به گزارش خبرنگار ایرنا، حجتالله رضایی، شامگاه سه شنبه در نشست خبری با خبرنگاران در شیراز، با اشاره به ضرورت حفظ اتحاد در شرایط حساس کنونی افزود: در حالی که کشور در وضعیت آتشبس قرار دارد، اما نباید لحظه ای از دشمن و فعالیت او غافل شد و قطعا نیز چنین است و نیروهای مسلح ما برای هرگونه سناریویی آمادگی کامل دارند.
وی، مردم و نیروهای مسلح و رسانه ها را از ارکان اصلی امنیت و انسجام ملی برشمرد و ادامه داد: در شرایط امروز کشور، هرگونه اظهار نظر باید با ملاحظات امنیتی و در راستای تقویت ساختار دفاعی کشور و اتحاد ملی شکل گرفته انجام شود.
ضرورت حفظ اتحاد و هوشیاری در برابر تهدیدات
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری فارس، با اشاره به لزوم رعایت خطوط قرمز رسانهای در شرایط خاصی مانند جنگ گفت: هر نظام سیاسی در هر کشوری دارای خطوط قرمزی است و این امری طبیعی است، بهویژه در مقاطعی مانند جنگ که بیان برخی اطلاعات میتواند مورد سوء استفاده دشمن قرار گیرد.
رضایی افزود: رویکرد ما باید همواره بر پایه اتحاد و همدلی باشد. تلاش کردهایم در برابر پرسشگری رسانهها کوتاهی نکنیم اما خروجی هر موضوعی که مطرح میشود باید به استحکام بنیان دفاع ملی و نظامی کشور منتهی شود.
پرهیز از شتاب زدگی در انتصاب فرمانداران
وی، با اشاره به فرایند دقیق انتخاب فرمانداران گفت: با توجه به حساسیت این انتصابات، تمام جوانب شهرستانها را در کمیته انتصابات مد نظر قرار داده ایم و از هرگونه شتابزدگی به جد پرهیز کرده ایم.
مقابله با فساد؛ ضرورتی پرهزینه اما اجتنابناپذیر
معاون سیاسی استانداری فارس، مقابله با فساد را ضرورتی اجتنابناپذیر در مسیر توسعه و حفظ اعتماد عمومی دانست و گفت: هرچند این مسیر پرهزینه و دشوار است، اما با تدبیر، شجاعت و قاطعیت باید دنبال شود و از هزینههای آن نباید هراس داشت.
رضایی افزود: اگر امروز تصمیم به مقابله با فساد گرفتهایم، باید آماده پذیرش سختیها و مقاومتها باشیم. طبیعی است که در این مسیر با موانع متعددی روبهرو خواهیم شد، اما عقبنشینی جایگاهی در رویکرد ما نخواهد داشت.
وی ادامه داد: مقابله موثر با فساد، نیازمند ارادهای مستحکم، شفافیت در عملکردها، پاسخگویی مدیران و حمایت از نهادهای نظارتی و قضایی است تا بتوان اعتماد عمومی را بازسازی کرد و زمینهساز سلامت اداری و اجتماعی شد.
اجرای بزرگترین طرح ساماندهی اتباع غیرمجاز در فارس
مدیرکل اتباع و مهاجرین خارجی استانداری فارس نیز، در این نشست طرح در حال اجرای ساماندهی اتباع غیرمجاز را بزرگترین طرح از ابتدای پیروزی انقلاب تاکنون دانست و گفت: از ابتدای امسال تاکنون، حدود ۴۲ هزار نفر از اتباع غیرمجاز از استان طرد شدهاند و این روند با جدیت و همراه با حفظ شان و کرامت انسانی اتباع ادامه خواهد داشت.
مجید احمدی افزود: در دولت گذشته حدود ۲۰۴ هزار نفر اتباع بیگانه به شکل غیرمجاز وارد فارس شده و برگ سرشماری نیز دریافت کردند که امروز این برگ سرشماری هیچ اعتباری ندارد و دارندگان آن نیز اتباع غیر مجاز شناخته می شوند.
وی ادامه داد: از ابتدای آغاز طرح ساماندهی اتباع بیگانه در استان تاکنون حدود ۸۰ درصد از مجموع ۴۲ هزار اتباع طرد شده، بهصورت داوطلبانه برای خروج از استان و کشور پیشگام شدند.
او اظهار کرد: با توجه به خروج اتباع بیگانه و به منظور جلوگیری از بروز خلا نیروی کار در بخش های مختلف، اجرای طرح کفیل برنامه ریزی شده که به محض پایان عملیات طرد اتباع، عملیاتی خواهد شد.
وی گفت: هرگونه بهکارگیری اتباع غیرمجاز حتی دارندگان برگ سرشماری، ممنوع و جرم محسوب میشود و با کسانی که به رغم تذکرها و هشدارهای داده شده اقدام به جذب و به کار گیری نیروی کار اتباع غیرمجاز کنند برخورد قانونی خواهد شد.
استفاده از ظرفیت بانوان در انتصابات مدیریتی فارس
مدیرکل سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری فارس نیز، با اشاره به رویکرد عملی دولت چهاردهم برای استفاده از ظرفیت بانوان گفت: با حمایت استاندار فارس، شاهد انتصاب اولین فرماندار زن در استان، نخستین فرماندار زن اهل سنت در شهرستان اوز و همچنین فرماندار زن در شهرستان سرچهان بودهایم.
سید کمال علوی افزود: از مجموع ۳۷ فرماندار استان تاکنون ۳۰ فرماندار جدید منصوب شده اند که سه نفر از آنها از بانوان هستند و از ۷۲ معاون فرمانداری نیز ۲۷ نفر منصوب شدهاند که از میان آنها نیز ۲ نفر از زنان توانمند هستند.
وی ادامه داد: همچنین از ۹۷ بخشدار استان نیز تاکنون ۱۷ بخشدار جدید منصوب شده و هشت انتصاب دیگر نیز در حال انجام است که یکی از آنها از نیز میان زنان است.
ضرورت هزینهکرد بودجه پدافند غیرعامل در مسیر درست
مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری فارس هم، با تاکید بر لزوم اطلاعرسانی بیشتر در زمینه وظایف این حوزه گفت: بر اساس بندهای ۱۹ و ۲۰ اساسنامه سازمان پدافند غیرعامل، دستگاههای اجرایی موظف به اختصاص ۲ درصد از اعتبارات خود برای نیازهای پدافند غیرعامل هستند.
عبدالله حقیری افزود: ما وظیفه داریم بررسی کنیم که این اعتبارات در مسیر درستی مصرف شود که از جمله می توان به الزام دستگاهها به تامین ژنراتور در راستای جبران ناترازی انرژی اشاره کرد.
رسانهها؛ نقشآفرین در احساس امنیت و انسجام اجتماعی
مدیرکل امور امنیتی و انتظامی استانداری فارس نیز گفت: احساس امنیت در استان و همراهی مردم با نظام، مدیون تلاش رسانههاست.
وحید شعبانی افزود: در موضوع اتباع نیز نباید صرفا با نگاه تهدیدی برخورد کرد، بلکه باید از درون برخی تهدیدها به دنبال خلق فرصتهایی در جهت توسعه و پیشرفت بود.
لزوم بازتعریف رابطه حاکمیت و مردم؛ جنگ، آینهای برای آسیبهای اجتماعی
مدیرکل دفتر اجتماعی استانداری فارس نیز گت: باید از جنگ، درسهای اجتماعی گرفت و مسیر جدیدی برای همبستگی ملی ترسیم کرد.
محمدحسن موسوی، با تاکید بر عبرتآموز بودن جنگها افزود: جنگ با همه خشونتهایش، آموزههایی هم برای ما دارد و باید از آن درس بگیریم.
وی، با اشاره به تجاوز اخیر رژیم صهیونیستی به خاک کشورمان افزود: این جنگ، بسیاری از ضعفهای موجود در حوزه اجتماعی کشور را برای ما آشکار کرد و این یک تذکر مهم بود که نیاز داریم فصل جدیدی از رابطه بین حاکمیت و مردم تعریف کنیم.
او ادامه داد: در همین راستا، ذیل شورای اجتماعی استان فارس، کارگروههایی با بهرهگیری از ظرفیت دانشگاههای استان برای تقویت تابآوری اجتماعی تشکیل شده و همچنین هیاتهای اندیشهورز نیز فعال شدهاند.
وی اظهار کرد: طرحهایی نیز در این زمینه تهیه شده که پس از تصویب، وارد فاز اجرایی خواهند شد.
او افزود: هدف ما ایجاد زیرساختهایی برای افزایش همبستگی اجتماعی و پایداری ارتباط بین مردم و نظام در شرایط بحرانی است.
زنان، نقشآفرین کلیدی در عرصههای مختلف اجتماعی
مدیرکل دفتر امور زنان و خانواده استانداری فارس نیز گفت: زنان در بسیاری از عرصههای سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و آموزشی نقش کلیدی دارند.
سمانه ذوالقدری افزود: اگرچه در برخی مواقع آنطور که باید از زنان تقدیر نشده، اما رسالت ما این است که این اقدامات را به رسمیت بشناسیم.
وی ادامه داد: یکی از مهمترین اقدامات دفتر امور بانوان، ارتباط مستمر با زنان کارآفرین و زنان سرپرست خانوار است.
او اظهار کرد: قطعا، زنان میتوانند در کنار مردان به معیشت خانواده و اقتصاد پایدار کشور کمک کنند.