکه سیاست‌های کلان نظام جمهوری اسلامی در مواجهه با قدرت‌های جهانی همچون آمریکا نیز از همین منطق راهبردی پیروی می‌کند، خاطرنشان کرد: راهبردهای جمهوری اسلامی مبتنی بر مبانی نظری و اعتقادی است که برخلاف مبانی خشونت‌محور گروه‌هایی چون داعش یا سیاست‌های نژادپرستانه رژیم صهیونیستی، ریشه در اخلاق، عدالت و کرامت انسانی دارد. 

وی تحولات اخیر منطقه را در امتداد تقابل تاریخی گفتمان مقاومت با نظام سلطه دانست و به نمونه‌هایی چون شکست داعش، سقوط صدام، پیروزی محور مقاومت در لبنان و پیشرفت‌های راهبردی در سوریه، عراق و یمن اشاره کرد.

رئیس دانشگاه بین‌المللی مذاهب اسلامی، حادثه تلخ شهادت فرماندهان ارشد نظامی در یک شب را آزمونی بزرگ برای نظام جمهوری اسلامی توصیف کرد و گفت: علی‌رغم انتظار بدخواهان مبنی بر فروپاشی زنجیره فرماندهی، در کمتر از ۱۴ ساعت، نظام با انسجام و اقتدار، نه‌تنها بازسازی ساختار را انجام داد بلکه ابتکار عمل را نیز در دست گرفت؛ تا جایی که دشمنان نیز ناگزیر به تحسین مدیریت مقام معظم رهبری شدند.

وی همچنین به شکل‌گیری نوعی باور کارکردی و عمیق به رهبری در میان اقشار مختلف مردم اشاره کرد و گفت: همبستگی دوباره جامعه با نیروهای مسلح، حمایت نخبگان جهان اسلام از جمهوری اسلامی، و حضور طیف‌های متنوع مردم در آیین‌های مذهبی، بیانگر ریشه‌دار بودن ایمان دینی در جامعه ایرانی است.

دکتر فلاح‌زاده در بخش دیگر سخنان خود، به شکست اهداف رژیم صهیونیستی در حملات اخیر پرداخت و افزود: نه تنها تلاش رژیم صهیونیستی برای رفع تهدید از مرزهای رژیم صهیونیستی، تلاش برای ساقط کردن نظام جمهوری اسلامی، تجزیه کشور و در نهایت تحمیل تسلیم، هیچ‌کدام به نتیجه نرسید و بلکه برای نخستین بار، سرزمین‌های اشغالی تحت حملاتی قرار گرفتند که نه از سوی یک گروه مقاومت، بلکه توسط یک کشور مقتدر صورت پذیرفت.

وی در ادامه با اشاره به اهمیت تلفیق هویت دینی و ملی، اظهار کرد: قرار دادن هویت ایرانی و اسلامی در تقابل با یکدیگر، خطایی تاریخی است. اسلام در ایران نه به‌زور شمشیر، بلکه با پذیرش مردم و همخوانی با فرهنگ غنی ایرانی نهادینه شد؛ چنان‌که شهید مطهری نیز در خدمات متقابل اسلام و ایران بر آن تأکید دارد.

در پایان، رئیس دانشگاه با جمع‌بندی تحولات اخیر، اظهار کرد: در جنگ ۱۲ روزه، جمهوری اسلامی در عرصه‌های اجتماعی و نظامی پیروز میدان شد. پیوند دوباره مردم با نیروهای مسلح، ارتقای جایگاه رهبری، انسجام ملی و ناکامی پروژه‌های تجزیه‌طلبانه، از جمله مهم‌ترین دستاوردهای این دوره حساس بود که بار دیگر ظرفیت‌های راهبردی کشور را به رخ جهانیان کشاند.

انتهای پیام