شناسهٔ خبر: 73891099 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: آنا | لینک خبر

بسته خبری روزانه از دانشگاه آزاد

از فصل داغ بودجه تا شاهکار بچه‌های رباتیک در صنعت

رویدادهای پویای دانشگاه آزاد اسلامی از نشست‌های تخصصی ،همایش‌ها و جشنواره‌ها تا دستاوردها و فعالیت‌ها و محتواهای تولیدی را در بسته خبری روزانه مطالعه کنید.

صاحب‌خبر -

خبرگزاری آنا؛ دانشگاه آزاد اسلامی به‌عنوان یکی از پیشگامان آموزش عالی کشور، هر روز با رویداد‌های متنوعی ازجمله نوآوری‌های فناورانه، پروژه‌های پژوهشی و ....  در مسیر تعالی علمی و فرهنگی گام برمی‌دارد.

 بسته خبری پیش رو، خلاصه‌ای از اخبار، رویدادها، گزارش‌ها، گفت‌وگوها، اتفاقات خبری و دستاورد‌های دانشگاه آزاد اسلامی را برای آگاهی مخاطبان ارائه می‌دهد.

جهش درآمدی ۸ هزار میلیاردی تومانی

مجید مشکینی، معاون تحقیقات فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی در گفت‌وگویی تفصیلی با خبرنگار آنا به واکاوی عمیق‌تر فرآیند تدوین بودجه در این دانشگاه، نقاط قوت و ضعف ساختاری آن و همچنین چشم‌انداز دستیابی به استقلال مالی از طریق افزایش چشمگیر درآمد‌های غیرشهریه‌ای پرداخت. مشکینی در این مصاحبه، ضمن تشریح زوایای مختلف این بحث، بر لزوم نگاهی واقع‌بینانه به منابع و مصارف، شفافیت در تخصیص‌ها و اهمیت حیاتی سرمایه‌گذاری هدفمند در مسیر تحقق اهداف دانشگاه تأکید کرد.

مشکینی با اشاره به ماهیت دووجهی بودجه، از جنبه‌های انتقادی و مثبت آن سخن گفت و بر لزوم توجه به واقعیت‌های اجرایی فراتر از اعداد و ارقام صرف تأکید ورزید. او بیان داشت:، اما نباید فراموش کرد که حتی همین بودجه‌های موجود که ممکن است با نواقصی همراه باشند، از نداشتن بودجه‌ای بسیار ارزشمندتر است؛ چرا که حداقل چارچوبی برای برنامه‌ریزی و جهت‌دهی فعالیت‌ها ارائه می‌دهد. وی افزود: درصد اندکی انحراف در اجرای بودجه که ناشی از تغییرات پیش‌بینی نشده محیطی یا اجرایی باشد، امری طبیعی است، اما نباید به این اعداد صرفاً از منظر ظاهری نگریست؛ بلکه باید به محتوا و پشتوانه اجرایی آن توجه داشت.

 ادامه گفت‌وگو را اینجا بخوانید

فصل بودجه «شب قدر دانشگاه» 

محمدرضا دهقانی‌اشکذری رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان یزد در گفت‌وگو با خبرنگار آنا با گرامیداشت یاد و خاطره دانشمند شهید دکتر طهرانچی و با اشاره به جمله شهید که؛ فصل بودجه دانشگاه، شب قدر دانشگاه است و این ایام فرصتی است که مقدرات و برنامه‌های یک‌ساله دانشگاه در حوزه‌های توسعه و برنامه‌ریزی تدوین می‌شود، اظهار کرد: دانشگاه  در استان یزد با الهام از این دیدگاه و با تکیه بر روح بلند شهید، برنامه‌های راهبردی خود را برای تحقق اهداف بزرگ در سال مالی آینده تدوین کرده است.

ادامه گفت‌وگو را در اینجا بخوانید.

ورود دانشگاه آزاد به مسائل ملی و منطقه‌ای

محسن امینی، مدیرکل برنامه و بودجه دانشگاه آزاد اسلامی، در گفت‌و‌گو با خبرنگار آنا به تشریح روند بودجه‌ریزی دانشگاه آزاد و اهداف پیش‌ِرو در سال جاری و سال آینده پرداخت و گفت: بر اساس روند گذشته و با توجه به اهداف و راهبرد‌هایی که شهید دکتر طهرانچی برای دانشگاه در نظر داشت، جلسات هدف‌گذاری بودجه‌ای برگزار و اکثر استان‌ها در حوزه‌های فناوری، پژوهشی و پروژه‌های تحولی جهت‌گیری خوبی داشته‌اند.

امینی با اشاره به ورود دانشگاه آزاد به پروژه‌های عمده صنعت تصریح کرد: پروژه‌هایی که ذیل اقدامات صنعت تعریف شده‌اند و به‌ویژه پروژه‌هایی که در استان‌ها به تخصص دانشگاه نیاز داشت، توسط دانشگاه مورد بررسی قرار گرفته است. در بررسی‌های بودجه‌ای، جداول مختلف هر حوزه مرتبط مورد ارزیابی قرار گرفته و نقاط مثبت و همچنین نکات و ضعف‌ها به استان‌ها گوشزد شده است. استان‌ها پس از بررسی پیشنهادات، آخرین اصلاحات را انجام خواهند داد و از هفته‌های آینده کمیسیون‌های دائمی برگزار می‌شود و پس از آن، هیئت مرکزی تشکیل خواهد شد. طبق برنامه‌ریزی انجام‌شده، تلاش داریم تا قبل از ۱۰ مرداد و پیش از تعطیلی دانشگاه، ۳۰۱ جلسه در استان‌ها برگزار و تأیید اولیه بودجه استان‌ها اخذ شود تا پس از تعطیلات، جمع‌بندی نهایی و آماده‌سازی برای مرکز انجام شود.

 ادامه گزارش را اینجا بخوانید

انعقاد ۳۰ قرارداد برون‌دانشگاهی

مجتبی ملکی‌چوبری رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان در جلسه هیئت رئیسه دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت اظهار کرد: این دانشگاه  توانست به تنهایی در سالی که گذشت، ۳۰ قرارداد برون دانشگاهی را با ادارات، صنعت و شرکت‌ها منعقد کند که این همیاری و همکاری بین ارکان دانشگاه توانست در رشد ۴۸ درصدی درآمد شهریه و رشد ۲.۵ برابری درآمد غیر شهریه این دانشگاه مؤثر باشد.

ادامه خبر را اینجا بخوانید.

راز‌های مدیریتی یک شهید؛ درس‌هایی از طهرانچی

حسن بنیانیان، دستیار و مشاور فرهنگی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، در یادداشتی اختصاصی برای خبرگزاری آنا به بررسی ویژگی‌های مدیریتی شهید طهرانچی پرداخت و درس‌های ارزشمندی که می‌توان از سبک مدیریت ایشان آموخت را تشریح کرد.

در این یادداشت آمده است:

گستردگی ابعاد گوناگون مدیریت در یک دانشگاهی مثل دانشگاه آزاد اسلامی از یک طرف و شخصیت جامع دانشمند شهید از طرف دیگر، موجب شده است که هریک از بزرگورارانی که از جهتی با ایشان همکاری می‌کردند، در ذکر خاطرات و نظرات خود در رابطه با این عزیزگرامی، یکی ازابعاد وجودی ایشان را مورد توجه قرار دهندکه درجه‌ای خود بسیار ارزشمند است. لیکن اگر بخواهیم خدمات ارزشمند ایشان را در روند کیفیت بخشی به تحولات درونی دانشگاه آزاد اسلامی را عمیق‌تر درک کنیم ودر ادامه راه از آن بهره ببریم. شایسته است که نکات برجسته‌تر شیوه مدیریت ایشان را عمیق‌تر مورد توجه قرار دهیم. ازجهت اختصار، مناسب دیدم در حد درک و شناخت خود، بعضی از خصوصیات ممتاز این جها‌دگر شهید را توضیح دهم.

ادامه یادداشت را اینجا بخوانید.

ناگفته‌های جنگ ۱۲ روزه

جمعی از استادان دانشگاه‌های استان خراسان شمالی به دعوت بسیج اساتید دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد گرد هم آمدند تا در فضایی هم‌اندیشانه و صریح به واکاوی ناگفته‌های جنگ تحمیلی ۱۲ روزه بپردازند؛ جنگی که خرداد ۱۴۰۴ را به یکی از حساس‌ترین و پرحادثه‌ترین فصل‌های تاریخ معاصر ایران تبدیل کرد.

ادامه خبر را اینجا بخوانید

شهید طهرانچی حلقه گمشده روایت برادرم بود

به گزارش آنا به نقل از خبرگزاری خانه کتاب ایران (ایبنا) مرتضی قاضی نویسنده و پژوهشگر جنگ، اظهار کرد: شُمایی که پسر یا دختر نوجوان دارید، حتماً از این دست کتاب‌ها دیده‌اید، «کتابی با چند پایان متفاوت!» روی جلد این کتاب‌ها، آن بالا نوشته «مسیر داستان را خودتان انتخاب کنید!» در این کتاب‌ها نوجوان در هر مرحله از داستان بین دو یا سه راه، حق انتخاب دارد. اینکه هر بار چه راهی را انتخاب کند، پایان متفاوتی برایش رقم می‌زند. خیلی جذاب است، نه؟! کتابی که من دارم می‌نویسم، شده شبیه همین کتاب‌ها. راستش را بخواهید اول کار این مدل را انتخاب نکرده بودم، اما هرچه پیش می‌روم، دست سرنوشت برای کتابم پایان متفاوتی را رقم می‌زند.

کتاب من قصه زندگی برادرم است. یعنی قصه خودم و برادرم، شهید دکتر محمد قاضی. ماجرای کتاب از این قرار است: من به عنوان یک برادر کنجکاو و جستجوگر، افتاده‌ام دنبال پیدا کردن نشانه‌هایی از محمدمان، بین دوستانش و هر کسی که با او زیسته. داستان کتاب من، همین مسیری‌ست که برای یافتن نشانه‌ها طی کرده‌ام.

ادامه یادداشت را اینجا بخوانید

همه ظرفیت‌ها به خط می‌شوند

انتهای پیام/