محمد شریعتی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به نکات ایمنی در رابطه با حریقهای عمدی و خودبهخودسوزی اظهار کرد: اواخر فصل بهار و با آغاز فصل تابستان، یکی از آتشسوزیهایی که آمار قابل توجهی به خود اختصاص میدهد، آتشسوزی ضایعات است.
وی با بیان اینکه آتشسوزی ضایعات درون نیزارها، اشجار و بهصورت ویژه در حریم شهرها ایجاد میشود که علت خودبهخود سوزی دارد، افزود: آمار حریق ضایعات کشاورزی همچون سفال گندم، جو و شاخوبرگ درختان یکشنبه هفته گذشته و ماه گذشته بهترتیب ۲۹ و ۱۶۱ مورد بوده است.
سخنگو و رئیس اداره ارتباطات سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری اصفهان گفت: علوفههای خشک در حاشیه رودخانه بهویژه خارج از شهر و بیاحتیاطی شهروندان با روشن کردن آتش و وجود اشیایی همچون بطری شیشهای و ترکیب آن با گرمای شدید هوا موجب حریقهای غیر عمدی و خودبهخود سوزی میشود، این نوع حریقها با توجه به شرایط کنونی کشور علاوه بر آلودگی زیستمحیطی موجب تشویش میشود.
شریعتی با بیان اینکه بخشی از آمار مربوط به حریقهای عمدی در مکانهایی همچون حاشیه رودخانه است که علاوه بر آلودگی زیستمحیطی موجب ایجاد خطرات و آتشسوزی ثانویه نیز میشود، ادامه داد: طبق ماده ۲۰ قانون هوای پاک مصوب هیئت وزیران و ماده ۶۸۸ آئین دادرسی کیفری این اقدام تخلف محسوب میشود و قابلیت پیگیری قانونی دارد.
وی با بیان اینکه آتش زدن باقیمانده محصولات کشاورزی از جمله حریقهای غیر عمدی است، گفت: برخی کشاورزان در این رابطه دقت لازم را ندارند و اقدام به سوزاندن سفالهای گندم و جو میکنند؛ هرچند در حریق بالای ضایعات تنها ۱۶ مورد مربوط به این موضوع بوده است، اما این کار نه تنها خطرناک است، بلکه موجب از بین رفتن میکرو اورگانیسمها و باکتریهای مهم خاک و کاهش کیفیت زمین کشاورزی میشود.
سخنگو و رئیس اداره ارتباطات سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری اصفهان تاکید کرد: اگر در محل آتشسوزی وزش باد ایجاد شود، سفالهای شعلهور ناشی از آتشسوزی عمدی ممکن است به راحتی به خرمن و انبارها و منازل اطراف منتقل و خسارات جدی را وارد کند، بنابراین توصیه اکید به کشاورزان این است که از این کار خودداری کنند.