به گزارش ایرنا ، کتاب دوران خوش نوجوانی در ۲۷۶ صفحه با شمارگان ۵۰۰ نسخه به همت انتشارات "شروع" بهار امسال با محوریت نوجوانان ، چالش ها و مسائل مهمی که در این دوران با آن روبرو هستند روانه بازار کتاب شده است .
نویسنده این کتاب چهارشنبه در آئین رونمایی از اثر خود گفت: در این کتاب به مشکلات و چالش های دوران نوجوانی با رویکرد روانشناسانه برای جامعه هدف نوجوانان و والدین آنها پرداخته شده است.
یونس قیصی زاده گفت: نوجوانان درک درستی از این دوران مهم در زندگی خود ندارند و همچنین مهارت های کافی برای پذیرش و روبرو شدن با تغییرات این دوران در زندگی را کسب نکرده اند از سوی دیگر والدین آنها نیز به دنبال یادگیری مهارت های لازم برای همراهی با نوجوانشان نبوده اند.
وی یادآور شد: در دنیای امروز که هیچ روزی شبیه روز دیگر نیست برای روبرو شدن با هر مسئله ای نیازمند یادگیری مهارتی در رابطه با آن موضوع هستیم و طی کردن مطلوب و موفقیت آمیز دوران نوجوانی بدون فراگرفتن مهارت های مورد نیاز امکانپذیر نیست.
قیصی زاده ادامه داد: این کتاب حاصل برگزاری بحث های کاربردی و مفیدی است که با نوجوانان در کارگاه های روانشناسی یا فضای مجازی داشته ام تا حدی که به جنبه علمی موضوع لطمه نخورد سعی کرده ام مباحث ساده و بدون پیچیدگی و همراه با تنوع باشد تا خواننده را خسته و دلزده نکند.
وی گفت:این کتاب در پنج فصل با عنوان های " جور دیگه ای زندگی کن" ، " نگرانی های ظاهر و صورت ( تن انگاره ) " ، " مثبت اندیش باشد" ، " قطب نمایی به نام ارزش ها " و " توانمندی هایت را کشف کن" نوشته شده است که در نگارش آن نسیم فقیه همسرم حضوری پرنگ داشته است.
رئیس دانشگاه پیام نور استان بوشهر نیز در این آیین گفت: تفاوت انسان و موجودات دیگر در هوش است، از ابتدای قرن بیت و یکم دو مولفه جدی وارد عرصه شده که ما از آن غافل هستیم و آن هم دو هوش از هشت هوشی است که در نظریه هاروارد گاردنر بیان شده هوش وجودی یا هستی گرا یکی از آنها است.
محمد رضا بحرانی افزود: هوش وجودی نیاز جدی انسان به تفکر در هستی را در خود دارد و یکی از مشکلات اساسی دوران نوجوانی روبرویی و تفکر در موجودیت و چرایی و چگونگی آن است که باید به آن توجه ویژه داشت اما در شرایط خاص والدین اجازه جدی شدن و درگیر شدن با این افکار و نتیجه گیری را به او نمی دهند که تبعات جبران ناپذیری را بدنبال دارد.
وی یادآور شد: شاید تا قبل از قرن ۲۱ هوش اخلاقی یک فضیلت بود اما امروزه داشتن اخلاق یک مهارت است و تفاوت در اخلاق نوجوان ها و مغایرت آنها با استانداردهای ما به معنای بی اخلاقی آنها نیست بلکه به این معنا است که آنها مهارتهای متفاوتی دارند.
بحرانی ادامه داد: برخی دوره نوجوانی را دوره خوشی زندگی ، دوره تلخ یا سردرگمی ، دوره چالش بین نوجوان و خانواده و یا دوره فاصله می خوانند.
رئیس دانشگاه پیام نور استان بوشهر با بیان اینکه در زندگی پنج دوره شامل کودکی ، نوجوانی ، جوانی ، میانسالی و سالمندی وجود دارد گفت: برخی از روانشناسان ، نوجوانی را دوره نمی دانند و آن را فاز می خوانند که حتی گاه در میانسالی برخی از جنبه های آن بروز پیدا می کند.
این روانشناس بوشهری تصریح کرد:کتاب دوران خوش نوجوانی با رویکردی مثبت و دور از نگاه آسیب شناسی به تبیین و معرفی دوره نوجوانی پرداخته است که درک این دوره را برای نوجوانان و والدین تسهیل می کند.
بحرانی افزود: این کتاب تاکید می کند که دوره نوجوانی دوره خوشی است هرچند که بحران هایی هم در آن است اما باید کاری کنیم که بزرگ شدن کودکانمان در دنیایی که به شدت و با سرعت در حال تغییر است با کمترین چالش و بحران همراه شود.
مهدی امانی روان درمانگر جنوبی نیز در این آیین گفت: مهمترین دوره زندگی هر فردی ، دوره نوجوانی است که در این سن تغییرات فیزیولوژی به تغییرات ظاهری و ذهنی در فرد منجر می شود.
وی افزود: بسیاری از خانواه ها بدلیل ناآگاهی از تغییرات صورت گرفته در نوجوان ها ، درک درستی از این دوران و نیازهای فرزندان خود ندارند.
امانی با اشاره به اینکه ۸۵درصد والدین امروزی ، سخت گیر یا کمال طلب هستند که به والدین هلی کوپتری معروف هستند یادآور شد: این والدین عموما فرزندانی کمال طلب با عزت نفس پایین تربیت می کنند از همین رو وقتی با شکست مواجه می شوند گاه تا مرز خودکشی پیش می روند.
این روان درمانگر در مورد کتاب دوران خوش نوجوانی گفت: این کتاب به نوجوانان و والدین کمک می کند تا با درک بهتری از احساسات و مسایل یکدیگر روابط خود را بهبود بدهند.
امانی اضافه کرد: کتاب دوران خوش نوجوانی در فصل اول دوره بلوغ را مورد واکاوی قرار می دهد و در فصل دوم به مبحث مهم هویت اشاره می کند که نوجوان برای یافتن هویت خود در این دوره با سوالات بنیادی نظیر " من کی هستم " ، " من از کجا آمده ام و به کجا خواهم رفت " مواجه می شود .
این مدرس دانشگاه یادآور شد: نویسنده کتاب دوران خوش نوجوانی در بخش دیگری از این کتاب روابط و نیازهای اجتماعی دوره نوجوانی را به خوبی معرفی و تاکید کرده است که نوجوانان برای لذت بردن از این دوران باید ارزش های خود را بشناسند تا در روابط خود با خانواده ، دوستان و جامعه با چالش مواجه نشوند و سرخورده نشوند.
وی گفت:کتاب دوران خوش نوجوانی اثری خواندنی و مفید برای نسل زد است که باید کاری کرد که از سوی این نسل خوانده شود تا بدانند چگونه عزت نفس خود را تقویت و ارزش های خود را حفظ کنند.
در حاشیه این آئین گروهی از نوجوانان سنین مختلف نوجوانی بر روی صحنه حاضر شدند و مسائل مهم این دوران که با آن مواجه هستند را به چالش کشیدند و از انتظارات خود نسبت به والدین و جامعه و همچنین همراهی خود و درک متقابل نسبت به والدین سخن گفتند.
این آئین با اجرای تئاتری با مضمون اهمیت خواندن این کتاب توسط هنرمندان فرهنگسرای امیری و همخوانی سرود "ای ایران " توسط حاضرین به پایان رسید.
قیصی زاده این کتاب را به روح پدر شهیدش حاج ابراهیم قیصی زاده و فرزندان نازنین ایران زمین و دو فرزند خود سروش و پرهام تقدیم کرده است.