محسن امینی، مدیرکل برنامه و بودجه دانشگاه آزاد اسلامی، در گفتوگو با خبرنگار آنا به تشریح روند بودجهریزی دانشگاه آزاد و اهداف پیشِرو در سال جاری و سال آینده پرداخت و گفت: بر اساس روند گذشته و با توجه به اهداف و راهبردهایی که شهید دکتر طهرانچی برای دانشگاه در نظر داشت، جلسات هدفگذاری بودجهای برگزار و اکثر استانها در حوزههای فناوری، پژوهشی و پروژههای تحولی جهتگیری خوبی داشتهاند.
امینی با اشاره به ورود دانشگاه آزاد به پروژههای عمده صنعت تصریح کرد: پروژههایی که ذیل اقدامات صنعت تعریف شدهاند و بهویژه پروژههایی که در استانها به تخصص دانشگاه نیاز داشت، توسط دانشگاه مورد بررسی قرار گرفته است. در بررسیهای بودجهای، جداول مختلف هر حوزه مرتبط مورد ارزیابی قرار گرفته و نقاط مثبت و همچنین نکات و ضعفها به استانها گوشزد شده است. استانها پس از بررسی پیشنهادات، آخرین اصلاحات را انجام خواهند داد و از هفتههای آینده کمیسیونهای دائمی برگزار میشود و پس از آن، هیئت مرکزی تشکیل خواهد شد. طبق برنامهریزی انجامشده، تلاش داریم تا قبل از ۱۰ مرداد و پیش از تعطیلی دانشگاه، ۳۰۱ جلسه در استانها برگزار و تأیید اولیه بودجه استانها اخذ شود تا پس از تعطیلات، جمعبندی نهایی و آمادهسازی برای مرکز انجام شود.
وی درباره جهتگیریهای کلان دانشگاه آزاد در حوزه بودجهریزی افزود: در حال حاضر دانشگاه آزاد ۱۰ بسته کاری تعریف کرده که هر کدام مجموعهای از اهداف را دنبال میکنند. در این بستهها، رشتههایی مورد توجه هستند که متناسب با تقاضای فعلی آموزش عالی و نیاز جامعه باشند. فرمهای مربوط به رشتهها، هزینه تمامشده هر رشته و توزیع رشتهها در استانها بهصورت دقیق بررسی میشود. حوزه آمایش دانشگاه در حال حاضر بر همین نکات متمرکز است؛ چراکه دانشگاه باید وارد فضای حل مسئله شود و بتواند مشکلات ملی، منطقهای و حتی مشکلات محدوده واحد خود را حل کند.
مدیرکل برنامه و بودجه دانشگاه آزاد اضافه کرد: بر اساس تبصره ۴ بند ۳ قانون بودجه، امسال دانشگاه در برخی حوزهها مطالعاتی کلان ورود و جهاد علمی را آغاز کرده است. هر حوزه متناسب با تخصص خود وارد میشود.
وی ادامه داد: در یکی از بستههای کاری، بحث سازمان یادگیرنده مطرح است که بهطور قطع چابکی سازمانی، توزیع نیروهای سازمانی و طرح تحول اداری در آن اهمیت زیادی دارد. بر این اساس، بودجههای مربوط به منابع انسانی و جداول مرتبط، متناسب با طرح تحول اداری مورد بررسی قرار میگیرد. ورود متخصصان حوزههای مختلف به این بررسیها ضروری است، زیرا جهتدهیهای دانشگاه در حوزه تحول و تعالی صنایع باید دقیق و عددی باشد و صرفاً به شعار یا سخنرانی محدود نشود، بلکه اثرات آن باید در روند حرکتی مالی و عملکردی تکتک واحدها نمایان شود.
امینی با یادآوری تأکیدات شهید طهرانچی اظهار داشت: شعار امسال دانشگاه، کارآمدی و پایداری است که شهید عزیزمان در سخنرانی ۲۱ فروردین خود بر آن تأکید داشتند. ما در سال پنجم برنامه تحول دانشگاه هستیم و هنوز برخی فاصلهها وجود دارد که باید توسط حوزه ارزیابی مشخص شود. با این حال، بسیاری از شاخصها در سطح استانها و حتی کل دانشگاه جلوتر از سند پیش رفتهاند. البته برخی شاخصها هنوز جای کار دارند. شهید طهرانچی همواره بر این موضوع تأکید داشتند که اگر شاخصی از هدف خود عبور کرد، باید هدفگذاری بلندتری برای آن تعریف شود. این پیشنهاد نیز در جلسات ستاد مطرح شد و قرار شد همان روند ادامه یابد.
وی ادامه داد: ارزیابی نباید به پایان سال مالی موکول شود. به نظر من، ارزیابی سال چهارم منطقیتر است و باید سنجههایی که ذیل اقدامات تعریف شدهاند بررسی شود. این ارزیابی میتواند نشان دهد چه میزان از اهداف محقق شده و دانشگاه در سطح واحدها و کل چه مسیری را طی کرده است. احتمالاً در آبانماه بتوانیم یک ارزیابی چهار ساله خوب داشته باشیم تا بر اساس آن، برای سال پنجم هدفگذاری دقیقتری انجام شود و درصد تحقق اهداف به حداکثر برسد.
مدیرکل برنامه و بودجه دانشگاه آزاد در پایان با تشکر ویژه از واحدها و استانها گفت: در این شرایط سخت و روزهایی که پر از استرس و فشار بود، جلسات بودجه و برنامهریزی حتی یک روز هم تعطیل نشد. بسیاری از جلسات بهصورت مجازی با قدرت بیشتری ادامه یافت و این نشان میدهد عزیزان استانها علیرغم همه مشکلات و درگذشت شهید طهرانچی، عهدی با خود بستهاند که با تلاش و قدرت بیشتر مسیر را ادامه دهند. از تکتک این عزیزان قدردانی میکنم.
انتهای پیام/