به گزارش بامداد جمعه ایرنا به نقل از خبرگزاری «برناما»، وزارت خارجه مالی در بیانیه ای افزود که این حملات شرم آور، نقض تمامیت ارضی و حاکمیت سوریه و لبنان و نقض منشور سازمان ملل متحد، قوانین بینالمللی بشردوستانه و حقوق بشر است.
در این بیانیه آمده است: جامعه بینالمللی نباید اجازه دهد اقدامات تروریستی رژیم صهیونیستی علیه سایر کشورها که صلح و امنیت منطقهای و بینالمللی را تهدید میکند، ادامه یابد.
این وزارتخانه افزود که مالزی از شورای امنیت سازمان ملل متحد میخواهد تا به مسئولیتهای خود برای پایان دادن به این چرخه خشونت و تضمین صلح و ثبات عمل کند.
همچنین نخست وزیر مالزی حملات رژیم صهیونیستی به دمشق را نقض حاکمیت سوریه دانست و این حملات را محکوم کرد.
« انور ابراهیم » در یک پست در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی فیسبوک افزود: این حملات، نقض آشکار قوانین بینالمللی و توافقنامه بین رژیم اسرائیل و سوریه برای جدایی نیروها است که در سال ۱۹۷۴ منعقد شد.
وی تاکید کرد که سوریه بیش از یک دهه، رنج وحشتناکی را متحمل شده است و مردم آن شایسته صلح هستند، نه اینکه همچنان قربانی تروریسم یا دخالت خارجی باشند.
نخست وزیر مالزی با بیان اینکه کشورش قاطعانه در کنار مردم سوریه ایستاده است ، افزود: کوالامپور خواستار پایان دادن به این حملات و پایبندی رژیم صهیونیستی به اصول انسانیت و حاکمیت قانون است.
در ۱۳ ژوئیه (۲۲ تیرماه جاری) درگیریهای کوچکی بین قبایل عرب بادیهنشین و گروههای مسلح دروزی در سویدا رخ داد. دهها سرباز در حملات گروههای دروزی علیه نیروهای امنیتی مستقر در منطقه کشته شدند. پس از تشدید درگیریها، آتشبس بین طرفین برقرار شد. آتشبس اندکی پس از آن شکسته شد و ارتش اسرائیل حملاتی را علیه نیروهای امنیتی سوریه انجام داد.
در ۱۶ ژوئیه (۲۵ تیرماه) نیروی هوایی اسرائیل به کاخ ریاست جمهوری سوریه، ستاد کل و وزارت دفاع سوریه در دمشق حمله کرد. در همان روز، آتشبسی میان دولت و گروههای محلی در سویدا برقرار شد، در حالی که هواپیماهای جنگی اسرائیل حملاتی را به دمشق و درعا انجام دادند.
از زمان عقبنشینی نیروهای امنیتی از سویدا، تخمین زده میشود که صدها نفر در درگیریها و حملات اسرائیل کشته شدهاند.
رژیم اسرائیل به بهانه حمایت از دروزیها در جنگ با حکومت جولانی در استان السویدا، حملاتی را به مناطقی مختلف سوریه از جمله جنوب این کشور انجام داده است.
از زمان سقوط دولت بشار اسد در سوریه، درگیریهایی هر از چندگاه بین دروزیهای سوریه با عناصر وابسته به جولانی به وقوع پیوسته است. از یک سو، اقلیتهای مذهبی و قومیتی سوریه نگران اقدامات تمامیتخواهانه و افراطی عناصر وابسته به حاکمیت جدید تحت رهبری گروه مسلح افراطی تحریرالشام به فرماندهی جولانی هستند و از سوی دیگر، رژیم صهیونیستی با حملات مکرر به توانمندیهای نظامی سوریه و حمایت از اقلیتهای قومی و هویتی در این کشور، در تلاش برای تقسیم آن به چند کشور ضعیف و کوچک است.