
به گزارش جوان آنلاین :مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداریهای گلستان با اشاره به ابعاد مالی پروژه :گفت هزینه پیش بینی شده برای راه اندازی این خط تولید بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان برآورد شده است که در قالب سرمایه گذاری زیرساختی درحوزه مدیریت پسماند در حال جذبازاعتبارات ملی می باشد.
وی بیان داشت: این پروژه به عنوان یکی از بزرگترین طرحهای زیربنایی استان در حوزه محیط زیست و انرژی نقشی کلیدی در توسعه پایدار و کاهش اثراتزیست محیطی ایفا خواهد کرد. مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداریهای گلستان در گفت وگو با خبرنگار ما از کاهش دفن پسماند به عنوان هدف کلیدی این پروژه یاد کرده و آن را گامی عملی در مسیر توسعه پایدار و اقتصاد سبز استان معرفی کرد
به گفته ،ملک مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداریهای گلستان خط تولید RDF در سایت آق قلا میتواند روزانه حدود ۲۰۰ تن RDF تولید کند این ظرفیت بر مبنای حجم ریجکت پسماند در خطوط پردازش فعلی استان تعیین شده و در صورت توسعه طرح تفکیک از مبدأ،افزایشی آن نیز ممکن است .
اهداف کلان پروژه RDF در گلستان
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند اهداف کلان اجرای این پروژه را چنین برشمرد کاهش محسوس دفن پسماند در استان گلستان جلوگیری از تولید شیرابه، تأمین سوخت، جایگزین برای صنایع و کاهش وابستگی به گاز طبیعی، ایجاد ارزش افزوده از ریجکت پسماند خشک حرکت به سوی مدیریت پسماند نوین، درآمدزا و پایدار پسماند می باشد.
ایجاد اشتغال مستقیم و غیرمستقیم در استان
به گفته مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند ، پروژه تولید RDF در آق قلا زمینه اشتغال مستقیم برای دهها نفر را در مراحل احداث بهره برداری و نگهداری خط تولید فراهم میکند علاوه بر آن با فعال شدن زنجیره هایی مثل جمع آوری و تفکیک پسماند از مبدأ، حمل ونقل تخصصى RDF و پشتیبانی صنعتی، صدها شغل غیرمستقیم در استان ایجاد خواهد شد. وی ادامه داد: این پروژه میتواند به یکی از موتورهای اشتغال زای پایدار در حوزه محیط زیست و اقتصاد سبز تبدیل شود.
تحقق اهداف نیازمند مشارکت همگانی
ملک خاطرنشان کرد که اجرای چنین پروژه ای بدون مشارکت شهروندان و صنایع ممکن نخواهد بود. وی افزود: برای موفقیت طرح RDF ، لازم است تفکیک زباله از مبدأ به یک فرهنگ عمومی تبدیل شود و همچنین دولت باید با وضع مشوقهای ،قانونی صنایع را به استفاده از RDF به جای گاز و مازوت ترغیب کند. ملک خاطر نشان کرد استفاده از روش های صحیح حمل ذخیره سازی مناسب و مصرف بهینه این سوخت نیز از ضرورت های موفقیت پروژه است.
صرفه جویی در مصرف انرژی و ذخیره سازی منابع
به گفته مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند RDF یا سوخت مشتق شده از پسماند میتواند جایگزین مؤثری برای سوختهای فسیلی مانند گاز طبیعی و مازوت در صنایع باشد و با بهره برداری کامل از این پروژه سالانه دهها میلیون متر مکعب گاز طبیعی صرفه جویی خواهد شد .
ملک افزود: بخشی از وابستگی صنایع استان به سوختهای وارداتی یا پرهزینه کاهش پیدا میکند استفاده از RDF در نیروگاهها یا کارخانه های سیمان باعث کاهش هزینه های انرژی و افزایش بهره وری میشود و امکان ذخیره سازی RDF در بازه های زمانی بلندمدت به صنایع این امکان را میدهد که در مواقع بحران انرژی از این سوخت جایگزین استفاده کنند.
تغییر نگرش به پسماند؛ از تهدید به فرصت
در پایان این گفت وگو، مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداریهای با اشاره به چشم انداز بلندمدت این پروژه خاطرنشان کرد: دیگر دوران دفن سنتی زباله ها به پایان رسیده است RDF فقط یک فناوری نیست بلکه نشانه ای از تغییر نگرش به پسماند از یک تهدید زیست محیطی به یک منبع انرژی و سرمایه اقتصادی است.
وی افزود: اجرای این پروژه میتواند استان گلستان را به یکی از استانهای پیشرو در حوزه اقتصاد چرخهای انرژی جایگزین و مدیریت پایدار پسماند در کشور تبدیل کند.