به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در همدان، آزاده نظر بلند شامگاه چهارشنبه در دیدار با استاندار همدان پیشرفتهای اخیر در حوزه کتابخانهها را نتیجه همراهی و توجه مدیریت ارشد استان به توسعه زیرساختهای فرهنگی دانست و اظهار کرد: در حال حاضر ۱۰ پروژه کتابخانهای در استان در حال اجراست و برای تکمیل این پروژهها حدود ۱۱۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز است.
وی افزود: سه مورد از این پروژهها در شمار طرحهای اولویتدار کشوری قرار دارند که با بهرهبرداری از آنها، بیش از ۶ هزار مترمربع به سرانه فضای کتابخانهای استان افزوده خواهد شد.
نظربلند با تأکید بر ظرفیت بالای فرهنگی در استان همدان تاکید کرد: زمینه برای مشارکت خیرین و نهادهای مردمی در توسعه فضاهای فرهنگی فراهم است و میتوان با همافزایی، روند ساخت و تجهیز کتابخانهها را شتاب بخشید.
وی همچنین به ضرورت نوسازی کتابخانههای فرسوده اشاره و بیان کرد: بعضی از کتابخانههای موجود نیازمند بازطراحیاند تا با سلیقه و نیاز نسل امروز هماهنگ شوند.
مدیرکل کتابخانههای عمومی کشور از برنامهریزی برای راهاندازی کتابخانههای سیار نیز خبر داد و افزود: در صورت تأمین خودرو از سوی استان، تجهیزات مورد نیاز برای راهاندازی این خدمات فرهنگی فراهم خواهد شد که این مدل در ارائه خدمات به مناطق روستایی بسیار موفق عمل کرده است.
نظربلند با اشاره به تحولات فناورانه در حوزه کتابخانهها عنوان کرد: کتابخانههای عمومی باید همگام با تحولات ارتباطی، به سمت خدمات نوین مانند پادکست، دستیارهای هوشمند و شیوههای جدید دسترسی به کتاب حرکت کنند بنابراین امروز باید خدمت را به سمت مخاطب برد، نه اینکه منتظر حضور او ماند.
آمادگی استان برای حمایت از توسعه خدمات کتابخانهای
استاندار همدان نیز بر ضرورت توجه فوری به علم، تولید محتوای چکیده و گسترش فعالیتهای فرهنگی در قالب رویدادهای نوین تأکید و با اشاره به تحولات پرشتاب دنیای امروز اظهار کرد: توجه به علم، ضرورتی همتراز با سرعت زمان است چرا که نوجوانان امروز در بستر فضای ارتباطات، با سرعتی شگفتانگیز رشد میکنند.
حمید ملانوری شمسی افزود: نمونه آن نوجوان ۱۲ ساله همدانی است که به ۱۰ زبان مسلط شده و این نشان میدهد نسل جدید دیگر با جریانهای سنتی همراه نمیشود.
استاندار همدان با تأکید بر لزوم تحول در ساختارهای دانشی و فرهنگی بیان کرد: دنیا تغییر کرده و ما باید به سمت تولید محتواهای فشرده، خلاصه و کارآمد حرکت کنیم. اگر در این میدان جا بمانیم، دیگران جای ما را پر خواهند کرد.
ملانوری همچنین به ظرفیتهای علمی و فرهنگی استان اشاره کرد و افزود: برگزاری رویداد بینالمللی گردشگری سلامت با حضور دبیرکل اکو، با تکیه بر وجود شخصیتهایی همچون بوعلیسینا، ظرفیت گیاهان دارویی و هوش همدانیها انجام شد و کتابخانهها هم یکی از پایههای این ظرفیت علمی هستند.
وی با اعلام آمادگی برای حمایت از توسعه خدمات کتابخانهای در استان گفت: آمادهایم برنامههای نوآورانه کتابخانهها را در قالب رویدادهای متنوع در سراسر همدان، از جمله در روستاها، اجرا کنیم.
ملانوری گفت: طرحهایی مانند مدیریت سکویی در مناطق روستایی موفق عمل کردهاند و میتوان از ظرفیت دهیاریها به عنوان پیشخوان کتابخانهها استفاده کرد.
استاندار همدان تأکید کرد: اگر همچنان با سیستمهای پشتمیزنشینی کار کنیم، عقب میمانیم و فرصتها را از دست خواهیم داد بنابراین باید دانایی را سریع، چکیده و قابلدسترس به جامعه رساند.
∎