شناسهٔ خبر: 73905010 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

پیام رئیس سازمان بهزیستی کشور به مناسبت چهل و پنجمین سالگرد تأسیس این سازمان؛

همچنان به بازنگری شاخص‌ها و به روزرسانی استانداردهای بهزیستی نیازمند هستیم

تهران- ایرنا- معاون وزیر و رئیس سازمان بهزیستی کشور به مناسبت فرا رسیدن چهل و پنجمین سالگرد تأسیس سازمان بهزیستی و بزرگداشت هفته بهزیستی در پیامی گفت: همچنان در سرآغاز ایستاده ایم؛ چرا که همواره با پیروی از تحول و نو شدن دمادم شرایط و اولویت های جوامع بشری به عنوان موجودی زنده و پویا، به بازنگری  شاخص ها و به روز رسانی استانداردهای سازمانی نیازمندیم.

صاحب‌خبر -

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از سازمان بهزیستی، در متن پیام سید جواد حسینی آمده است: در چهل و پنجمین سالگرد تاسیس سازمان بهزیستی، سازمانی تخصصی که بار اصلی سلامت اجتماعی جامعه ایرانی را با یاری همکاران، کارشناسان و خدمت‌گزاران زبده، متخصص و متعهد خود به دوش می کشد و با تلاش و همت بی وقفه در این مسیر، لحظه ای از حرکت به سمت اهداف متعالی خود باز نایستاده است، اما ما همچنان در سرآغاز ایستاده ایم؛ چرا که همواره با پیروی از تحول و نو شدن دمادم شرایط و اولویت های جوامع بشری به عنوان موجودی زنده و پویا، به بازنگری شاخص ها و به روز رسانی استانداردهای سازمانی نیازمندیم.

سازمان بهزیستی به عنوان سازمانی تحول گرا، سرزنده و بی بدیل در کشور، خانواده و محله محوری، نگاه دانش بنیان و توانمند سازانه و توسعه مشارکت ها را سرلوحه اهداف و سیاست های خود قرار داده است.

در حوادث اخیر و حملات رژیم غاصب صهیونیستی به کشور عزیزمان ایران، نیاز به فراگیری این سیاست ها بیش از پیش آشکار شد و مردم عزتمند میهنمان با خصوصیات همدلانه و فداکارانه خود نشان دادند که به جز تاب آوری و دفاع از مواضع حق گرایانه خود راه دیگر نخواهند پویید و دشمنان این مرز و بوم که نظام سیاسی و اجتماعی ما را نشانه رفته اند، به تعبیر رهبر معظم انقلاب دچار خطای بزرگی شده اند، در این تجاوز که با دفاع مقدس مردم عزیزمان همراه شد و سربلندی و عزت برای ایران اسلامی به ارمغان آورد، در کنار پیروزی نظامی، وفاق اجتماعی بی بدیلی را در جامعه ایران به نمایش گذاشت ، محصولی که از سیاست ها و گفتمان های اصلی رئیس جمهور است.

به عنوان عضوی از خانواده بزرگ و فرهیخته بهزیستی، بار دیگر از همکاران عزیزم می خواهم در پیگیری و اجرای قوانین متقن سازمانی و همچنین بازنگری قوانین با هدف چابک سازی در اجرای موثر و بر اساس سیاست های تحول گرایانه بهزیستی، همت گمارند و نیکوترین زیست را برای جامعه شریف ایرانی رقم بزنند.

یاد و خاطره شهید دکتر محمدعلی فیاض بخش که نام بهزیستی همواره با نام او گره خورده و هر نفس در این مسیر به نورانیت این شهید والامقام متبرک شده است، گرامی می داریم و ضمن تبریک هفته بهزیستی و تشکر از زحمات بی دریغ تمامی دوستان و همکاران عزیزم در این مجموعه، امیدوارم رهروان شایسته نیکان و بزرگانی باشیم که در راه سعادت و سرافرازی مردمان سرزمینمان به نیکویی قدم برداشته اند.

به گزارش ایرنا، هفته بهزیستی به مناسبت چهل و پنجمین سالگرد تأسیس سازمان بهزیستی کشور با شعار «باهم برای بهزیستن؛ مشارکت امروز، توانمندسازی فردا» ۲۵ تا ۳۱ تیر ماه گرامی داشته شد.

سازمان بهزیستی کشور به موجب لایحه قانونی مورخ ۱۳۵۷/۴/۲۴ از ادغام ۱۶ سازمان، نهاد، مؤسسه و انجمن تشکیل شد تا با اتخاذ تدابیر و ارائه ی خدمات و حمایت‌های غیربیمه‌ای با حفظ ارزش‌ها و کرامت والای انسانی و تکیه بر مشارکت‌های مردم و همکاری نزدیک سازمان‌های ذیربط، در جهت گسترش خدمات توان بخشی، حمایتی، بازپروری و پیشگیری از معلولیت‌ها و آسیب‌های اجتماعی و کمک به تأمین حداقل نیازهای اساسی گروه‌های کم درآمد، اقدام کند.

از بدو تأسیس سازمان بهزیستی ۵۲ وظیفه بر عهده آن گذاشته شد که رسیدگی به امور کودکان بی سرپرست، زنان بی سرپرست و سرپرست خانوار، مسئولیت سلامت روان جامعه، امور مربوط مهدهای کودک، سالمندان، معلولان، کودکان کار و خیابانی، زنان آسیب دیده و در معرض آسیب، کاهش طلاق، مشاوره، اشتغال و مسکن، آموزش های پیش از ازدواج و ... بخشی از آن است.

تلاش برای حفظ کیان خانواده ‏های آسیب دیده و آسیب‏ پذیر، نگهداری و مراقبت و توان بخشی معلولان و آماده سازی آنان برای از سرگیری زندگی عادی در جامعه، توسعه پژوهش ‏های کاربردی برای پیشگیری از معلولیت ‏ها و آسیب ‏های اجتماعی، بازپروری، اصلاح و ارشاد ناسازگاران و آسیب دیدگان اجتماعی، تأمین موجبات تشویق و جلب مشارکت‏ های مردمی به منظور بهبود کیفیت خدمات رسانی و حمایت از اقشار محروم و آسیب‏ پذیر، و نیز تشویق و حمایت از بخش غیر دولتی به منظور سرمایه گذاری در هر یک از حالت ‏های توان بخشی، اجتماعی؛ از عمده ‏ترین وظایف و مسؤولیت‏های سازمان بهزیستی ذکر شده است. در واقع این سازمان به منظور تحقق اصول ۲۱ و ۲۹ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۳۵۹ تشکیل شد.

در تاریخ ۱۳۵۹/۹/۲۹ سازمان تربیتی شهرداری تهران نیز به بهزیستی واگذار شد و در تاریخ ۱۳۶۳/۱۰/۱۶ بر پایه مصوبه مجلس شورای اسلامی، بار دیگر سازمان بهزیستی در شمار سازمان های وابسته به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی قرار گرفت.

در تیرماه سال ۱۳۸۳ بر اساس قانون ساختار وزارت رفاه و تأمین اجتماعی، سازمان بهزیستی کشور به همراه سازمان های تأمین اجتماعی و بیمه خدمات درمانی از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی جدا و به زیر مجموعه وزارت تأمین اجتماعی ملحق شد، در سال ۱۳۹۰ با تصویب قانون تشکیل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، سازمان بهزیستی نیز در زیر مجموعه این وزارتخانه جدید قرار گفت.