شناسهٔ خبر: 73902772 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

مدیرکل دیوان محاسبات استان لرستان:

عدم جذب به‌ موقع منابع مالی علاوه بر ناکارآمدی، اعتماد و رضایت عمومی را کاهش می‌دهد

مدیرکل دیوان محاسبات لرستان با تاکید بر نقش کلیدی واحدهای مالی خدمات مدیریت شهری و روستایی در حفظ انسجام و اعتماد ملی، گفت: ضعف عملکرد در جذب و مصرف به‌ موقع منابع مالی آثار زیانباری بر سرمایه‌های اقتصادی و اجتماعی کشور خواهد داشت.

صاحب‌خبر -

مظفر جمالی‌نژاد چهارشنبه، 25 تیر در نشست ذیحسابان شهرداری‌ها و فرمانداری‌های لرستان با تسلیت ایام محرم و گرامیداشت یاد و خاطره شهدای انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و جنگ دوازده روزه، از زحمات کارکنان حوزه مالی دستگاه‌های شهرداری‌ها، فرمانداری‌ها و دهیاری‌ها استان  قدردانی کرد و با اشاره به رویکرد پیشگیرانه و هدایت‌گرانه دیوان محاسبات در تعامل با دستگاه‌های اجرایی اظهار کرد: پیچیدگی‌های حوزه مالی و مسئولیت سنگین مدیران این بخش، مدیریت و  پاسخگویی دقیق  و شفافیت مالی را ضروری‌تر کرده است.

وی با اشاره به جایگاه ذیحسابان و مسئولان مالی افزود: کار شما سخت، پرمشغله و در عین حال بسیار حساس است چرا که هم با مسائل فنی و تخصصی درگیر هستید و هم ارتباط مستقیمی با مردم و اعتماد عمومی دارید.

جمالی‌نژاد با اشاره به رویکرد دیوان محاسبات مبنی بر پیشگیری به جای برخورد صرف عنوان کرد: هدف ما نه مچ‌گیری بلکه همراهی، هدایت و اطلاع‌رسانی به موقع است تا بتوانیم از سرمایه‌های مادی و انسانی کشور به صورت‌ موثر و به موقع صیانت کنیم.

مدیرکل دیوان محاسبات لرستان با اشاره به آسیب‌های ناشی از ناترازی بودجه و  بعضاً ناکارآمدی در جذب  به موقع منابع تصریح کرد: وقتی منابع و اعتبارات  تخصیص‌یافته در حساب‌ها رسوب می‌کنند و جذب نمی‌شوند عملا فرصت خدمت‌رسانی از بین می‌رود و در نتیجه اعتماد جامعه هدف و کارآمدی نظام اجرایی آسیب می‌بیند.

وی با انتقاد از تاخیر در اجرای پروژه‌ها و عقد قراردادها در ماه‌های پایانی سال آن را مغایر با قانون و اصل بهره‌وری دانست و خواستار برنامه‌ریزی دقیق‌تر  و اهتمام بیشتر در مصرف منابع  مالی شد.

جمالی‌نژاد ادامه داد: بررسی‌ها نشان می‌دهد بخش قابل توجهی از منابع ارزش افزوده، بودجه عمومی و سایر منابع در زمان مقرر جذب نمی‌شود و این مساله موجب افزایش هزینه‌ها به دلیل تورم و  نیز کاهش اثربخشی خدمات می‌شود.

مدیرکل دیوان محاسبات لرستان اضافه کرد: بر اساس گزارش تحلیل منابع و مصارف استان در مقطع سه ماهه اول سال ۱۴۰۴ قریب ۲ هزار میلیارد تومان مانده مصرف نشده و انتقالی از سال قبل در حساب تملک دارایی‌های سرمایه‌ای  و حدود ۱۴ هزار تن موجودی قیر از سنوات ماضی وجود دارد که می‌بایست حداکثر تا پایان شهریور ماه جذب و مصرف شودد و دیوان محاسبات این روند را به صورت مستمر رصد و پیگیری می‌کنند.

وی همچنین از پیگیری‌های دیوان محاسبات در زمینه بهبود وضعیت عوارض آلایندگی، وصول ارزش افزوده و مطالبات شهرداری‌ها و دهیاری‌ها  با همکاری دستگاه‌های اجرایی خبر داد و بر لزوم رعایت دقیق مقررات  و شفاف‌سازی اطلاعات مالی در سامانه‌ها و گزارشات مالی  تاکید کرد.

جمالی‌نژاد با بیان اینکه  شفافیت و پاسخگویی کامل و به موقع، کلید ارتقای اعتماد عمومی است افزود: اگر می‌خواهیم سرمایه اجتماعی و انسجام  ملی حاصل شده از اقتدار و پیشرفت حوزه دفاعی کشور حفظ شود باید در  حوزه اقتصاد و مالیه عمومی نیز عملکرد مؤثر و بدون خطا داشته باشیم.

مدیرکل دیوان محاسبات لرستان ضمن اشاره به اثر و اهمیت  برگزاری دوره‌های آموزشی در راستای آشنایی با قوانین و الزامات نظارتی، از ذیحسابان و مدیران مالی خواست با بهره‌گیری از این فرصت‌ها نقش خود را در شفاف‌سازی و ارتقای انضباط مالی  کشور و استان بیش از پیش ایفا کنند.

وی همچنین در این جلسه آسیب‌ها و نواقصات مترتب بر نحوه مصرف قیر رایگان، عوارض ارزش افزوده، صورت‌های مالی و نظام گزارشگری شهرداری‌ها و دهیاری‌ها را بر شمرد و بر رفع آنها و تقویت  امر پاسخگویی تاکید کرد.

به گزارش ایسنا و به نقل از دیوان محاسبات لرستان، در راستای تقویت رویکرد پیشگیرانه و هدایت گرایانه ،دیوان محاسبات استان برنامه آموزش مستمر کارکنان حوزه‌ها و واحدهای بخش اداری و مالی دستگاه‌های اجرایی استان را به عنوان یک اولویت در دستور کار قرار داده است.

انتهای پیام