شناسهٔ خبر: 73898354 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: میزان | لینک خبر

نشست حقوق بشر آمریکایی از نگاه قربانیان برگزار شد

آیین افتتاحیه نشست حقوق بشر آمریکایی از نگاه قربانیان در دفتر مطالعات سیاسی و بین‌المللی وزارت امور خارجه برگزار شد.

صاحب‌خبر -
خبرگزاری میزان -

آیین افتتاحیه نشست «حقوق بشر آمریکایی از نگاه قربانیان»، چهارشنبه، ۲۵ خرداد ۱۴۰۴ با حضور وحید جلال‌زاده، معاون کنسولی، امور مجلس و ایرانیان وزیر امور خارجه و رئیس ستاد مرکزی هفته بازخوانی و افشای حقوق بشر آمریکایی در دفتر مطالعات سیاسی و بین‌المللی وزارت امور خارجه برگزار شد.

وحید جلال‌زاده، معاون کنسولی، مجلس و ایرانیان وزارت امور خارجه در سخنرانی خود به موضوع همراهی و مشارکت در تجاوز بی‌دلیل و غیرقانونی رژیم صهیونیستی به ایران پرداخت و اظهار کرد: این نشست که باید در هفته حقوق بشر آمریکایی برگزار می‌شد، به‌دلیل تجاوز رژیم به امروز موکول شد؛ داستان حقوق بشر آمریکایی کاملا روشن است و بعید است اهل قلمی در دنیا باشد که استاندارد‌های دوگانه حقوق بشر آمریکا و متحدان غربی آن را نشناسد؛ این مفهوم در دانشگاه‌های برتر دنیا فرموله شده است، اما این از مسئولیت ما برای تبیین مفهوم حقوق بشر آمریکایی نمی‌کاهد. 

وی در ادامه با تاکید بر ضرورت تبیین ابعاد حقوق بشر آمریکایی، گفت: عمده قربانیان حقوق بشر آمریکایی ازجمله مردم فلسطین به نقض حقوق بشر متهم می‌شوند؛ دلیل این است که این افراد برای دفاع از حقوق خود در برابر حقوق بشر آمریکایی تلاش می‌کنند؛ موضوعی در حقوق بین‌الملل وجود ندارد که آمریکا و رژیم صهیونیستی آن را نقض نکرده باشند؛ چیزی در حوزه اعلامیه حقوق بشر نمانده است که این بازیگران به آن تجاوز و تعرض نکرده باشند. به تعبیر رهبر انقلاب جای جلاد و شهید عوض شده است.

جلال‌زاده در ادامه با اشاره به گستردگی نقض حقوق بشر در عرصه‌های جغرافیایی و موضوعی از سوی آمریکا، تصریح کرد که حتی کوچک‌ترین انتقاد‌ها به نقض حقوق بشر از سوی غربی‌ها، با واکنش جدی این کشور‌ها مواجه می‌شود؛ توصیف جوزپ بورل، مسئول سابق سیاست خارجی اتحادیه اروپا از دنیای غیر غربی به‌عنوان جنگل، موید این است که چیزی به نام حقوق بشر در جهان وجود ندارد. آخرین میخ تابوت به اعلامیه حقوق بشر در جریان همین جنگ تحمیلی رژیم صهیونیستی علیه ایران کوبیده شد.

وی با طرح این پرسش که آیا اصلا چیزی از اعلامیه جهانی حقوق بشر باقی مانده است، گفت: ۲۵ گروه تروریستی متعلق به کشورهای غربی مدعی حقوق بشر ۲۳ هزار ایرانی را به شهادت رساندند؛ ما و بسیاری از کشورها قربانی حقوق بشر آمریکایی هستیم؛ امروز دنیا و حتی خود آمریکایی‌ها قربانی حقوق بشر آمریکایی هستند.

جلال‌زاده تصریح کرد: باید با جهاد تبیینی و تبیین جهادی به بازخوانی حقوق بشر آمریکایی بپردازیم؛ هفته بازخوانی حقوق بشر آمریکایی که ششم تا ۱۲ تیر تعیین شده است، باید به‌عنوان فرصتی برای تبیین این مفهوم مورد استفاده قرار گیرد؛ ما در همه روزهای سال هم باید در مجامع جهانی مفهوم حقوق بشر آمریکایی را بشکافیم و توضیح دهیم؛ در بیان مقام‌های سیاسی سراسر جهان مفهوم حقوق بشر آمریکایی مورد بحث قرار گرفته است و‌نشان می‌دهد که این مفهوم از مرزهای ایران فراتر رفته است؛ با وجود این، پرچم این موضوع در دست ایران است.

معاون وزیر امور خارجه همچنین از تشکیل دبیرخانه دائمی بازخوانی حقوق بشر آمریکایی خبر داد و تاکید کرد که این موضوع اهمیت بسیاری دارد.

شیرغلامی، معاون پژوهشی و مطالعاتی مرکز مطالعات سیاسی وزارت امور خارجه در بخشی از این نشست ضمن گرامی داشتن یاد و خاطره شهدای تجاوز رژیم صهیونیستی و حقوق بشر آمریکایی، گفت: از حقوق بین‌الملل فقط واژگانی برای زیبا کردن کتاب‌ها باقی مانده است؛ در جهانی زندگی می‌کنیم که جنایتکاران جنگی یکدیگر را نامزد جایزه صلح می‌کنند.

وی با برشمردن ویژگی‌های فعلی جامعه بین‌الملل، اظهار کرد: حقوق بشر آمریکایی را امروز می‌توان در دستان خون‌آلود نتانیاهو مشاهده کرد.

مقام وزارت امور خارجه، گفت: توحش و بی‌کیفرمانی رژیم صهیونیستی آبرویی برای حقوق بشر آمریکایی و اروپایی باقی نگذاشته است.

انتهای پیام/