شناسهٔ خبر: 73889228 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: قدس آنلاین | لینک خبر

سومین رویداد دعوت با موضوع آب، انرژی و محیط زیست برگزار می‌شود

مدیرعامل شرکت صنایع پیشرفته رضوی از برگزاری سومین رویداد دعوت(درگاه عرضه و تقاضای خدمات دانش‌بنیان) با موضوع آب، انرژی و محیط زیست در شهریور ماه امسال خبر داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش قدس خراسان، احسان سابقی‌نیا امروز در نشست خبری رویداد دعوت ۳ که در شرکت صنایع پیشرفته رضوی برگزار شد، گفت: شرکت صنایع پیشرفته رضوی، یک شرکت سرمایه‌گذار خطرپذیر در حوزه‌های فناورانه و دانش بنیان است، این شرکت فعالیت خود را از اواخر سال ۹۸ ذیل بنیاد بهره‌وری موقوفات آستان قدس رضوی آغاز کرد و تاکنون در ۱۰ پروژه سرمایه‌گذاری خطرپذیر مشارکت کرده است.

مدیرعامل شرکت صنایع پیشرفته رضوی افزود: سرمایه‌گذاری خطرپذیر به معنای سرمایه‌گذاری در حوزه‌های فناورانه و دانش‌بنیان است که احتمال شکست در آن‌ها بالا است، اما با وجود ریسک‌پذیری زیاد، این نوع سرمایه‌گذاری از نظر بازدهی اقتصادی بسیار مطلوب است.

وی متذکر شد: بر اساس بررسی‌های انجام‌شده، پنج حوزه مأموریتی را با توجه به ظرفیت‌های بالقوه، منابع و نخبگان کشور و چالش‌های ناشی از تحریم‌ها مشخص کرده‌ایم. این حوزه‌ها شامل مواد پیشرفته، فناوری‌های سلامت و درمان، تجهیزات صنعتی پیشرفته، تجهیزات الکترونیک پیشرفته، اقتصاد دیجیتال و هوش مصنوعی هستند.

سابقی‌نیا با بیان اینکه مدل ورود ما به پروژه‌ها به شکل سهامداری است، گفت: ما زیر ۵۰ درصد از سهام یک شرکت را خریداری کرده و به تجاری‌سازی آن کمک می‌کنیم. پس از اینکه شرکت به بلوغ مورد نظر ما رسید، نسبت به خروج از پروژه و واگذاری سهام به سایر سهامداران و فناوران اقدام خواهیم کرد. خوشبختانه در پنج سال فعالیت خود، رشد خوبی در پروژه‌هایی که وارد شده‌ایم مشاهده کرده‌ایم و یک خروج موفق نیز داشته‌ایم.

مدیرعامل شرکت صنایع پیشرفته رضوی با اشاره به اینکه سلسله رویدادهایی تحت عنوان «دعوت» که مخفف درگاه عرضه و تقاضای خدمات دانش‌بنیان است را در این راستا برگزار کرده‌ایم، خاطرنشان کرد: اولین رویداد دعوت در سال ۱۴۰۱ در حوزه عمران و مصالح نوین ساختمانی و دومین رویداد در سال ۱۴۰۲ در حوزه سلامت و درمان برگزار شد. امسال نیز قصد داریم رویداد دعوت۳ را با موضوع آب، انرژی و محیط زیست در سالی که شعار آن «سرمایه‌گذاری برای تولید» است، برگزار کنیم.

وی با بیان اینکه مهلت ارسال طرح‌ها به این رویداد تا نیمه مردادماه امسال است و طرح‌های برتر شهریور ماه معرفی می‌شوند، افزود: این موضوعات را با توجه به بررسی‌های انجام‌شده انتخاب کرده‌ایم، زیرا کشور با تهدیدهای جدی در زمینه بحران منابع آبی مواجه است؛ کاهش نزولات آسمانی و برداشت‌های بی‌رویه از سفره‌های آب زیرزمینی، به‌ویژه در سال‌های اخیر که خشکسالی حاکم بوده، نگرانی‌هایی جدی ایجاد کرده است.

سابقی‌نیا با بیان اینکه در حوزه انرژی نیز با توجه به ظرفیت‌های نفتی و گازی کشور، ضروری است که از این منابع به‌طور مؤثر استفاده کنیم، ادامه داد: چالش‌هایی مانند تولید برق و انرژی خورشیدی در حال حاضر وجود دارند و انرژی یکی از موضوعات کلیدی خواهد بود که در آینده در سطح جهانی با آن روبه‌رو خواهیم بود.

مدیرعامل شرکت صنایع پیشرفته رضوی متذکر شد: علاوه بر آب و انرژی، موضوع محیط زیست نیز تأثیر زیادی بر زندگی افراد جامعه دارد. مسائلی مانند آلودگی هوا و زباله‌هایی که تولید می‌شود، بر سلامت و کیفیت زندگی مردم اثرگذار است.

وی با اشاره به اینکه ما در این رویداد قصد داریم به این سه محور بپردازیم و از ظرفیت نخبگان و شرکت‌های دانش‌بنیان بهره‌برداری کنیم تا طرح‌های خود را به نحو مطلوب ارائه دهند، گفت: همچنین تصمیم داریم در این سلسله رویدادها یک درگاه و کانال ارتباطی بین سرمایه‌گذاران و فناورانی که نیازمند سرمایه‌گذاری هستند، ایجاد کنیم تا بتوانند دستاوردهای خود را به نمایش بگذارند.

سابقی‌نیا خارنشان کرد: در این رویداد همکارانی از جمله سرمایه‌گذاران از سطح کشور حضور خواهند داشت که مذاکراتی با آن‌ها انجام داده‌ایم و تفاهم‌نامه‌هایی برای شرکت در این رویداد منعقد کرده‌ایم. طرح‌هایی که شاخص‌های مالی مناسبی دارند مورد توجه قرار می‌گیرند، زیرا ما به‌عنوان سرمایه‌گذار به شاخص‌های اقتصادی نیز اهمیت می‌دهیم و از ظرفیت خود و همکارانمان به‌صورت مشترک در این شرکت‌ها استفاده خواهیم کرد.

مدیرعامل شرکت صنایع پیشرفته رضوی متذکر شد: این رویداد با همکاری معاونت علمی ریاست جمهوری، صندوق نوآوری و شکوفایی، انجمن شرکت‌های دانش‌بنیان خراسان رضوی، دانشگاه امام رضا(ع) و برخی شرکت‌های فعال در اکوسیستم که برخی از آن‌ها زیرمجموعه ما یا فعال در آستان قدس رضوی هستند، برگزار می‌شود.

هدف اصلی رویداد «دعوت»؛ برقراری ارتباط بین فناوران و سرمایه‌گذاران

دبیر علمی رویداد دعوت۳ نیز در این نشست خبری نیز با بیان اینکه در حوزه سرمایه‌گذاری در بخش دانش‌بنیان، با چالش‌هایی از سوی فناوران و سرمایه‌گذاران مواجه هستیم، گفت: دغدغه اصلی سرمایه‌گذاران این است که طرح‌های مناسب با اهداف خود را شناسایی کنند و این طرح‌ها از پختگی و غنای لازم برخوردار باشند و اطلاعات شفافی از آن‌ها در اختیار داشته باشند. از سوی دیگر، فناوران نیز به دنبال یافتن سرمایه‌گذار مناسبی هستند که بتواند به‌طور مؤثر از پروژه‌هایشان حمایت کند و تأمین مالی مورد نیاز را فراهم آورد.

محمد مزیدی هدف اصلی رویداد «دعوت» را برقراری ارتباط میان این دو بخش و رفع دغدغه‌های آن‌ها دانست و بیان کرد: در بخش علمی این رویداد، ارزیابی و منتوری طرح‌ها انجام می‌شود. در ابتدا، طرح‌هایی که به رویداد ارجاع داده می‌شوند، غربالگری می‌شوند تا بررسی شود که آیا با سیاست‌ها و محورهای رویداد هماهنگ هستند یا خیر. یکی از نکات مهم در ارزیابی طرح‌ها، توجه به سطح آمادگی فناوری آن‌هاست. ما سطح آمادگی لازم برای ورود به رویداد را در حد نمونه آزمایشگاهی تعیین کرده‌ایم.

وی با بیان اینکه پس از غربالگری، طرح‌ها وارد مرحله بررسی کیفیت می‌شوند و فرایند منتوری آغاز می‌شود، یادآور شد: مزیت رویداد دعوت این است که فناورانی که وارد می‌شوند، عموماً از نظر فنی قوی هستند، اما ممکن است از نظر مالی، بازار و نحوه ارائه به سرمایه‌گذار نقص‌هایی داشته باشند. ما سعی می‌کنیم طرح‌هایی با ظرفیت خوب را در این مرحله نگه داریم و آن‌ها را منتوری کنیم تا پس از آن وارد مرحله داوری اولیه شوند. در ادامه اگر طرح‌ها در داوری اولیه تأیید شوند، به مرحله منتوری نهایی راه پیدا می‌کنند.

دبیر علمی رویداد دعوت۳ با اشاره به اینکه هر مرحله داوری و منتوری طراحی شده است تا در روز نهایی رویداد، طرح‌هایی با بالاترین کیفیت و سطح آمادگی برای جذب سرمایه ارائه شود، گفت: با توجه به تجربیات رویداد دعوت۲، در این رویداد نیز پیش‌رویدادهای تخصصی برگزار خواهیم کرد که مقدمه‌ای بر رویداد اصلی خواهند بود و به زیرمحورهای تعیین‌شده اختصاص دارند. هدف ما برگزاری پیش‌رویدادهای تخصصی است که هم فناوران مختلف و هم فعالان و اثرگذاران آن حوزه‌ها در آن حضور داشته باشند و بتوانند مباحث مؤثری را مطرح کنند که به نیازهای فناوران پاسخ دهد.

مزیدی با بیان اینکه در رویداد اول که موضوع آن عمران و مصالح نوین ساختمانی بود، با حضور پررنگ شرکت‌های عمران آستان قدس رضوی این رویداد برگزار شد و یک سرمایه‌گذاری نیز در یکی از طرح‌های آن انجام شد، یادآور شد: در رویداد دعوت ۲، علاوه بر شرکت‌های سلامت و درمان آستان قدس رضوی، از بازیگران و فعالان عرصه سلامت کشور نیز بهره بردیم. طرح‌های برتر در محور ویژه فرزندآوری و دیابت انتخاب شدند که مذاکرات آنها با سرمایه‌گذاران به نتایج خوبی رسیده است. برخی از این طرح‌ها موفق به کسب تسهیلات خوبی شده‌اند؛ به عنوان مثال، یکی از طرح‌های ما توانست مذاکراتی با صندوق سلامت برای اخذ تسهیلات داشته باشد.

وی افزود: در رویداد دعوت ۳، نگاه وسیع‌تری داریم تا علاوه بر شرکت‌هایی که می‌توانند در حوزه آستان قدس فعال باشند، از بازیگران دیگری در حوزه صنعت نیز استفاده کنیم تا ان‌شاءالله منجر به سرمایه‌گذاری‌های موفقی شود.

مذاکرات تجاری بدون واسطه بین فناوران و سرمایه‌گذاران

در ادامه دبیر اجرایی رویداد دعوت ۳ نیز درباره این رویداد گفت: در راستای تکمیل چرخه اکوسیستم دانش‌بنیانی و فناوری کشور و فراهم‌سازی بستری برای گردهمایی استارت‌آپ‌ها، شرکت‌های دانش‌بنیان و سرمایه‌گذاران خطرپذیر، رویداد «دعوت ۳» برگزار می‌شود. دغدغه اصلی شرکت‌های دانش‌بنیان و فناوران، تأمین مالی برای توسعه محصولات و تولید خدمات جدید است. از سوی دیگر، سرمایه‌گذاران نیز به دنبال فرصت‌های طلایی هستند تا بهترین موقعیت‌های سرمایه‌گذاری را برای خود ایجاد کنند.

حمید حیدری‌زاد افزود: هدف ما در این رویداد ایجاد فرصتی در سطح کشور برای برقراری ارتباط مؤثر بین این دو گروه است. علاوه بر حضور صنایع پیشرفته رضوی به‌عنوان پیشانی سرمایه‌گذاری خطرپذیر آستان قدس در اکوسیستم دانش‌بنیانی، از سایر سرمایه‌گذاران خطرپذیر نیز دعوت کرده‌ایم تا در این رویداد حضور داشته باشند.

وی بیان کرد: زیرمحورهای رویداد دعوت ۳ در حوزه آب «فناوری‌های نوین در شیرین‌سازی آب»، «تصفیه، بازیافت، تولید و استفاده مجدد از آب»، «مدیریت هوشمند شبکه‌های توزیع و مصرف آب شهری، صنعتی و کشاورزی»، «سیستم‌های هوشمند مدیریت منابع آبی» و «استفاده از پوشش‌های نوین در کاهش نفوذپذیری خاک» است.

دبیر اجرایی رویداد دعوت ۳ ادامه داد: در حوزه انرژی نیز زیرمحورها شامل موضوعاتی از قبیل «انرژی‌های تجدیدپذیر (خورشیدی، بادی، زیستی، زمین گرمایی و ...)»، «سیستم‌های ذخیره‌سازی انرژی (باتری‌های نسل جدید، پیل‌های سوختی، ابرخازن‌ها و ...)»، «سامانه‌های مدیریت و توزیع انرژی»، «بهینه‌سازی مصرف انرژی»، «افزایش بهره‌وری نیروگاه‌های حرارتی»، «تولید انرژی از پسماندهای صنعتی، شهری و زیستی»، «تولید و ذخیره‌سازی هیدروژن به‌عنوان انرژی پاک» و «فناوری‌های نوین در اکتشاف و استخراج نفت و گاز به عنوان حامل‌های انرژی» می‌شود.

حیدری‌زاد افزود: زیرمحورهای رویداد دعوت ۳ در حوزه محیط زیست نیز شامل «اقتصاد چرخشی و مدیریت پسماند»، «پایش و کاهش آلاینده‌های صنعتی و شهری»، «تصفیه خاک‌های آلوده»، «توسعه مواد و فناوری‌های زیست سازگار برای صنایع مختلف»، «پایش حفاظت و احیای اکوسیستم‌های طبیعی»، «فناوری‌های مرتبط با کاهش ریزگردها»، «فناوری‌های جذب، ذخیره‌سازی و استفاده مجدد از کربن»، «استفاده از فناوری‌های نوین برای پایش و کاهش آلودگی‌های زیست محیطی»، «مدیریت و کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای» و «مدیریت پسماندهای جامد و خطرناک در صنایع نفت و گاز» است.

وی خاطرنشان کرد: فناوران می‌توانند برای ثبت نام به سایت https://razavihti.com مراجعه و ثبت‌نام کرده و اطلاعات اولیه خود را ارسال کنند. پس از بررسی اولیه، در صورت نیاز به اطلاعات تکمیلی، دبیرخانه رویداد با آن‌ها تماس خواهد گرفت تا اطلاعات لازم را دریافت کند. پس از این مرحله، مربی‌های ما به تیم‌ها ملحق می‌شوند تا پتانسیل طرح‌ها را برای ارائه به سرمایه‌گذاران تقویت کنند. پس از داوری اولیه، تعدادی از این تیم‌ها فرصتی برای ورود به رقابت اصلی خواهند داشت و در روز نهایی رویداد، طرح‌های خود را در مقابل داوران ارائه می‌دهند. داوران با توجه به اطلاعات اولیه و ارائه‌های آن روز، امتیازبندی خواهند کرد و در نهایت ۱۰ تیم برتر را معرفی می‌کنیم.

دبیر اجرایی رویداد دعوت ۳ متذکر شد: به موازات این برنامه، فرصتی فراهم شده تا سرمایه‌گذاران بدون توجه به رتبه‌بندی تیم‌ها با هر یک از فناوران که تمایل دارند مذاکره کنند. این زمینه مذاکرات تجاری بدون واسطه برای فناورانی که تمایل به مذاکره با سرمایه‌گذاران دارند نیز فراهم است تا تمامی سرمایه‌پذیران کشور که در زمینه‌های آب، انرژی و محیط زیست فعالیت دارند، از فرصت جذب سرمایه در این رویداد بهره‌مند شوند.

حیدری‌زاد یادآور شد: در نخستین رویداد دعوت ۴۰ طرح به دبیرخانه رسیده بود که هشت مورد آن‌ها مورد حمایت قرار گرفت، در دومین رویداد نیز ۷۰ طرح دریافت شد و ۱۲ طرح مورد حمایت قرار گرفت.