به گزارش ایسنا، روزنامه «جروزالمپست» رژیم صهیونیستی در گزارشی نوشت: در اقلیم کردستان (عراق) که ساکنان آن به توقف جنگ و بازگشت نیروهای ترکیه مستقر در پایگاههای نظامی شمال عراق و اقلیم امیدوار هستند، پژواک صدای خلع سلاح حزب کارگران کردستان (پکک) طنینانداز شده است، این اقلیم همواره به دلیل حضور ارتش ترکیه برای جنگ با حزب کارگران کردستان که دامنه درگیریها میان آنها در دهههای گذشته از مرزها نیز فراتر رفته، دچار تنش و ناآرامی بوده است، در واقع حضور پکک و ارتش ترکیه در کنار تصمیم آنکارا برای گسترش دامنه جنگ تا شمال عراق مدتها است که برای این اقلیم چالش ایجاد کرده است.
این روزنامه در گزارش خود نوشته است: اتحادیه میهنی کردستان (عراق) علاقهمند به داشتن روابط نزدیکتری با حزب کارگران کردستان (پکک) است اما حزب دموکرات کردستان (عراق) در کل مواضع سردتری را نسبت به پکک اتخاذ میکند و بسیاری از اعضای این حزب به پکک به چشم دشمن نگاه میکنند و برخی نیز آن را متهم میکنند که کودکان را برای جذب به صفوف خود میربایند و با جنگیدن با ترکیه فاجعهای را برای کُردها ایجاد کرده است. سیاست داخلی پیچیده اقلیم کردستان حاکی از این است که حزب دموکرات کردستان تمایل دارد روابط خود را با حزب عدالت و توسعه حاکم در آنکارا که مدتها است عراق و اقلیم کردستان را برای سرکوب پکک تحت فشار گذاشته، تقویت کند، اما با توجه به مخالفت بغداد و اربیل با این مساله، آنکارا دامنه جنگ خود را توسعه داد، از پهپادها برای حمله به اعضای حزب پکک استفاده کرد و در طول دهه گذشته پایگاههای بیشتری را ایجاد کرد.
جروزالمپست در ادامه با اشاره به تحولات پرشتاب در شمال عراق، نوشت: «محمد شیاع السودانی» نخستوزیر عراق و «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه شنبه گذشته با یکدیگر درباره روند برقراری صلح میان آنکارا و حزب پکک صحبت کردند، پکک شنبه اعلام کرد که در رابطه با اختلافنظرها بر سر قراردادهای انرژی و حقوق برای آخرین بار به بغداد فرصت میدهد.
همچنین در این گزارش به دیدار روز جمعه «نیچروان بارزانی» رئیس اقلیم کردستان عراق با اعضایی از حزب برابری و دموکراسی ترکیه اشاره شد، یکی از احزاب چپگرای ترکیه که از محبوبیت بالایی در این کشور برخوردار بوده و آنکارا آن را به هماهنگی با حزب پکک متهم کرده است.

به گزارش این روزنامه رژیم صهیونیستی، مذاکرات صلح برای پکک اهمیت دارد چراکه به معنای توقف بازداشت اعضای آن و متهم کردن آنها به تروریسم از سوی آنکارا است.
«جروزالمپست» در ادامه با اشاره به خبرهایی درباره آمادگی «مسعود بارزانی» رئیس حزب دموکرات کردستان عراق برای دیدار با «عبدالله اوجلان» رهبر حزب کارگران کردستان که در ترکیه محبوس است، نوشت: در اقلیم کردستان خوشبینی آشکاری وجود دارد که این امر در را به روی دوره جدیدی بگشاید، با این حال نشانههایی از تنش در حال آشکار شدن است، دولت دمشق از نیروهای سوریه دموکراتیک (قسد) تحت حمایت آمریکا ناراضی است و از دادن خودمختاری به منطقه کُردنشین در شرق سوریه امتناع میکند و در صورت آغاز درگیری در شرق سوریه، این مساله میتواند مشکلاتی را برای اقلیم کردستان (عراق) ایجاد کند.
در ادامه این گزارش آمده است: در واقع سوالهایی درباره نقش آمریکا در اقلیم کردستان عراق وجود دارد، با وجود حمایتهای مالی از نیروهای پیشمرگ و نیز شرق سوریه اما نقش آمریکا در سوریه و عراق مشخص نیست.
این روزنامه وجود کنسولگری جدید آمریکا در اربیل را امری مهم دانست و نوشت: سوالهایی نیز مطرح هستند که در آینده برای نیروهای پیشمرگی که پیشتر از منظر سیاسی میان اتحادیه میهنی کردستان و حزب دموکرات کردستان تقسیم شده بودند، چه اتفاقی رخ خواهد داد. قرار بود این گروههای سیاسی و نظامی در دهه گذشته منحل شوند اما جنگ علیه داعش این کار را به تعویق انداخت.
در پایان این گزارش نیز آمده است: صحبتهایی وجود دارد که اصلاحات وعده داده شده محقق خواهند شد و رویکرد سیاسی پیشمرگها زدوده خواهد شد، اکنون اقلیم کردستان (عراق) چشم به راه منطقه جدیدی خالی از درگیری میان پکک و ترکیه است و امیدهای بسیاری برای تحقق آن وجود دارد.
انتهای پیام