به گزارش رکنا، در 30 سال گذشته، منابع آب کشور با کاهش چشمگیر حدود 100 میلیارد مترمکعبی روبرو شده است که این افت نگرانکننده ناشی از ترکیب تغییرات اقلیمی و مداخلات انسانی است. به گفته وزیر نیرو، استان تهران بهتنهایی با کاهش 44 درصدی نسبت به میانگین بلندمدت و 31 درصدی نسبت به سال گذشته مواجه شده و این وضعیت ذخایر سدها را به سطحی بیسابقه رسانده است؛ بهگونهای که طی 57 سال گذشته، سالی بدتر از امسال برای منابع آبی ثبت نشده است.
طبق اعلام عباس علی آبادی، وزیر نیرو، در صورت تداوم الگوی فعلی مصرف، سد ماملو تهران تا یک ماه آینده خشک خواهد شد. همچنین سدهای مهم دیگری چون لتیان، لار و کرج نیز در آستانه خروج از مدار تأمین آب قرار دارند.
هم اکنون کشور در شرایط خشکسالی قرار دارد و این امر موجب شده است که سدهای کشور در وضعیت مناسبی نباشند؛ این مشکل فقط مربوط به تهران نمیشود به طوری که برخی از استانهای دیگر مانند استانهای خراسان، مرکزی، سیستان و بلوچستان، هرمزگان و ... در شرایط خیلی خوبی قرار ندارند.
گفتنی است، امسال پنجمین سالی است که کم بارشی را در استان تهران پشت سر می گذاریم و طی 60 سال گذشته بارندگی سال جاری بی سابقه بوده است.
از ابتدای سال آبی تاکنون 153 میلی متر بارندگی ثبت شده که نسبت به میانگین بلندمدت کاهش 44 درصدی را نشان میدهد و نسبت به سال گذشته نیز 33 درصد کاهش داریم. مجموع این عوامل موجب شده که اکنون حجم مخازن موثر تامین کننده آب شرب تهران به 14 درصد برسد.
همچنین سدهای موثر ما نسبت به سال گذشته 170 میلیون مترمکعب کمتر آب دارند و نسبت به میانگین بلند مدت نیز 400 میلبون مترمکعب کسری مخزن مشاهده میشود.