به گزارش ایسنا، محمدرضا رضایی کوچی در جلسه علنی امروز و در جریان بررسی گزارش وزیر کشور درخصوص تدابیر مواخذه و اقدامات به عمل آمده حین و بعد از تجاوز رژیم صهیونیستی به کشور در قالب فعالیت کارگروه امنیت عمومی حول محور امنیت جامعه در ابعاد غذایی، بهداشتی و اجتماعی، گفت: با توجه به گذشت سه هفته از پایان جنگ تحمیلی، باید مساله بازسازی منازل و مراکز تجاری مورد توجه جدی قرار بگیرد متاسفانه بعد از گذشت این زمان عملا اقدام موثری در موضوع بازسازی و احداث تخریبیها صورت نگرفته است.
رئیس کمیسیون عمران ادامه داد: حدود ۲۴۶ واحد مسکونی و تجاری در ۱۱ استان کشور تخریب شده است که نیازمند احداث هستند، بیش از ۴۸۹۶ واحد در کشور به تعمیر نیاز دارند. حدود ۲۳۶ واحد در حال ارزیابی برای بازسازی، مقاوم سازی یا احداث هستند.
وی افزود: در مرحله نخست اسکان اضطراری مردم مورد توجه قرار گرفت که شهرداری، دستگاههای دولتی و هتلها پای کار آمدند. در حوزه اسکان موقت حدود ۳۰۰ واحد مسکونی در اختیار افراد آسیب دیده از جنگ قرار گرفت اما متاسفانه بعد از گذشت بیش از سه هفته از اتمام جنگ، هنوز مصوبه قابل قبولی از سوی دولت نداریم.
رضایی کوچی تاکید کرد: در روزهای نخست یک بسته از طرف وزارت راه و شهرسازی به بنیاد ملی مسکن داده شد تا مسئولیت بازسازی را برعهده بگیرد اما هنوز مسئول بازسازی مشخص نشده به همین دلیل شهرداری خود اقداماتی برای شروع بازسازی برعهده گرفته است. در این شرایط بنیاد مسکن و وزارت راه و شهرسازی مسئولیت بازسازی را به شهرداری سپرد.
رئیس کمیسیون عمران در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بنیاد مسکن با همکاری نظام مهندسی کشور همه واحدهای قابل بازسازی را شناسایی کرد اما هنوز مشخص نیست چه کسی باید بازسازی این واحدها را انجام دهد و حتی مصوبه مشخصی نداریم که کدام دستگاه مسئولیت این بازسازی را برعهده دارد. از وزیر کشور به عنوان نایب رئیس و جانشین مدیریت بحران که در جای دیگر سمت رئیس ستاد بحران را نیز دارد؛ انتظار میرود بازسازی و فرماندهی این واحدهای تخریبی را برعهده بگیرد.
رضایی کوچی در ادامه خطاب به وزیر کشور، گفت: از شما بابت اقدامات انجام شده قدردانی میکنیم اما خواستاریم فرماندهی این مسئله را برعهده گرفته و بستهای برای بازسازی و احداث منازل و مراکز تخریبی مشخص کنید؛ اینکه کار بازسازی برعهده چه کسی است و چه کسی مسئولیت بازسازی و احداث منازل و مراکز تخریبی تجاری را دارد.
وی یادآور شد: در جلسهای که کمیسیون عمران و سایر نهادها و سازمانها همچون شهرداری و شورای شهر داشت، اقداماتی برای حل این مسئله در نظر گرفته شد اما هنوز این بلاتکلیفی وجود دارد که چه کسی مسئولیت این بازسازی را برعهده دارد، دولت باید در مصوبهای منابع وظایف دستگاههای مسئول را مشخص کند. از وزیر کشور درخواست ارائه یک مصوبهای داریم تا مشخص شود کدام دستگاه مسئول نوسازی و احداث اماکن تخریبی ناشی از جنگ ۱۲ روزه دشمن بوده است.
رئیس کمیسیون عمران در پایان بیان کرد: در تهران، شهرداری این مسئولیت را پذیرفته و در شهرستانها، فرمانداران و ستاد مدیریت بحران عهدهدار این مسئولیت هستند، در استانها تعداد واحدهای تخریبی اندک هستند، برای کشور صورت خوشی ندارد که هنوز بعد از گذشت سه هفته هیچ اقدامی صورت نگرفته باشد. مردم همیشه با ایثار و فداکاری در کنار نظام بودهاند و جایز نیست در این شرایط متضرر باشند؛ دولت هر چه سریعتر مصوبهای برای حل این مشکل ارائه دهد.
انتهای پیام