به گزارش خبرگزاری ایمنا از قزوین، محسن طرزطلب عصر امروز _پنجشنبه بیست و ششم تیر_ در دیدار با استاندار قزوین اظهار کرد: با توجه به حساسیتهای موجود انرژی در کشور باید طی نشستی از سوی مسؤولان استانی، مجوزهایی که برای ساخت نیروگاه صادر و از مدت زمان آن بیش از یک سال گذشته و اقدامی نیز صورت نگرفته، فسخ شوند.
وی افزود: وزارت نیرو در حال پیگیری طرحی برای تولید ۴۲ مگاوات برق در قالب طرحهای سه مگاواتی در استان قزوین است که بایستی این موضوع تا پایان شهریورماه امسال به بهرهبرداری برسد.
رئیس سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی ایران با بیان اینکه به دلیل صنعتی بودن قزوین امکان همکاری با پیمانکاران خارجی در این استان وجود دارد، گفت: به زودی نیز قراردادی با یک پیمانکار چینی در شهرک صنعتی کاسپین برای تولید ۳۵ مگاوات برق منعقد خواهد شد.
طرزطلب افزود: همچنین یک شرکت در شهرک صنعتی خرمدشت هم قرار است ۳۰ تا ۴۰ مگاوات برق خورشیدی تولید کند و در مجموع تا آبانماه سال جاری میتوانیم شاهد تولید و بهرهبرداری از حدود ۱۰۰ مگاوات برق تجدیدپذیر در استان قزوین باشیم.
وی ادامه داد: تأمین منابع مالی این طرحها از محل تخصیص ارز صورت گرفته و تجهیزات لازم نیز بدون مانع تأمین خواهد شد، ضمن اینکه تأمین اعتبارات مورد نیاز از سوی دولت انجام شده است.
معاون وزیر نیرو با ذکر اینکه سازمان اوقاف و امور خیریه استان قزوین نیز زمینی در نزدیکیهای خطوط انتقال به ما معرفی کرده که راهاندازی نیروگاه خورشیدی در آن از نظر فنی و اقتصادی به صرفه است، گفت: باید چنین موضوعاتی مورد توجه ویژه قرار گیرد، چرا که کاهش هزینه خط و پست مزیت بزرگی برای ما در این زمینه است.
طرزطلب بر ضرورت استفاده از ظرفیت پشتبام سولههای واحدهای تولیدی مستقر در شهرکهای صنعتی برای نصب پنلهای خورشیدی تاکید کرد و افزود: باید مشوقهایی برای ورود صنعتگران به حوزه انرژی خورشیدی فراهم شود.
وی ادامه داد: برای توسعه طرحهای انرژی تجدیدپذیر از رئیس جمهور درخواست ۱.۵ میلیارد دلار کردیم که در نهایت ۲۲۰ میلیون دلار از محل صندوق توسعه ملی تخصیص داده شد و با مجوزی که از سوی مقام معظم رهبری و تصویب شورای اقتصاد صورت گرفت، قرار شد شرکتهای نفت و گاز نیز در این حوزه سرمایهگذاری کنند.
رئیس سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی ایران اضافه کرد: برای تولید و بهره برداری از هفت هزار مگاوات برق تجدید پذیر نیازمند صندوق توسعه هستیم و مجوز برای تولید ۸ هزار مگاوات دیگر نیز در دست پیگیری است تا زمینه ورود متقاضیان به حوزه انرژیهای تجدیدپذیر با استفاده از تسهیلات فراهم شود.