شناسهٔ خبر: 73881194 - سرویس ورزشی
نسخه قابل چاپ منبع: آنا | لینک خبر

رئیس فدارسیون کوهنوردی در گفت وگو با آنا:

یخچال‌های طبیعی ما در معرض نابودی قرار گرفته‌اند/ سنگنوردی نیاز شدیدی به زیرساخت دارد

رئیس فدارسیون کوهنوردی و صعودهای ورزشی گفت: با توجه به تخریب‌های زیست‌محیطی چه انسانی و چه محیطی، باید در کشور ما فعالیت‌های مطالعاتی بیشتری انجام شود.

صاحب‌خبر -

رضا زارعی در گفت وگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری آنا، درباره کسب سه کرسی در فدراسیون جهانی گفت: طبق آنچه در خبر ذکر شده بود، این کرسی‌ها تمدید شده‌اند. در واقع از بین حدود ۱۲۰ درخواستی که فدراسیون جهانی برای عضویت در ۶ کمیسیون دریافت کرده بود، هر کمیسیون ۶ عضو می گیرد که در مجموع تعداد اعضای پذیرفته‌شده در حدود ۴۰ نفر بوده است. از پنج درخواستی که ما ارائه کرده بودیم، سه مورد پذیرفته شده است. مهم‌ترین آن‌ها عضویت در کمیسیون حکمرانی بوده است که نایب‌رئیس فدراسیون، با توجه به سابقه‌ای که داشت، در این کمیسیون که مهم‌ترین کمیسیون فدراسیون جهانی محسوب می‌شود، عضو شده است.

حضور یگانه در کمیسیون طراحی می‌تواند مسیر حضور سایر ایرانیان در میادین بین‌المللی را هموارتر کند

وی افزود:حسین رضایی، از فعالان رسانه‌ای و مجری برنامه کوه گشت در کمیسیون رسانه حضور دارد. او در دوره قبل هم حضور مثمرثمری داشت. فرشاد یگانه، رئیس کمیته صعودهای ورزشی فدراسیون، در کمیسیون طراحی عضویت یافته‌ است. او در چند مسابقه بین‌المللی به‌عنوان طراح حضور داشته‌ و حضور او در این کمیسیون می‌تواند مسیر حضور سایر طراحان ایرانی را در میادین بین‌المللی هموارتر کند.

سنگنوردی نیاز شدیدی به زیرساخت دارد

زارعی در خصوص رقابت های پیش رو اظهار داشت: رقابت های قهرمانی جهان را پیش‌رو داریم اما مهم‌ترین هدف ما، آماده‌سازی تیم برای بازی‌های آسیایی ناگویای ژاپن است. در واقع این اولین اعزام‌ ما به میادین بین‌المللی پس از المپیک بود. از چهار مرحله جام جهانی که برگزار شد، بچه‌ها در دو مرحله یعنی در لهستان و دومین مسابقه در  فرانسه شرکت کردند. در بخش سرعت، سه ورزشکار داشتیم. سعی داریم تیم ملی امید را برای پشتوانه‌سازی به مسابقات کاپ آسیا در قزاقستان اعزام کنیم و در نهایت در شهریورماه، رقابت‌های قهرمانی آسیا را پیش‌رو داریم. از زمانی که این رشته وارد المپیک شده، استقبال بی‌نظیری از سوی کشورهای مختلف در پنج قاره صورت گرفته است. این رشته نیاز شدیدی به زیرساخت دارد و امیدوار هستیم استان‌های مختلف با توجه به المپیکی شدن این رشته و نتایج خوبی که ایران، به‌خصوص با عملکرد رضا علیپور، کسب کرده است، از آن برای ایجاد زیرساخت‌های جدید استفاده کنند.

جلساتی برای بررسی نحوه حضور ورزشکاران در رقابت‌های جهانی برگزار کرده‌ایم

رئیس فدارسیون کوهنوردی درباره تور جهانی یخنوردی گفت: در سال‌های گذشته با عملکرد ورزشکارانی همچون محمدرضا صفدریان، محسن بهشتی و شبنم اسدی، مدال‌های متعددی در رقابت‌های بین‌المللی کسب کردیم. تور امسال شامل چند جام جهانی و قهرمانی جوانان جهان است. حتماً در جام‌های جهانی اعزام خواهیم داشت. قبل از انتشار تقویم رسمی، جلساتی برای بررسی نحوه حضور ورزشکاران در این رقابت‌ها برگزار کرده بودیم. از آنجایی که فدراسیون جهانی همه تمرکز خود را بر ورود این رشته به المپیک زمستانی ۲۰۳۰ گذاشته است، سرمایه‌گذاری در نسل جوان‌تر می‌تواند بسیار مثمرثمر باشد. در کشوری زندگی می‌کنیم که گرمایش زمین تأثیر منفی زیادی بر رشته یخ‌نوردی گذاشته است و هر سال با کمبود یخ در فصل سرما مواجه هستیم. بنابراین نیاز به ایجاد دیوارهای مصنوعی برای خشکه‌نوردی در استان‌های مستعدی مثل اصفهان، البرز، تهران، قزوین داریم. این استان‌ها بازده خوبی در این رشته نشان داده‌اند و باید روی آن‌ها سرمایه‌گذاری بیشتری شود تا بتوانیم با دیدگاهی بلندمدت، حضوری موفق در المپیک داشته باشیم. برنامه‌ریزی‌های مربوط به اعزام تیم‌ها به جام‌های جهانی انجام شده و طی هفته‌های آینده آن را پیگیری خواهیم کرد.

یخچال‌های طبیعی ما در معرض نابودی قرار گرفته‌اند

زارعی درباره پروژه ایرانی که در میان نامزدهای نهایی جایزه بین‌المللی حفاظت از کوهستان قرارگرفته است گفت: از کشور ما چند پروژه نامزد این جایزه شدند. یک پروژه در کردستان وجود داشت که متأسفانه به دلیل تأخیر، به موقع ارسال نشد. پروژه‌ای دیگر توسط ابوالفضل زمانی از باشگاه تهران ارائه شده بود. او چندین سال است که در زمینه مطالعات یخچال‌های طبیعی ایران فعالیت می‌کنند. با توجه به گرمایش زمین و مشکلاتی که کوه‌های ما با آن مواجه شده‌اند، یخچال‌های طبیعی ما در معرض نابودی قرار گرفته‌اند. این پروژه تلاش دارد تا روند این نابودی را کند و آن را به تأخیر بیندازد. تحلیل‌ها و بررسی‌هایی در همین زمینه انجام شده است. همچنین یک پروژه دیگر از طرف یک کوهنورد ایرانی مقیم کانادا یعنی حسین رسایی، ارائه شده که مطالعات اولیه آن در ایران انجام شده است. 

کشوری هستیم که نسبت به محیط زیست خود سهل انگاریم

وی درباره مشکلات زیست محیطی کوهستان ها افزود: بحث فقط این نیست که ما کشوری هستیم که نسبت به محیط زیست خود سهل انگار هستیم. با توجه به تخریب‌های زیست‌محیطی چه انسانی و چه محیطی، باید در کشور ما فعالیت‌های مطالعاتی بیشتری انجام شود. همان‌طور که کارهای اجرایی مانند جمع‌آوری زباله انجام می‌دهیم، باید فعالیت‌های آموزشی، فرهنگ‌سازی و پژوهشی هم در دستور کار قرار گیرد تا بتوانیم روند تخریب محیط‌ زیست را به تأخیر بیندازیم.

انتهای پیام/