شناسهٔ خبر: 73896557 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

یک کارشناس محیط زیست:

چنارهای کرج به دلیل ابتلا به بیماری در حال نابودی هستند

کارشناس محیط طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست استان البرز اظهار کرد: زرد شدن و ریزش برگ‌ درختان چنار در کرج، به دلیل ایجاد تنش آبی، گرما و ابتلا به بیماری فتیله نارنجی است. بیشتر درختان چنار به دلیل ابتلا به این بیماری، در حال از بین رفتن هستند.

صاحب‌خبر -

عباس امین‌پور در گفت و گو با ایسنا درباره زرد شدن و ریزش برگ درختان چنار در کرج، گفت: درخت چنار یک گونه درختی آب دوست است و به همین دلیل، بیشتر در مسیر آب و نهرها کاشته شده و در این مناطق رشد بیشتر و بهتری دارد. اما در حال حاضر پایین آمدن سطح آب‌های زیر زمینی و کاهش بارش‌ها، باعث ایجاد تنش آبی در این گونه گیاهی شده است.

وی بیان کرد: در این شرایط، سهم دریافتی گیاه از منابع آبی کمتر شده و با شروع فصل تابستان و تشدید گرما، این گونه درختی شروع به ریزش برگ کرده است.

وی افزود: ریزش برگ درختان چنار موضوعی است که ما به چشم می‌بینیم اما گاهی مواردی فراتر از این برای درختان اتفاق می‌افتد. در واقع بیشتر درختان چنار به دلیل ابتلا به بیماری فتیله نارنجی در حال از بین رفتن هستند.

چنارهای کرج به دلیل کم‌آبی و ابتلا به بیماری در حال نابودی هستند!

امین پور ادامه داد: بیماری فتیله‌ی نارنجی یک بیماری قارچی است که درختان چنار را آلوده کرده و مانند بیماری خوره، مغز گیاه را از بین می‌برد و به مرور زمان منجر به مرگ و خشک شدن گیاه می‌شود. یکی از عوامل اصلی این ایجاد این بیماری در درختان، گرما، کمبود آب و ضعیف شدن درخت است.

کارشناس محیط طبیعی اداره محیط زیست استان البرز در ادامه بیان کرد: راهکار اصلی، تامین منابع آبی است اما اکنون در بحران و محدودیت قرار داریم. به طور یقین اولین اقدام در این زمینه امید داشتن به لطف پروردگار و بارش نزولات آسمانی است.

وی مطرح کرد: راهکار دیگر استفاده از منابع آبی فعلی و آبیاری منظم و کوددهی درختان چنار است. البته با منابع آبی کمی که در اختیار داریم، آبیاری منظم این حجم از فضای سبز کار دشواری است.

چنارهای کرج به دلیل کم‌آبی و ابتلا به بیماری در حال نابودی هستند!

امین پور با تاکید بر اینکه کاشت چمن باید متوقف شود، گفت: مهمترین موضوع در مورد فضای سبز شهری که بر آن تاکید زیادی داریم؛ جلوگیری از کاشت چمن در فضای شهری و حتی خانگی است. کاشت چمن توسط شهرداری‌ها که منظور تامین فضای سبز شهری انجام می‌شود؛ به دلیل آب بر بودن باید ممنوع شود.

وی عنوان کرد: خانه‌ها و ویلاها در صورت امکان باید بازدید شده و در صورتی که چمن دارند، توسط شوراها و دهیاری‌ها از کشت چمن منع شوند و یا اینکه توسط رسانه‌ها از مردم خواسته شود که چمن را از پوشش گیاهی خانه‌های خود و فضای سبز شهری حذف کنند.

امین پور خاطر نشان کرد: در حالی که در شرایط بحران کم آبی قرار داریم، از این رو کاشت چمن اصلا مناسب و منطقی نیست. کمبود آب وجود دارد و این موضوع کاملا جدی بوده و باید آن را بپذیریم.

وی افزود: ضرورت دارد در فضای سبز شهری از کاشت گونه‌های گیاهی مهاجم مثل عرعر که رشد و نمو سریعی دارد، جلوگیری شده و نسبت به کاشت گیاهان بومی و مقاوم مثل اقاقیا یا زبان گنجشگ اقدام کرد.

انتهای پیام