شناسهٔ خبر: 73923734 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

معاون وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی:

چهارباغ اصفهان، حافظه زنده فرهنگ و اقتصاد هویت‌محور ایرانی‌ است

معاون صنایع‌دستی وزارت میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری با تأکید بر اینکه «چهارباغ حافظه زنده فرهنگ و اقتصاد هویت‌محور ایران است»، گفت: با وفاق بین دستگاه‌ها توانستیم در دل چهارباغ، رویدادی متفاوت و درخور نام اصفهان برپا کنیم.

صاحب‌خبر -

مریم جلالی، شامگاه پنج‌شنبه ۲۶ تیر در رویداد فرهنگی اصفهان، روایت عشق و هنر که با حضور هنرمندان، پیشکسوتان و فعالان فرهنگی و مذهبی در محور فرهنگی چهارباغ اصفهان برگزار شد، اظهار کرد: سپاسگزار کسانی هستم که روایت عشق و هنر را جاودانه کردند. چهارباغ فقط یک خیابان نیست، چهار رکعت ارادت و عشق است. در این چهار خط موازی، صحنه‌های بی‌نظیری همچون تشییع پیکر شهدا، عزاداری برای سیدالشهدا(ع) و فتح‌های بزرگ انقلاب و دفاع مقدس دیده‌ایم.

وی افزود: چهارباغ حافظه تاریخی ماست. از استاندار اصفهان و همکارانم در اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی سپاسگزارم که با تکیه بر ساختاری عظیم به نام هیئت این حافظه را زنده نگه داشتند؛ ساختاری که پیشرفته‌ترین نهاد توسعه است، چراکه اعضایش با جان و عشق کار می‌کنند. متأسفانه گاهی اشتباه رایج این است که کار هیئتی را معادل بی‌نظمی می‌دانند، درحالی‌که هیئت، منسجم، عاشقانه و مبتنی بر جوشش درونی است.

معاون صنایع‌دستی وزارت میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری با بیان اینکه در این محرم پربرکت که ندای صلابت ایران در جهان طنین‌انداز شده، ما هیئتی به وسعت قلب‌های عاشق در خیابان چهارباغ داریم، ادامه داد: ما ملت بزرگی هستیم، چون چهار ستون‌مان در چهارباغ‌های این سرزمین ریشه دارد. چهارباغ تنها کالبد نیست؛ فرهنگی است که عبادت، طهارت، تجارت و مهارت را کنار هم قرار داده است. وجود حمام، مدرسه، مسجد و بازار در کنار هم، نشان از ژرفای فرهنگی دارد که امروز در قالب عزاداری امام حسین(ع) جلوه‌گر شده است.

جلالی با اشاره به پیوند ناگسستنی مردم اصفهان با روضه و هیئت اظهار کرد: ما چای روضه را خورده‌ایم، کنار خیمه امام حسین(ع) بزرگ شده‌ایم. صنایع‌دستی ما، صنایع زیستی ما بوده‌اند. اقتصاد ما کنار هویت ما شکل گرفته است. زیر خیمه امام حسین(ع) بزرگ شدیم؛ روضه برای ما قدرت و ابتهاج و خردمندی است.

وی افزود: ملت ما زیر خیمه امام حسین(ع) کامل است؛ کسی حذف نمی‌شود. چهار باغ ما، چهار حرف وفاق است و اصفهان و اصفهانی را در چهار گوشه ایران به عشق و هنر می‌شناسند. ما وظیفه داریم که در مناسک ملی‌ـ‌فرهنگی مانند نوروز، رمضان و محرم، از این میراث پاسداری کنیم.

معاون صنایع‌دستی وزارت میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری گفت: استادان بزرگی در این مراسم حضور دارند؛ خاک بر قدم‌شان و شرمنده حضورشان هستم. موی سپیدشان و دستان پینه‌بسته‌شان، شایسته بوسه است. ای‌کاش یاد کنیم از آنانی که چهارباغ‌ها را ساختند، از هنرمندانی که قلم‌زنی، منبت، معرق، آیینه‌کاری و مقرنس را آفریدند.

جلالی با اشاره به پیوند هنر و زیست مردم اصفهان اضافه کرد: زیبایی‌آفرینی را باید از اصفهانی‌ها یاد گرفت. اگر سفره خواسته‌اند، قلمکار پهن کرده‌اند. اگر ظرف خواسته‌اند، قلم‌زنی کرده‌اند. اگر سقف خواسته‌اند، مقرنس و آیینه و عالی‌قاپو ساخته‌اند. اگر خیابان خواسته‌اند، چهارباغ ساخته‌اند؛ خیابانی که عبورش، ابتهاج است.

وی تصریح کرد: وقتی خانه در یک هیئت تصویر می‌شود، دیگر مهم نیست استاندار باشی یا نماینده مجلس یا معاون وزیر یا کارمند و هنرمند. همه زیر خیمه حسین(ع) هستیم و نوای هیئت را از هرکجا که باشد، می‌شنویم؛ از نوش‌آباد و کاشان و آقا علی‌عباس تا مسجد امام و مسجد دروازه‌نو. این صدا در جان ما نشسته است.

معاون صنایع‌دستی وزارت میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری از برگزارکنندگان این مراسم قدردانی کرد و گفت: زنان و مادران این سرزمین ایستاده‌اند، زیرا در دل سخت‌ترین اتفاقات زیبایی دیده‌اند؛ همانند حضرت زینب(س). فقط یک زن می‌تواند در دل مصیبت، آزادی و پیشرفت را ببیند. روایت مهم است.

جلالی با بیان اینکه چهار رکن چهارباغ، چهار گوشه غیرت، همت، معرفت و شجاعت ایرانی است، افزود: نام حسین(ع) میراث فرهنگی ماست، میراث ناملموس ماست. روضه، ساختار روایت ما را حفظ کرده و خیمه، تجلی وفاق ما بوده است. صنایع‌دستی، تجلی اقتصاد ما در دل این وفاق است.

وی خاطرنشان کرد: امیدوارم بتوانیم اقتصادی مبتنی بر هویت پایه‌گذاری کنیم و آن را با فریاد «چهار الله‌اکبر» از هر وابستگی برهانیم. آنچه از زنگ زورخانه تا بشقاب و لباس و معماری برای ما هویت ساخته، باید حفظ شود.

معاون صنایع‌دستی وزارت میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری در پایان گفت:حامل سلام و پیام وزیر میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری هستم که وفاق را بر محور عقلانیت و اجماع در سه حوزه میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی دنبال می‌نند و سیاست‌های حمایتی، نظارتی و کاربردی را پیش می‌برد. در این ایام، دیدیم که هتل‌های ما فقط هتل نیستند؛ سراهایی برای میهمانان‌اند. ما خانواده‌ایم؛ در مسجد، مدرسه، دانشگاه، مجلس، اداره یا اتاق بازرگانی، همه در کنار هم جمع می‌شویم وقتی نام حسین(ع) به میان می‌آید.

جلالی افزود: غرفه‌های هنری ایجادشده باید در زندگی مردم سهم داشته باشند و جهان، دوباره روایت عشق و هنر را در چارچوب گردشگری معنوی از ایران بشنود و بفهمد، ما دست‌به‌دست هم، ایران و ایرانی را دوباره خواهیم ساخت.

انتهای پیام