شناسهٔ خبر: 73908909 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

معاون پژوهش و فناوری مراکز تحقیقات کشاورزی گلستان خبر داد

افزایش بهره‌وری و صادرات گیاهان دارویی با اصلاح ارقام زیره و سیاه‌دانه در گلستان

معاون پژوهش و فناوری مراکز تحقیقات کشاورزی گلستان از معرفی ارقام جدید زیره و سیاه‌دانه با هدف جبران خسارات عملکرد و افزایش بهره‌وری این محصولات خبر داد.

صاحب‌خبر -

فاطمه شیخ، چهارشنبه، ۲۵ تیر در پنجمین جلسه کارگروه توسعه گیاهان دارویی که با حضور اساتید دانشگاه، مسئولان سازمان‌های شهرداری، شرکت‌ها و تولیدکنندگان گیاهان دارویی، در مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گلستان برگزار شد، از اجرای طرح‌هایی در زمینه معرفی ارقام جدید گیاهان دارویی مانند زیره و سیاه‌دانه خبر داد.

وی با اشاره به اینکه زیره و سیاه‌دانه پس از زعفران از ارزش اقتصادی و صادراتی بالایی برخوردارند اما به دلیل کشت زراعی غیراصولی توسط کشاورزان، عملکرد آنها کاهش یافته است، افزود: با توسعه و معرفی ارقام جدید، تلاش داریم از کاهش عملکرد جلوگیری کرده و خسارات وارد شده را جبران کنیم.

عاون پژوهش و فناوری مراکز تحقیقات کشاورزی گلستان، همچنین به تحقیق درباره ظرفیت‌های دارویی این گیاهان و روش‌های کنترل علف‌های هرز بعنوان دیگر محورهای فعالیت در مراکز تحقیقاتی اشاره کرد و گفت: ارتقای دانش علمی در این حوزه می‌تواند به بهبود کیفیت تولید منجر شود.

در ادامه رئیس انجمن علمی گیاهان دارویی استان گلستان، تشکیل اتحادیه تولیدکنندگان گیاهان دارویی و راه‌اندازی پایانه فروش محصولات گیاهی را دو هدف مهم این انجمن برشمرد و اظهار کرد: چنین اقداماتی ضمن انسجام‌بخشی به فعالیت تولیدکنندگان، امکان نظارت و اطلاع‌رسانی مؤثرتر را نیز فراهم خواهد کرد.

خدایار همتی با اشاره به سابقه مطرح شدن این موضوع در سال‌های گذشته، اظهار کرد: تحقق این اهداف نیازمند همکاری و هماهنگی جدی با مسئولان استانی بویژه استانداری است.

وی همچنین به فعالیت‌های دانشگاه منابع طبیعی گلستان در راه‌اندازی یک واحد فرآوری اشاره کرد و گفت: با اخذ مجوزهای بهداشتی، امکان تولید عرقیات و اسانس‌ها فراهم می‌شود و این ظرفیت می‌تواند تولیدکنندگان را از خام‌فروشی نجات دهد و ارزش افزوده بیشتری برای استان به همراه داشته باشد.

رئیس انجمن علمی گیاهان دارویی استان، بازاریابی، فروش و استفاده از ظرفیت طب سنتی را از ارکان توسعه این بخش دانست و تأکید کرد: با توجه به تنوع اقلیمی گلستان، باید کمیته‌ای تخصصی در حوزه بازاریابی فعال‌تر شود تا بر اساس تحلیل بازار، گیاهان مناسب هر منطقه کشت شوند.

وی در پایان اظهار کرد: با تحقق اهداف مذکور، آینده‌ای روشن در انتظار حوزه گیاهان دارویی گلستان خواهد بود؛ چراکه این استان به دلیل تنوع آب‌وهوایی و پوشش گیاهی غنی، از پتانسیل بالایی در این عرصه برخوردار است.

انتهای پیام