حجتالاسلام و المسلمین محمد آقامیری در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به نبود پناهگاههای عمومی در سطح شهر تهران، گفت: مجتمعهای ساختمانی که دارای پارکینگ منفی هستند، به دلیل تعداد سقفهای بالا و عمق بیشتر، به صورت طبیعی نوعی حالت پناهگاهی و مقاوم پیدا میکنند. هر چه این فضاها در عمق پایینتری قرار داشته باشند، ایمنتر و مقاومتر خواهند بود.
وی با بیان اینکه ما به لحاظ نبود پناهگاه، پیشنهاد دادیم حداقل از همین پارکینگهای منفی مجتمعهای ساختمانی بهعنوان جان پناههای اضطراری در مواقع لزوم استفاده شود، گفت: این فضاها به نسبت سایر مکانها در شهر، ایمنی بیشتری دارند و میتوانند برای زمان محدود مورد استفاده قرار گیرند.
آقامیری با اشاره به طرحهای پیشنهادی برای ایجاد پناهگاههای شهری تصریح کرد: پیشنهاد ما استفاده از دالهای بتنی با طراحی نیمدایرهای است که در زمان جنگ تحمیلی هم تجربهاش وجود داشته و میتوان در فضاهای باز شهری نیز از آنها بهرهبرداری کرد؛ البته این طرحها فعلاً در حد ایدههای اولیه است و هنوز دستورالعمل اجرایی مشخصی برای اجرا، نصب و نگهداری آنها تدوین نشده است.
رئیس کمیته عمران شورای شهر تهران با بیان اینکه سازمان مدیریت بحران در اطلاع رسانیهای خود به مردم ویژگیهای جان پناهها را معرفی میکند، ادامه داد: تلاش داریم این موضوعات را از طریق اطلاع رسانی به اطلاع عمومی برسانیم تا شهروندان آگاه باشند که حداقل فضاهایی در شهر برای پناه گرفتن وجود دارد و نباید تصور کنند هیچ امکانی فراهم نیست.
وی درباره استفاده از ایستگاههای مترو به عنوان پناهگاه نیز گفت: ایستگاههایی که در عمق بالاتری ساخته شدهاند مانند ایستگاههای خطوط ۶ و ۷ مترو به دلیل عمق بیشتر، نسبت به تهدیدات پهپادی و حملات محدود ایمنتر هستند.
انتهای پیام