شناسهٔ خبر: 73916924 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایمنا | لینک خبر

بیش از ۶۵ درصد فوتی‌های تصادفات جاده‌ای در استان مرکزی غیربومی هستند

استاندار مرکزی گفت: بر اساس تحلیل‌ها، بیش از ۶۵ درصد فوتی‌های ناشی از تصادفات جاده‌ای در این استان، مربوط به رانندگان و سرنشینان غیربومی است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مرکزی، مهدی زندیه‌وکیلی صبح امروز پنجشنبه بیست و ششم تیر در آئین افتتاح پلیس راه اراک- توره اظهارکرد: امروز در استان مرکزی، به همت مسئولان وزارت راه و شهرسازی و تلاش‌های مستمر نیروهای انتظامی، یکی از خواسته‌های دیرین مردم منطقه زالیان و اطراف آن به ثمر نشست.

وی افزود: افتتاح این پاسگاه جدید نقش حیاتی در ارتقا امنیت جاده‌ای، کاهش تصادفات و تسهیل خدمات انتظامی خواهد داشت.

استاندار مرکزی تصریح کرد: گستردگی حوزه جغرافیایی این منطقه که از شهرهای توره، بروجرد، ملایر امتداد دارد، لزوم ایجاد پاسگاهی مستقل و قدرتمند را اثبات می‌کرد.

زندیه‌وکیلی افزود: این پاسگاه، که به دو واحد انتظامی تقسیم شده، قادر خواهد بود با پوشش بهتر و دقیق‌تر، به مناطق پررفت‌وآمد، نظیر جاده‌های ناشی از شازند، خمین و خنداب خدمات‌رسانی کند.

وی با بیان سابقه فعالیت تخصصی‌اش در حوزه راه‌سازی، به اهمیت این پروژه و تأثیر آن در کاهش بار مأموریتی پاسگاه‌های پیشین و افزایش بهره‌وری خدمات انتظامی اشاره کرد و گفت: استان مرکزی از جمله استان‌هایی است که شدت تصادفات جاده‌ای در آن بسیار بالا گزارش شده، که این امر با نرخ بالای مرگ در صحنه و سرعت متوسط بالای خودروها ارتباط دارد.

استاندار مرکزی افزود: بر این اساس، حضور فعال پلیس در نقاط بحرانی جاده‌ای می‌تواند یکی از مؤثرترین ابزارها برای کاهش آمار فوتی‌ها باشد.

زندیه‌وکیلی عنوان کرد: همزمان با افتتاح پاسگاه، مراسم کلنگ‌زنی پروژه آزادراه خرم‌آباد نیز انجام شد که خود به‌عنوان یکی دیگر از زیرساخت‌های مؤثر در کاهش تصادفات و ارتقا سطح ایمنی راه‌ها مورد تأکید قرار گرفت.

وی اظهارکرد: اقدامات انجام شده در حوزه راه‌سازی و پلیس به تنهایی کافی نیست و باید توجه جدی به دو مقوله مهم دیگر شامل: کیفیت خودروها و فرهنگ رانندگی شود.

استاندار مرکزی خاطرنشان کرد: بر اساس تحلیل‌ها، بیش از ۶۵ درصد فوتی‌های ناشی از تصادفات جاده‌ای در این استان، مربوط به رانندگان و سرنشینان غیر بومی است.

زندیه‌وکیلی افزود: این آمار نشان می‌دهد که برنامه‌های فرهنگی در استان مرکزی، هرچند مؤثر، مخاطب اصلی خود را در مناطق جنوبی کشور مانند لرستان و خوزستان نمی‌یابند، بنابراین، فرهنگ‌سازی در این حوزه نیازمند رویکرد ملی، منسجم و چندوجهی است.

وی تأکید کرد: تلاش‌های صورت‌گرفته در زمینه ترویج استفاده از کمربند ایمنی نمونه‌ای موفق از تأثیر فرهنگ‌سازی در کاهش تصادفات بوده و تجربه نشان داده که اقدامات فرهنگی همزمان با اعمال قانون (جریمه، نظارت و…) می‌تواند در نهادینه شدن رفتارهای ایمن در میان رانندگان نقش اساسی ایفا کند.

استاندار مرکزی گفت: در نیمه نخست سال گذشته، آمار تصادفات مطلوب نبود، اما با همت سردار رفیعی و همکارانش، روندی نزولی در آمار به‌دست آمد که امید می‌رود امسال نیز ادامه داشته باشد.

زندیه‌وکیلی اظهارکرد: از کلیه دستگاه‌های مرتبط از جمله پلیس راه، نیروی انتظامی، سازمان راهداری و مسئولان وزارت راه و شهرسازی بابت تحقق پروژه‌های زیرساختی و انتظامی در استان مرکزی قدردانی می‌کنیم، امید است با تکمیل و توسعه این اقدامات، شاهد کاهش پایدار آمار فوتی‌ها، افزایش ایمنی جاده‌ها و رضایت بیشتر مردم منطقه باشیم.