شناسهٔ خبر: 73903493 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی | لینک خبر

آثار «محمدرضا رشیدی» هویت و فرهنگ ایل بیرانوند را مستند کرد

صاحب‌خبر -
به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان، روح‌اله بهرامی، روز سه‌شنبه در آیین «قلم برای قلم» با اشاره به هویت‌بخشی آثار «رشیدی» به ایل بزرگ بیرانوند و جامعه لک‌زبان، جایگاه علمی و تلاش‌های شخصی او را ستود و افزود: «محمدرضا رشیدی» عمر خود را صرف پژوهش و تحقیق درباره تاریخ، فرهنگ و زبان مردم لرستان کرده و باوجود مشکلات محیطی و نبود حمایت کافی، با پشتکار فردی و علاقه ذاتی به دانش توانسته آثار علمی ارزشمندی خلق کند.  

رئیس انجمن ایرانی تاریخ گفت: کتاب چهار جلدی «تاریخ ایل بیرانوند» یکی از دستاوردهای مهم رشیدی است که با استخراج خاطرات و روایات شفاهی از ۷۰۰ نفر از بزرگان ایل و جمع‌آوری اسناد مکتوب، هویتی جامع از این ایل ارائه شده است. 

بهرامی این کتاب را منبعی علمی برای پژوهشگران برشمرد و خواستار شد این کتاب در کتابخانه‌های خانواده‌ها به‌ویژه خانواده‌های بیرانوند قرار بگیرد.

رئیس پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی غرب کشور از دیگر آثار ماندگار رشیدی، فرهنگ دوجلدی زبان لکی دانست و افزود: این اثر با صرف ۱۰ سال تلاش، دِین خود را به جامعه لک‌زبان ادا کرده و به‌عنوان اولین اثر تطبیقی در کشور در حوزه زبان لکی مطرح شده است. 

عضو هیئت علمی دانشگاه رازی کرمانشاه ادامه داد: تالیف جغرافیای فرهنگی و کاربردی آبادی‌های بیران و باجول جایگاه ویژه‌ای در مطالعات بومی منطقه پیدا کرده است.

بهرامی سه ویژگی شخصیتی رشیدی را شامل اخلاق خوش و مهربانی، خودساختگی و باورمندی به تلاش و کار علمی را عامل موفقیت و تأثیرگذاری او دانست تاکید کرد: استاد رشیدی بدون تحصیلات رسمی عالی؛ ولی با دانش و تجربه میدانی، الگویی برای پژوهشگران و سرفصل الهام‌بخشی برای جامعه علمی لرستان است.

بهرامی از حمایت‌های اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان لرستان و همه دست‌اندرکاران برگزاری آیین تقدیر کرد و ضمن آرزوی سلامتی برای استاد رشیدی و تداوم فعالیت‌های پژوهشی وی را خواستار شد و بر ضرورت حفظ و گسترش میراث علمی این پژوهشگر لرستانی تاکید کرد.