شناسهٔ خبر: 73901788 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان مطرح کرد؛ معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان مطرح کرد؛

نقش حیاتی سازمان‌های مردم‌نهاد در همبستگی ملی و دفاع میهنی/ دفاع فقط به اسلحه خلاصه نمی‌شود

رحیمی گفت: دفاع میهنی فراتر از میدان جنگ است و سرمایه اجتماعی و حضور فعال سازمان‌های مردم‌نهاد، کلید اصلی حفظ کشور در بحران‌هاست.

صاحب‌خبر -

باشگاه خبرنگاران جوان؛ الهام قبادی- علیرضا رحیمی، معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان، در چهارمین نشست همبستگی اجتماعی و دفاع ملی با موضوع «نقش سازمان‌های مردم‌نهاد در دفاع میهنی، موانع و بایسته‌ها» ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان جنگ تحمیلی، به اهمیت جایگاه سازمان‌های مردم‌نهاد (سمن‌ها) در افزایش همبستگی ملی و نقش آنها در بحران‌ها و دفاع میهنی پرداخت.

وی با اشاره به اینکه مفهوم دفاع میهنی و ملی باید فراتر از جنگ و اسلحه دیده شود، گفت: دفاع میهنی فقط محدود به میدان جنگ نیست و همانطور که در ۱۲ روز اخیر مشاهده شد، بزرگ‌ترین ابزار دفاع ما سرمایه اجتماعی و همبستگی ملی بود. اگر این مولفه‌ها نبودند، دشمنان خیلی زودتر به اهداف خود می‌رسیدند.

معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان تاکید کرد که دشمنان ایران به دنبال تضعیف «ایران قوی» هستند نه صرفاً نظام جمهوری اسلامی و ملت ایران با هوش اجتماعی و بلوغ تاریخی خود توانسته‌اند مسیر درست حفظ کشور را انتخاب کنند. 

او تصریح کرد: دشمنان ما به دنبال تجزیه و تکه‌تکه کردن ایران هستند، اما ملت با همبستگی و اتحاد این توطئه‌ها را خنثی می‌کند.

رحیمی به نقش مهم جوانان در این عرصه اشاره کرد و افزود:جوانان که پیش‌تر به عنوان معترض دیده می‌شدند، اکنون با اعتماد و اجماع ملی وارد جبهه دفاع اجتماعی شده‌اند و سازمان‌های مردم‌نهاد بهترین بستر برای افزایش مشارکت و انسجام آنان هستند.

وی به افزایش میانگین سنی فعالان سازمان‌های مردم‌نهاد اشاره کرد و هشدار داد که این روند تهدیدی برای آینده این سازمان‌ها و امنیت ملی است. او تاکید کرد:گرایش به منافع فردی به جای منافع جمعی و ملی بزرگ‌ترین تهدید امنیتی جامعه ماست و باید این روند تغییر کند.

رحیمی درباره اقدامات وزارت ورزش و جوانان برای ساماندهی فعالیت‌های داوطلبانه در کشور گفت: شبکه «ایران یاران» به منظور هماهنگی و سازماندهی داوطلبان در سراسر کشور تشکیل شده است. تاکنون بیش از ۲۰ هزار نفر در این شبکه عضو شده‌اند و در هر استان دبیرخانه و شورای مرکزی فعال دارند.

وی افزود:این شبکه با ۱۱ کمیته تخصصی و مراکز فیزیکی در استان‌ها آماده مقابله با بحران‌ها و ارتقای تاب‌آوری اجتماعی است. ساختار این شبکه غیر دولتی و دموکراتیک بوده و تلاش می‌شود با همکاری دولت و وزارتخانه‌ها، نقش مهمی در مدیریت بحران‌ها ایفا کند.

معاون وزیر ورزش و جوانان همچنین به اهمیت فعالیت‌های داوطلبانه و نقش سازمان‌های مردم‌نهاد در حوزه‌های مختلف اشاره و عنوان کرد:اولویت اصلی ما حفظ ایران و میهن است. بدون امنیت و وحدت ملی، هیچ یک از فعالیت‌های تخصصی و اجتماعی معنایی ندارد.

در پایان، رحیمی با اشاره به پرچم ایران به عنوان نماد وحدت، عزت و امید، گفت:این پرچم باید همواره باقی بماند و ما اجازه نمی‌دهیم دشمنان آن را تکه‌تکه کنند. ما تا پای جان از میهن و اعتقاداتمان دفاع خواهیم کرد.