به گزارش خبرنگار ایرنا حامد رخسارپور روز چهارشنبه در جلسه شورای آموزش و پرورش استان اظهار کرد: در شهرستان بیرجند تا پایان سال ۱۵۷ کلاس درس جدید به بهرهبرداری خواهد رسید که نقش بسزایی در ارتقای سرانه فضای آموزشی خواهد داشت.
وی ادامه داد: از مجموع ۱۳۰ کلاس درس نیمهتمامی که در دو سال گذشته در استان فعال شده، ۴۲ کلاس مربوط به شهرستان بیرجند مهرماه امسال افتتاح خواهد شد.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خراسان جنوبی افزود: برای نخستین بار در تاریخ این شهرستان این میزان کلاس به طور همزمان به بهرهبرداری میرسد، این کلاسها شامل سه مدرسه ۱۲ کلاسه و یک مدرسه ۶ کلاسه خواهند بود.
وی با اشاره به اجرای برنامه نهضت توسعه عدالت آموزشی با دستور رئیس جمهور، عنوان کرد: در این زمینه تعداد ۹۰ پروژه در دست احداث بوده و در سامانه مربوطه ثبت و بارگذاری شده است.
رخسارپور با بیان اینکه بیشترین تمرکز پروژهها مربوط به شهرستان بیرجند است عنوان کرد: براساس برنامه هفتم توسعه، سرانه فضای آموزشی باید به بالای ۶.۱ مترمربع به ازای هر دانشآموز برسد که اکنون شهرستان بیرجند زیر این شاخص قرار دارد.
وی میانگین سرانه فضای آموزشی در استان را ۶.۷ مترمربع به ازای هر دانش آموز دانست و ادامه داد: این میزان در شهرستان بیرجند با ۴.۷۴ و شهرستان طبس با ۶.۹۶ مترمربع است.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خراسان جنوبی همچنین از ساخت هنرستان امام سجاد (ع) به عنوان یکی از پروژههای شاخص نام برد و گفت: با برگزاری جلسه آینده نهضت توسعه عدالت آموزشی پروژههای تکمیلشده به صورت رسمی رونمایی شوند.
هنرستان هنرهای زیبا با کمبود فضای آموزشی مواجه است
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی هم ضمن اشاره به ظرفیتها و توانمندیهای هنرستانهای استان، گفت: تفاهمنامه پنج سالهای که با مدیران وقت آموزش و پرورش و ارشاد منعقد شده بود به پایان رسیده و در این مدت تلاشهایی برای تأمین زیرساختها انجام شد اما همچنان با مشکلاتی جدی مواجهیم.
علی فرخنده بیان کرد: هنرستان هنرهای زیبا ۱۷۵ هنرجو دارند و با ورود دانشآموزان جدید، این تعداد افزایش خواهد یافت.
وی ادامه داد: با پذیرش ورودی جدید در سه رشتهی سینما، نمایش و نقاشی، حدود ۷۵ هنرجو به این تعداد اضافه خواهد شد و مجموع دانشآموزان به بالای ۲۴۰ نفر خواهد رسید
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی افزود: سال گذشته هشت نفر هنرجوی استان رتبه زیر هزار کنکور سراسری کسب کردند که ۶ نفر از آنها متعلق به هنرستان ما بودند که نشاندهنده استعدادهای برتر دانشآموزان است.
وی عنوان کرد: بازدیدی که از مدارس استان انجام شد نشان داد فضای آموزشی بسیار محدود است به گونهای که در مدرسهای با حدود ۸۰ کلاس، تنها دو کلاس ظرفیت ۱۰ نفر بیشتر ندارند و بسیاری از فضاها از جمله کارگاهها و اتاقهای اساتید ناکافی است.
فرخنده یادآور شد: مجوز فعالیت برای پسران استان نیز اخذ شده اما به دلیل کمبود مکان مناسب، امکان راهاندازی کلاسها فراهم نیست و فضای موجود متعلق به یک دبستان غیر دولتی است که باید اجاره شود.
وی گفت: با آموزش و پرورش مذاکراتی داشتهایم و پیشنهاد شده است که مرکز اختلالات فعلی در مدرسهای دو طبقه جابجا شود تا فضای مورد نیاز هنرستان در اختیار قرار گیرد؛ اما بحران کمبود فضا در بیرجند همچنان پابرجاست و باید در یک تا دو سال آینده این مشکل حل شود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی تاکید کرد: برای ما تفاوتی نمیکند دانشآموز وابسته به مدرسه دولتی یا غیر دولتی باشد و آماده همکاری و تعامل برای رفع مشکلات هستیم.