شناسهٔ خبر: 73924264 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

گردشگری مذهبی و پیوند آن با صنایع دستی در ایام محرم توسعه پیدا می‌کند

اصفهان- ایرنا- استاندار اصفهان گفت: اصفهان را به عنوان موزه شهرهای کشور به گردشگران معرفی می‌کنیم و از این پس گردشگری مذهبی و پیوند آن با صنایع دستی در ایام محرم توسعه پیدا می‌کند.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، مهدی جمالی‌نژاد شامگاه پنجشنبه در حاشیه مراسم افتتاحیه رویداد فرهنگی "اصفهان، روایت عشق و هنر" که با حضور معاون وزیر میراث فرهنگی برگزار شد، از برنامه‌ریزی برای توسعه گردشگری مذهبی در استان خبر داد و تأکید کرد: اصفهان به عنوان پایتخت صنایع دستی جهان، باید از هیچ فرصتی برای معرفی میراث فرهنگی و معنوی خود دریغ نکند.

وی با اشاره به ظرفیت‌های بی‌نظیر استان اصفهان در حوزه‌های مختلف گردشگری، اعلام کرد: با وجود فعالیت‌های گسترده در گونه‌های مختلف گردشگری، در بخش گردشگری مذهبی کمتر کار شده است و برنامه ما این است که در تمام فصول سال و مناسبت‌های مختلف، اصفهان را به عنوان موزه شهرهای کشور به گردشگران معرفی کنیم.

استاندار اصفهان با اشاره به برنامه‌های ویژه ایام محرم و صفر، گفت: خوشبختانه در این ایام، بستری فراهم شده تا هنرمندان صنایع دستی، اصناف و اتحادیه‌های مرتبط، از جمله صحافی، قلمکاری، سفره قلمکار و دیگر رشته‌ها، در کنار مراسم مذهبی حضور فعال داشته باشند.

گردشگری مذهبی و پیوند آن با صنایع دستی در ایام محرم توسعه پیدا می‌کند

وی از همراهی معاون صنایع دستی استان و سایر نهادهای مرتبط تقدیر کرد و افزود: همکاری گسترده اصناف و هنرمندان نشان می‌دهد که اصفهان آماده است تا گردشگری مذهبی را به یک جریان پایدار تبدیل کند.

جمالی‌نژاد با بیان اینکه استان اصفهان دارای مراسم آیینی و مناسبت‌های متنوع در طول سال است، اظهار کرد: هدف ما تدوین تقویمی منظم برای رویدادهای فرهنگی، مذهبی و صنایع دستی در تمام ماه‌های سال است تا هیچ فرصتی برای معرفی میراث معنوی اصفهان از دست نرود.

وی با اشاره به ثبت جهانی اصفهان به عنوان "شهر خلاق صنایع دستی" تأکید کرد: امیدواریم با برنامه‌ریزی دقیق، شاهد تداوم این رویدادها در سال‌های آینده باشیم و اصفهان را به عنوان مقصدی جامع برای گردشگران داخلی و خارجی معرفی کنیم.

گردشگری مذهبی و پیوند آن با صنایع دستی در ایام محرم توسعه پیدا می‌کند

آیین‌های حسینی، تجلی هنر فطری و عامل همبستگی اجتماعی

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی نیز در این آیین بر نقش محوری فطرت انسانی در هنر دینی و آیین‌های حسینی تأکید کرد و گفت: در این برنامه، که با حضور هنرمندان، مسئولان فرهنگی و علاقه‌مندان به میراث معنوی اصفهان همراه است آیین‌های مرتبط با امام حسین(ع) به دلیل پیوند عمیق با فطرت انسان‌ها، همواره ماندگار و الهام‌بخش هنرمندان خواهد بود.

امیر حسین بانکی با اشاره به تفاوت هنر دینی و غیردینی، اظهار کرد: هنر دینی برخاسته از فطرت پاک انسان است، در حالی که هنر غیر دینی اغلب بر محور غریزه و لذت‌های زودگذر شکل می‌گیرد و به همین دلیل، هنرمندان در خلق آثار مرتبط با امام حسین(ع) با جان و دل تلاش می‌کنند و این هنر، قابل تولید انبوه و صنعتی نیست.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی همچنین به نقش آیین‌های حسینی در ایجاد همبستگی اجتماعی اشاره کرد و گفت: در ایام محرم، شاهد نزدیکی دل‌ها و از بین رفتن مرزبندی‌های اجتماعی هستیم، چرا که این آیین‌ها با فطرت مشترک انسان‌ها گره خورده است.

وی در ادامه از استاندار اصفهان و نیز تلاش‌های کمیسیون فرهنگی برای حمایت از میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان خبر داد و گفت: با توجه به جایگاه ویژه اصفهان در حوزه میراث فرهنگی و هنر، نیازمند نگاه ویژه‌ای از سوی وزارتخانه هستیم و پیشنهاد داده‌ایم که مدیرکل میراث فرهنگی استان، به عنوان مدیر ویژه منصوب شود.

گردشگری مذهبی و پیوند آن با صنایع دستی در ایام محرم توسعه پیدا می‌کند

گفتنی است در این آیین، مراسم سنتی زنگ حیدری توسط هیات حسینی نوش آباد اجرا شد. همچنین از اثر استاد خوشنویس‌زاده رونمایی شد و سپس استاندار از غرفه‌های روایت عشق و هنر بازدید کرد.

گردشگری مذهبی و پیوند آن با صنایع دستی در ایام محرم توسعه پیدا می‌کندبه گزارش ایرنا، رویداد فرهنگی"اصفهان، روایت عشق و هنر با تاکید بر گردشگری معنوی، صنایع دستی، آیین. ها و سنت‌های محرم از ۲۶ تا ۲۹ تیرماه جاری در محل گذر فرهنگی چهارباغ عصرها ساعت ۱۷ تا ۲۲ برپا است.

این رویداد با پیشنهاد استاندار اصفهان و همت اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان، اتحادیه صنایع دستی، شهرداری اصفهان و سایر ارگانهای مرتبط برگزار می‌شود.

این رویداد با تلفیق ابعاد مذهبی، فرهنگی و هنری، فرصتی منحصر به فرد برای آشنایی نسل جدید با آیین‌های معنوی محرم و تقویت همبستگی اجتماعی در فضایی روحی-روانی است. یکی از مهم‌ترین اهداف این رویداد، توسعه گردشگری داخلی و خارجی از طریق ترکیب هنرهای سنتی و بومی با آیین‌های محرم و فضاهای تاریخی اصفهان است که نه تنها جاذبه‌ای منحصر به فرد برای گردشگران علاقه‌مند به فرهنگ ایرانی-اسلامی ایجاد می‌کند، بلکه اصفهان را به عنوان مقصدی چهارفصل در گردشگری معنوی معرفی می‌کند.

از دیگر اهداف این رویداد، تنوع بخشیدن به محصولات گردشگری و معرفی محرم به عنوان جلوه‌ای از هنر، عرفان و همبستگی اجتماعی است. این امر با رونق کسب‌وکارهای محلی، فروش صنایع دستی و هنرهای سنتی مرتبط با مضامین عاشورایی همراه است.

در غرفه‌های اختصاص‌یافته به صنایع دستی، آثاری با تم مذهبی و معنوی عرضه می‌شوند که به تقویت اقتصاد فرهنگی و نمایش آیین‌های اصیل با رویکردی هنری و عرفانی کمک می‌کنند.

خیابان چهارباغ عباسی اصفهان از خیابان های معروف دوره صفوی است که در سال ۱۰۰۶ هجری قمری طبق دستور پادشاه صفوی، از محل دروازه دولت(مقابل ساختمان فعلی شهرداری) تا دامنه کوه صُفه(دروازه شیراز) احداث و بر همین مبنا درختان زیادی در اطراف آن کاشته شد.