قاسم جعفروند روز سهشنبه ۲۴ تیرماه در حاشیه بازدید از اراضی زیرکشت سبزی و صیفی در سطح استان، بر لزوم جمعآوری بقایای پلاستیکی از سطح مزارع کشاورزی پس از برداشت محصول تأکید و این اقدام را یکی از اولویتهای جدی در حفظ سلامت خاک و محیط زیست عنوان کرد.
وی با اشاره به اینکه استفاده از پلاستیک در اراضی کشاورزی به منظور زودرس کردن محصولات و کاهش خسارات ناشی از سرمازدگی در اوایل فصل کشت امری رایج و مفید است، افزود: کشاورزان میتوانند از پوششهای پلاستیکی در کشت سبزی، صیفی و جالیز استفاده کنند، اما این اقدام باید با رعایت الزامات زیستمحیطی و مشروط به جمعآوری کامل بقایای پلاستیکی و نوارهای آبیاری تیپ پس از پایان دوره برداشت انجام شود.
وی با بیان اینکه در پروژههای سامانههای نوین آبیاری، رعایت این موضوع یک ضرورت قانونی است، تاکید کرد: مالکان اراضی و کشاورزان طرف قرارداد در این طرحها باید در متن قرارداد، تعهد به جمعآوری ضایعات پلاستیکی از جمله نوارهای آبیاری تیپ را قید کرده و اجرا کنند. این شرط باید به صورت شفاف در قراردادهای اجاره زمین نیز منعکس شود.
جعفروند با اشاره به نقش مهم ترویج و آموزش در جلوگیری از تخریب محیط زیست و آسیب به منابع خاک و آب، بیان کرد: ادارات ترویج و آموزش کشاورزی در شهرستانها موظفند نسبت به برگزاری دورههای آموزشی تخصصی برای بهرهبرداران سبزی و صیفیجات اقدام کنند تا آگاهی لازم در خصوص مدیریت صحیح مصرف و دفع مواد پلاستیکی در مزارع افزایش یابد.
وی با استناد به قوانین موجود به کشاورزان هشدار داد و گفت: بر اساس ماده ۶۸۸ قانون مجازات اسلامی، ماده ۹ قانون حفاظت و بهسازی محیط زیست و ماده ۲۲ آییننامه اجرایی قانون حفاظت از خاک، انباشت و رهاسازی مواد پلاستیکی در اراضی کشاورزی که منجر به آلودگی خاک، منابع آب و هوا شود، ممنوع بوده و مرتکبان تحت پیگرد قانونی قرار خواهند گرفت. این تخلفات تهدید جدی برای محیط زیست و سلامت انسان محسوب میشوند.
به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان، وی در پایان خاطرنشان کرد: نظارت بر اجرای این الزامات در دستور کار مدیریت آب و خاک و نیز واحدهای نظارتی سازمان جهاد کشاورزی قرار دارد و از کلیه کشاورزان خواسته میشود با رعایت کامل ضوابط زیستمحیطی، زمینهساز توسعه پایدار کشاورزی و حفظ منابع پایه تولید در استان باشند.
انتهای پیام