به گزارش خبرگزاری ایمنا از خوزستان، سید محمدرضا موالیزاده امروز _جمعه بیستوهفتم تیر_ در جلسه بررسی مسائل زیستمحیطی با حضور معاون سازمان حفاظت محیط زیست از صدور مجوز فعالیت فاز دوم پتروشیمی ماهشهر خبر داد و اظهار کرد: این مجوز پس از پیگیریهای میدانی، مکاتبات اداری و حمایتهای نمایندگان منطقه صادر شد و میتواند اشتغال قابل توجهی در ماهشهر ایجاد کرده و بر روند توسعه استان تأثیرگذار باشد.
وی با قدردانی از تلاشهای مجموعه سازمان حفاظت محیط زیست کشور افزود: این پروژه که سالها مطرح بود، سرانجام به نتیجه رسید و بهزودی آغاز خواهد شد. تلاشهای مسئولان ملی و پیگیریهای نماینده منطقه، نقش مؤثری در تحقق این هدف داشتند.
استاندار خوزستان در ادامه به بازدید از کارخانه فولاد شادگان و افتتاح تصفیهخانه جدید این مجموعه اشاره و تصریح کرد: تأمین آب صنعتی و بهداشتی از طریق تصفیهخانهها، رویکردی مهم برای صنایع استان است و کارخانهها باید به سمت خود تأمینی در حوزه تأمین آب حرکت کنند.
موالیزاده از دو پروژه دیگر در شادگان نیز نام برد و عنوان کرد: مطالعات اولیه در زمینه پتروپالایشگاه شادگان و توسعه طرح پرورش میگو در اراضی هشت هزار و ۲۲ هزار هکتاری در حال پیگیری است و امیدواریم مجوزهای زیستمحیطی این طرحها نیز صادر شود تا روند اشتغالزایی در منطقه سرعت گیرد.
وی با اشاره به دیگر مسائل زیستمحیطی استان گفت: در جلسات اخیر کارگروه ملی، موضوعاتی همچون فلزهای نفتی، ریزگردها، وضعیت آب هورالعظیم و آلودگی آب مورد بحث قرار گرفته و جلسات بیشتری نیز در هفته آینده در همین ارتباط برگزار خواهد شد.
هشدار استاندار خوزستان درباره ریزگردها، آتشسوزی هور و خطرات زیستمحیطی
استاندار خوزستان با اشاره به ریشه خارجی ۷۰ درصد ریزگردهای ورودی به خوزستان اظهار کرد: منشأ این ریزگردها عمدتاً در عربستان، عراق، اردن و منطقه دیرالزور سوریه است و هرچند در سالهای اخیر منشأ داخلی کمتر بوده، اما نمیتوان از احتمال بروز مجدد آن در آیندهای نزدیک چشمپوشی کرد.
وی با اشاره به وضعیت هورالعظیم و آتشسوزیهای گسترده در این تالاب، گفت: هفته گذشته با وزیر کشور عراق گفتوگو کردیم و در هماهنگی با مسئولان سازمان حفاظت محیط زیست، سفری برای مذاکره رسمی با طرف عراقی در دستور کار قرار گرفته است تا اقدامات هماهنگ برای مقابله با این بحران انجام شود.
موالیزاده آتشسوزیهای هور از هویزه آغاز میشود و تا اهواز گسترش مییابد، بهگونهای که موجب تعطیلی ادارات و مختل شدن فعالیتهای عادی در استان میشود. ما آمادگی اعزام هلیکوپتر و هواپیمای آبپاش را داریم اما طرف عراقی نیز باید با رهاسازی آب از دجله همکاری کند. همچنین رهاسازی آب از سد سیمره بهسمت کرخه نیز میتواند به بهبود شرایط کمک کند.
وی در ادامه با تأکید بر لزوم حفظ تالاب شادگان اظهار کرد: توسعه و اشتغال با در نظر گرفتن ملاحظات زیستمحیطی امکانپذیر است و نباید این تالاب ارزشمند قربانی طرحهای توسعهای شود.
استاندار خوزستان با انتقاد از وضعیت فلرهای نفتی، بهویژه فلر منطقه کریتکم، گفت: در این منطقه گازهای آلاینده با شدت بالا منتشر میشود و این موضوع سلامت مردم را به خطر انداخته است. لولهکشی برای انتقال گاز ترش انجام شده و باید با تأمین اعتبار، این پروژه هرچه سریعتر اجرا شود، حتی اگر سود اقتصادی نداشته باشد.
استاندار خوزستان با اشاره به مخالفت با انتقال آب از سد ماندگان به استانهای دیگر گفت: انتقال ۲۸۰ میلیون متر مکعب آب برای مصارفی غیر از شرب در حالی صورت میگیرد که ایسی آب در آبادان به ۴۰ هزار رسیده و مردم منطقه با تانکر آبرسانی میشوند. این وضعیت زیستمحیطی قابل پذیرش نیست و نباید اجازه چنین انتقالهایی داده شود.
وی خاطرنشان کرد: این موضع صرفاً بر پایه ملاحظات محیطزیستی بیان میشود و امیدواریم مسئولان کشوری در این مسیر همراهی لازم را داشته باشند.