شناسهٔ خبر: 73878033 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ایمنا | لینک خبر

گفت‌وگو با رئیس مرکز پژوهش‌های شورای شهر اصفهان در برنامه غیرعلنی؛

سخت‌ترین روز کاری من، روز تحصن ما برای زاینده‌‎رود بود/ اگر بازار تب کند، شهر مریض می‌شود

در نهمین قسمت از ویژه‌برنامه «غیرعلنی» میهمان مصطفی نباتی‌نژاد، رئیس مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی شهر اصفهان بودیم؛ بررسی دستاوردهای شورای ششم، اقدامات شاخص این دوره، وضعیت بودجه و پروژه‌های شهرداری از محورهای این گفت‌وگو است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری ایمنا، درباره علاقه مصطفی نباتی‌نژاد به تاریخ و هویت اصفهان خیلی شنیده بودم؛ پیش‌بینی‌هایم درست از آب درمی‌آید. وقتی با او برای مصاحبه روز شورا هماهنگی کردم، سردر قیصریه را پیشنهاد داد. پیش از این خیلی به اینجا آمده بودم، اما هیچوقت نمای میدان را از این بالا ندیده بودم.

از سردر قیصریه که به میدان امام خمینی (ره) نگاه می‌کنی، نفس‌ت در سینه حبس می‌شود! اینجا اصفهان است؛ شهری که یک جهان‌شهر موزه‌ای با رگ‌های تپنده تاریخ و افتخار است.

فرصتی فراهم شد تا در اتاقک‌های طبقه دوم میدان، در اتاق شاه‌نشین با او به گفت‌وگو بنشینم؛ در میانه گفت‌وگو از زیبایی‌های نصف جهان می‌گوید: «شکوهی که در حال حاضر ملاحظه می‌کنید گوشه‌ای از اتفاقاتی است که در زمانی که اصفهان سه دوره پایتخت ایران بوده رخ داده است و نشان می‌دهد که اصفهان یک جهان‌شهر و شهرموزه بزرگ با قابلیتی است.»

مصطفی نباتی‌نژاد متولد محله باغ‌کارانِ اصفهان هم‌اکنون رئیس مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی شهر اصفهان است و مهم‌ترین دستاورد دوره اخیر را گام برداشتن در مسیر تحقق ارزش‌های برنامه ۱۴۱۰ می‌داند و تاکید دارد «هفت ارزش مسئولیت‌پذیری، تلاش جهادی، نیک‌نامی، فسادستیزی، هویت دینی و تاریخی و عدالت‌پذیری مد نظر ما بود که در بعضی توفیقاتی داشتیم.»

او حالا از شکوه نصف‌جهان می‌گوید؛ از میزبانی المپیاد جهانی فیزیک تا اجلاس رؤسای سازمان‌های انرژی اتمی، از پایتختی گردشگری آسیا تا راز آرامش بازگشته به بازار اصفهان و هیئت‌امنای بازار!

آنچه در ادامه می‌خوانید مشروح گفت‌وگوی من با مصطفی نباتی‌نژاد در نهمین قسمت از گفت‌وگوهای «غیرعلنی» است.‌

سخت‌ترین روز کاری من تصمیم استاندار برای استعفا بود/ اگر بازار تب کند، شهر مریض می‌شود

ایمنا: تماشای میدان امام (ره) از سردر قیصریه چه حس و حالی دارد؟

نباتی‌نژاد: حسی که هر شهروند اصفهانی و هر هم‌وطنی دارد؛ به این شکوه افتخار می‌کنم.

ایمنا: در دوره ششم مدیریت شهری به‌ویژه طی سه سال اخیر، شاهد اتفاقات و رویدادهای ارزشمندی برای اصفهان بودیم و میزبانی‌های متعددی به اصفهان داده شد، به تازگی اعلام کردید که سریال امیدآفرین میزبانی رویدادهای بین‌المللی نصف جهان ادامه دارد، درباره این موضوع صحبت کنید، چه ظرفیت‌هایی موجب شد تا اعتماد جهانی به سمت اصفهان جلب شود؟

نباتی‌نژاد: مدیریت شهری ششم در بعضی رویدادها پیشران و در بعضی پشتیبان بود، اما تفاوتی ندارد، همه ما در هر نهادی باشیم جزئی از مردم اصفهان هستیم و به این شهر تعلق داریم و برای ارتقای جایگاه اصفهان باید نهایت استفاده را از جایگاه اصفهان داشته باشیم؛ اتفاقاتی که طی پنج سال گذشته رخ داد، شامل جایزه مصطفی، سال ۲۰۲۳ المپیاد جهانی فیزیک و سال ۲۰۲۴ اجلاس ACD و اتاق‌های بازرگانی آسیا بود، سال ۲۰۲۵ پایتخت گردشگری آسیا و اجلاس رؤسای سازمان‌های انرژی اتمی، سال ۲۰۲۶ میزبانی اصفهان برای اجلاس منطقه‌ای unwto و سال ۲۰۲۷ میزبانی اتحادیه شهرهای تاریخی جهان را در پیش داریم.

شکوهی که در حال حاضر ملاحظه می‌کنید گوشه‌ای از اتفاقاتی است که در زمانی که اصفهان سه دوره پایتخت ایران بوده رخ داده است و نشان می‌دهد که اصفهان یک جهان‌شهر و شهرموزه بزرگ با قابلیتی است که درون مردمان امروز و میراثی از گذشتگان وجود دارد و ظرفیت میزبانی از رویدادهای بین‌المللی را دارد.

رویداد بین‌المللی یعنی مردم از سراسر جهان برای یک اتفاق ویژه می‌توانند در شهر شما حضور داشته باشند که این موضوع ارتقای ظرفیت گردشگری شهر را به‌دنبال دارد و اصفهان ما خاطره‌ای ارزشمند را برای مردم سراسر جهان به یادگار می‌گذارد.

ایمنا: شانزدهمین خواهرخوانده اصفهان، کازان روسیه بود؛ این خواهرخواندگی‌ها چقدر می‌تواند در ارتقای جایگاه گردشگری و دیپلماسی شهر تأثیرگذار باشد؟ تا چه اندازه توانسته‌ایم از این ظرفیت استفاده کنیم؟

نباتی‌نژاد: افق یک شهر، بین‌المللی شدن و ارتقای جایگاه آن شهر در سطوح مختلف ملی و بین‌المللی است، رسیدن به این جایگاه ابزارهای متفاوتی دارد؛ یکی از ابزارهایی که می‌تواند روابط هدفمند و مستمر را تعریف کند و آورده داشته باشد، پیمان‌های خواهرخواندگی و دوستی است و مقدمات و لوازمی دارد که پیگیری می‌شود. امیدوارم در این دوره و دوره‌های بعد علاوه‌بر افزایش تعداد خواهرخوانده‌ها، روابط خواهرخواندگی موجود تقویت شود و شهد شیرین آن را تمام مردم شهر بچشند، مهم این است که این تفاهم‌نامه‌ها برای شهروندان دستاورد داشته باشد.

پیامد دیدارهای رسمی با کشورها، دیدارهای رسمی و غیررسمی مردم در گروه‌های مختلف از جمله دانشجویان، هنرمندان و ورزشکاران و در عین حال به اشتراک‌گذاری دانش و تجربیات است، بسیاری از توسعه‌های شهر ما طی سه دهه گذشته مدیون همین گفت‌وگوها بوده است،

در واقع شهرهای خواهرخوانده با حضور در اصفهان تجربه انباشته‌ای را مشاهده کردند و مورد استفاده قرار دادند، شهردار وقت نیزطی سفری به یکی از شهرهای خواهرخوانده، باغ پرندگان را مشاهده کرد و بلافاصله ایجاد باغ پرندگان را در دستور کار قرار داد و در حال حاضر این باغ یکی از باغ‌های سرآمد کشور است که دستاورد آن برای شهروندان و سایر گردشگران است و جزو ۱۰ جاذبه محوری است که هر گردشگر تمایل به بازدید آن دارد.

بسیاری از توسعه‌ها در سفر ایجاد می‌شود، سفر و تعامل برای ما یادگیری به همراه دارد، با پیشرفت تکنولوژی برای این منظور طی این سال‌ها وبینارهای بین‌المللی زیادی برگزار شده است، در عین حال پیام فرهنگی شهر را نیز منتقل می‌کنیم و ظرفیت فرهنگی و فرهیختگی مردم شهر اصفهان می‌تواند در بستر تعاملات بین‌المللی توسعه پیدا کند.

ایمنا: مهم‌ترین دغدغه‌ای که درباره اصفهان دارید چیست؟ به نظر شما زاینده‌رود بازهم زنده‌رود می‌شود؟

نباتی‌ نژاد: مهم‌ترین دغدغه ارتقای جایگاه اصفهان است؛ به‌نظر می‌رسد بسیاری از مسائل اصلی آن در این سال‌ها ریشه دوانده، به بحران تبدیل شده و آن تصویر را مخدوش کرده است که گاهی ارتقای جایگاه اصفهان متوقف به این مسئله است.

ایمنا: حرف دل شما به مردم اصفهان پس از چهار سال خدمت چیست؟

نباتی‌نژاد: ما خادم مردم هستیم، تقاضا دارم مردم هر پیشنهاد و دغدغه‌ای دارند بی‌واسطه مطرح کنند تا آنجا که در توان ما باشد، در راستای پیگیری آن مسئله قدم برمی‌داریم.

ایمنا: فرایند تشکیل هیئت امنای بازار اصفهان چه فراز و نشیب‌هایی داشت؟ برای آینده آنچه برنامه‌هایی دارید؟

نباتی‌نژاد: بازار قلب تپنده شهر است؛ اگر بازار تب کند، شهر مریض می‌شود، بازار شریان حیاتی شهر از جهات مختلف اقتصادی، اجتماعی، هویتی و میراثی است که در خدمت مردم است و نسل به نسل باید اتفاقات خوبی درون آن بیفتد.

مسائل مختلفی را مشاهده می‌کردیم، هنگامی که می‌خواستیم دنبال راهکار باشیم، یکی از مهم‌ترین پیشران‌های مسئله این بود که یک نهاد متولی مردمی وجود داشته باشد، از طریق مطالعاتی که در مرکز پژوهش‌ها انجام دادیم، شاهد بودیم که بسیاری از بازارهای سرآمد دنیا یک هیئت‌مدیره مردمی دارند، از این‌رو این فرایند را در پیش گرفتیم تا دستگاه‌ها را برای همراهی توجیه کنیم.

استانداری و فرمانداری باید محور می‌شدند و شهرداری و شورای اسلام شهر پشتیبانی کار را انجام می‌دادند، پس از توجیه حاکمیت همه با هم باید گروه‌های مختلف مردمی را توجیه می‌کردیم و سپس سازوکار یک انتخابات شفاف، عادلانه و رقابتی را فراهم می‌کردیم که این اتفاق نزدیک به دو سال زمان برد، اما یک اقدام پایدار شد و برای اولین دوره هیئت‌مدیره‌ای به انتخاب بازاریان شکل گرفت.

یکی از قدم‌های اساسی که برداشته شد مسئله ممنوعیت ورود موتورسیکلت بود، این اقدام با پیگیری اولیه هیئت امنا انجام شد و با کمک راهور، شهرداری و صداوسیما به نتیجه رسید. مورد بعدی سد معبر بود که اکنون در حال پیگیری است؛ خط‌کشی‌های زردرنگ خطوطی است محدوده را تعیین می‌کند و شاهد جریان روان در بازار هستیم، به جز مباحث این چنینی که هیئت امنا پیگیری می‌کرد، مداخلات ساختاری را نیز تعریف کردیم، دو نهاد ساختاری مستقل از هیئت امنا که نهادهای مردمی بود در بدنه شهرداری راه افتاده است و دوران بدوی خود را طی می‌کند.

مدیریت ناحیه بازار در گذشته تنها مدیریت پروژه میدان امام علی (ع) بود، اما میدان امام علی (ع) بخشی از بازار میدان امام (ره) است، بازار از انتهای خیابان علامه مجلسی آغاز می‌شود تا به انتهای میدان نقش‌جهان برسد، در منطقه یک نفر مسئول این ناحیه شد، همچنین فرهنگسرای بازار و دفتر تخصصی بازار شکل گرفت که از آن زمان اتفاقات خوبی همچون برگزاری تورهای گردشگری ویژه دانش‌آموزان و گروه‌های مختلف رخ داده است.

رادیو بازار و رویدادهای ورزشی نیز در لوکیشن بازار تعریف شده است و این اقدامات برای ارتقای جایگاه گردشگری شهر و آشتی گروه‌های مختلف مهم است، پشتیبانی بازاریان در آموزش و توانمندی آن‌هاست. کنگره شهدای بازار نیز برگزار شد و بسیاری از قهرمانان ملی ما از بازاریان بودند؛ افرادی که کاسبی خود را رها کردند و در راه دفاع از کشور شهید شدند.

هیئت امنا، فرهنگسرا و مدیریت ناحیه بازار با سایر بخش‌های حاضر در بازار همچون کلانتری، میراث، اداره اوقاف، حوزه علمیه و سازمان‌های مردم‌نهاد تحت عنوان شورای گفت‌وگوی بازار دورهم جمع می‌شوند و جلسات ماهانه تشکیل می‌شود، دبیری جلسات برعهده هیئت امنا و مسئولیت آن برعهده فرمانداری است؛ همه هم‌قسم شدیم که مسائل بازار حل شود و رونق‌بخشی بازار را در دستور کار داشته باشیم.

بازاری به شغل خود افتخار کند، شهروند به بازار اصفهان افتخار کند و گردشگران تصویر لذت‌بخشی از بازار خواهند داشت. طبق بازخوردهای افکارسنجی این اقدامات مدیریت شهری مورد توجه ویژه تمام مردم سطح شهر قرار گرفته است، این اتفاق برای من بسیار مهم بود، زیرا حتی کسانی که ممکن است در طول سال یک یا دو مرتبه در بازار قدم بزنند، از مداخلاتی که در دوره ششم انجام شده است، باخبر شدند و این موضوع برایشان مطلوبیت داشت، البته مشکلات بازار به‌طور کامل حل نشده است و نیاز به استمرار و نظارت دارد، اما اینکه نهادی به‌عنوان هیئت امنا، برآمده از خود بازار، پیگیری مطالبات بازاریان را انجام می‌دهد و در قالب مسئولیت اجتماعی هوای میراث، هویت شهر، گردشگر را دارد، برای ما ارزشمند است.

ایمنا: آیا از دیدن شرایط کنونی بازار راضی هستید؟

نباتی‌نژاد: آرامش به بازار برگشته است و ما از آن لذت می‌بریم، اصل زحمت را بازاریان و همکاران شهرداری کشیدند و ما نقطه وصل بودیم، هرچند مقاومت برخی بازاریان وجود داشت، اما در مجموع نفع این کار برای شهروندان، بازاریان و گردشگرانی است که برای تماشای شهر می‌آیند.

ایمنا: چند سال دارید؟

نباتی‌نژاد: ۳۸ سال.

ایمنا: متولد کجا هستید؟

نباتی‌نژاد: متولد اصفهان هستم و در خیابان مشتاق متولد شدم که اکنون به‌نام محله باغ‌کاران است.

ایمنا: چند فرزند دارید؟

نباتی‌نژاد: یک دختر پنج‌ونیم ساله دارم.

ایمنا: دلیل ورود شما به شورا چه بود؟

نباتی‌نژاد: دغدغه‌هایی که به‌عنوان حل مسائل اجتماعی داشتم دلیل ورودم به شورا بود، همان دغدغه‌هایی که برای حل آن وارد شهرداری شدم، حل مسائل اجتماعی، شهری و مردمی من را به‌سمتی کشاند که وارد نقطه‌ای شوم تا اثرگذاری بیشتری داشته باشم، به‌مرور به این سمت آمدم و برای حل مسائل و با نگاه اجتماعی و انگیزه معنوی وارد مدیریت شهری شدم و سپس ترجیح دادم در یک نقطه خاص مستقر شوم.

سخت‌ترین روز کاری من تصمیم استاندار برای استعفا بود/ اگر بازار تب کند، شهر مریض می‌شود

ایمنا: در چه رشته‌ای تحصیل کرده‌اید؟

نباتی‌نژاد: پیش‌دفاع مقطع دکتری کارآفرینی را انجام داده‌ام و به‌زودی دفاع خواهم کرد.

ایمنا: دلیل ورود شما به مرکز پژوهش‌های شورا چه بود؟

نباتی‌نژاد: از روزی که به عضویت شورا انتخاب درآمدیم با سایر همکاران هم‌سرنوشت شدیم؛ شورا یک تیم است و هویت جمعی دارد، بر اساس دانش و تجربه به هر کدام از اعضا بخشی یا کاری پیشنهاد شد یا خود اعلام تمایل کردند، در مجموع در تقسیم کاری که انجام شد، مرکز پژوهش‌ها محلی بود که از نظر اعضای شورا برای من مناسب بود.

طبق قانون، رئیس شورا پیشنهاددهنده است و سپس رأی‌گیری انجام می‌شود، با توجه به سابقه‌های پیشین من که در حوزه رصدخانه شهری، رصدخانه فرهنگی و معاونت فرهنگی اجتماعی و مرتبط با حوزه‌های پژوهش بود، فعالیت در این مرکز به من پیشنهاد داده شد.

ایمنا: سخت‌ترین روزهای کاری شما کی بوده است؟

نباتی‌نژاد: سخت‌ترین روزهای کاری من از عصر جمعه‌ای شروع شد که وارد گلستان شهدا شدم و متوجه شدم استاندار سابق به‌همراه معاونان خود به تهران رفته است تا به‌واسطه یک پروژه آبی استعفا دهد، از آن لحظه احساس تکلیف کردم که باید کاری کنیم، سریع پیگیری کردم و پیشنهاد دادم تا فردای آن روز به همراه نمایندگان اصفهان دورهم جمع شویم، از آن زمان با نمایندگان مجلس همراه شدیم، حتی تصمیم گرفتیم در بیت امام‌جمعه تحصن کنیم تا بتوانیم بر آن مسئله خاص اثر بگذاریم.

استاندار همراه خود دو وزیر را به اصفهان آورده بود که دو جلسه تشکیل شد و روز پرچالشی بود، البته تا شب صورت‌جلسه‌ای امضا شد و قول و قراری در رابطه با پروژه‌های آبی شهر گذاشته شد که در مجموع هم خوب تمام شد و هم بد؛ پروژه‌هایی که دیگر اتفاق افتاده بود، مازادبرداشت‌هایی که شکل گرفته بود و کارهایی که نمی‌توانستیم انجام دهیم، از طرفی تعدادی از پروژه‌ها وجود داشت که استان پیگیر بود و پایتخت در برابر آن مقاومت می‌کرد که در آن مطالبه تثبیت شد.

ایمنا: از سختی‌های کار در شورا بگویید؟

نباتی‌نژاد: در شورا مسائل یکی و دوتا نیست، موضوعات مختلفی مطرح می‌شود و قدرت در اختیار یک نفر نیست. حل مسائلی از اعضای شورا انتظار می‌رود که در بسیاری مواقع در طاقت و ظرفیت عضو شورا نیست یا در کل مرتبط با شورا نیست، این بخشی از مشکلات است، البته به‌عنوان گوشه‌ای از سیستم کارگزاری کشور باید بشنویم و در حد توان مطالبات را منتقل کنیم.

افرادی که با شما روبه‌رو هستند، نمی‌دانند شما چه سطحی از مسئولیت را دارید و به‌واسطه سوابقی که از پیش سراغ دارند، نتایج را به شما تعمیم می‌دهند، گاهی برخی افراد سطحی از بی‌اعتمادی را به‌طور ناخواسته در پیش‌فرض خود نسبت به مسئولان دارند، این موضوع برای من سخت است، البته بخش قابل توجهی از مردم قدرشناس هستند، بازخوردهای انرژی‌بخش می‌دهند و کمک می‌کنند که به ناملایمات می‌چربد.

بخش دیگری که اذیت‌کننده است، اجماع‌سازی در شورا است، گاهی بنا به دلایل مختلفی اجماع صورت نمی‌گیرد و فرایندی که بخواهد اجماع‌سازی را صورت دهد، زمان‌بر و طاقت‌فرسا است، بسیار مواقع کارها نشدنی است و افراد بر نگاه خود تعصب دارند.

سختی سوم گیر افتادن در مارپیچ بوروکراسی دستگاه‌های اجرایی به‌ویژه شهرداری است، گاهی به تصمیمی رسیده‌ایم که می‌دانیم درست است و باید عملیاتی شود، اما بوروکراسی اداری انرژی زیادی می‌گیرد؛ در کل خدمت به مردم بیشتر برای ما شیرین است و توفیق خدمت رضایت‌بخش است.

ایمنا: به‌عنوان عضو شورا تا چه حد از وسایل حمل‌ونقل عمومی استفاده می‌کنید؟

نباتی‌نژاد: زمان‌هایی که جلسات ثابت است و فرصت دارم، از حمل‌ونقل عمومی استفاده می‌کنم، مترو در مسیر گذر من نیست و آخرین‌بار حدود پنج ماه پیش با دخترم سوار آن شدم، اما یکشنبه هفته گذشته با اتوبوس درون‌شهری به جلسه علنی شورا رفتم.

ایمنا: وضعیت حمل‌ونقل عمومی چطور بود؟

نباتی‌نژاد: فضا در کل متوسط، اما رو به رشد است؛ نوسازی ناوگان و برقی‌شدن صورت می‌گیرد، سرفاصله در بعضی خطوط کوتاه می‌شود، اما ازدحامی که در فضای اتوبوس پیش می‌آید مطلوبیت را کاهش می‌دهد، در این رابطه پیشنهادهایی داشتیم، طرح شهربان می‌تواند به این موضوع کمک کند و شهروندان می‌توانند به‌سرعت مشکلات را به سامانه ۱۳۷ اطلاع دهند، تعداد قابل توجهی از شهروندانی که هرروز از اتوبوس استفاده می‌کنند، می‌توانند به‌عنوان ناظر ویژه ما باشند.

طرح دیگری که می‌توانست مسئله را حل کند، قیمت‌گذاری پویا بود که آن را پیگیری کردیم و در مسیر تصویب است، امیدوارم هیئت تطبیق متوجه موضوع شود و زیرساخت‌های فنی آماده شود، اگر بتوانیم با ابزار قیمت‌گذاری پویا مطلوبیت را افزایش دهیم، می‌توانیم زمان پیک را نیز توسعه دهیم، البته تعداد و کیفیت اتوبوس‌ها باید افزایش پیدا کند. طرح اتوبوس‌های گردشگری نیز پیشنهاد مرکز پژوهش‌ها بود.

ایمنا: خودروی شخصی شما چیست؟

نباتی‌نژاد: دنا.

ایمنا: قصد ندارید خودروی خود را برقی کنید؟

نباتی‌نژاد: دوست دارم این کار را انجام دهم، اما هزینه‌ها بالا است، ایستگاه شارژ برقی از پمپ بنزین به منزل ما نزدیک‌تر است‌.

ایمنا: از وقتی وارد شورا می‌شوید، احتمال دارد بستگان درخواست‌هایی از شما داشته باشند و گاهی این خواسته‌ها نامتعارف است، آیا چنین انتظاراتی از شما وجود داشته است؟

نباتی‌نژاد: بیشتر خانواده من معذوریت‌های من را می‌دانند و چنین درخواست‌هایی را به من منتقل نمی‌کنند، شاید تاکنون افراد معدودی گفته باشند، اما آن‌ها را در ذهن ندارم، اگر بتوانم کاری انجام دهم، همچون پیگیری‌هایی که برای سایر شهروندان می‌شود، انجام می‌دهم.

ایمنا: اگر در شورا مشغول نبودید، چه شغلی را انتخاب می‌کردید؟

نباتی‌نژاد: سه گزینه را در کنار هم یا جدا پیش می‌بردم، فعالیت اجتماعی در یک سازمان مردم‌نهاد، تدریس در کنار پژوهش و یک کسب‌وکار شخصی تا بتوانم رزق حلال پایدار کسب کنم و توسعه دهم.

ایمنا: از تمدید دوره ششم شورا خوشحال شدید؟

نباتی‌نژاد: خوشحال نشدم، اما آن زمانی که معلوم نبود چه اتفاقی می‌افتد، آیا تمدید می‌شود یا خیر یا چه مدت تمدید می‌شود، بلاتکلیفی برایم آزاردهنده بود، تفاوتی برای من نمی‌کرد، تنها می‌خواستیم زودتر تکلیف مشخص شود، اگر سازمان را همچون یک انسانی تصور کنیم که ۱۰ ماه بیشتر عمر می‌کند، چه اتفاقی می‌افتد؟ می‌تواند عبادت خود را بیشتر کند،

سازمان ما نیز باید عبادت خود را بیشتر کند، عبادت سازمان خدمت به مردم است که باید مضاعف شود و اهداف تعریف‌شده در اداره بهینه و توسعه شهر اجرا کند، باید از ثانیه به ثانیه این ۱۰ ماه استفاده شود تا روز آخر بتوانیم بگوییم پیش خود و خدای خود راضی هستیم، امیدوارم مردم نیز راضی باشند.

سخت‌ترین روز کاری من تصمیم استاندار برای استعفا بود/ اگر بازار تب کند، شهر مریض می‌شود

ایمنا: مهم‌ترین دستاورد شورای ششم چیست؟

نباتی‌نژاد: شورای ششم تلاش کرد به ارزش‌هایی که تعریف کرده بود پایبند باشد؛ ارزش‌هایی که در برنامه ۱۴۱۰ آمده و در مسیر آن‌ها قدم برداشته است، به قله نرسیده‌ایم و هنوز فاصله داریم.

هفت ارزش مسئولیت‌پذیری، تلاش جهادی، نیک‌نامی، فسادستیزی، هویت دینی و تاریخی و عدالت‌پذیری مد نظر ما بود، در بعضی توفیقاتی داشتیم و در بعضی خیر؛ تجلی ملموس آن در پروژه‌های ما است، به‌عنوان مثال پیگیری ویژه شهرداری برای راه‌اندازی خط دو مترو که یک پروژه زیرساختی در راستای عدالت‌محوری است، نقطه عطفی برای مناطق محروم است.

تاریخ منطقه ۱۴ به دو بخش قبل و بعد از آمدن مترو تقسیم می‌شود و نه‌تنها پیشران توسعه آن منطقه است، بلکه به کاهش آلودگی هوا کمک می‌کند و پیشران توسعه کل شهر است، در مجموع تمام پروژه‌ها در راستای این ارزش‌ها بوده است‌.

ایمنا: اینکه برخی معتقدند در این دوره مدیریت شهری پروژه عمرانی وجود نداشته است را قبول دارید؟

نباتی‌نژاد: پروژه‌های عمرانی این دوره خیلی به چشم نمی‌آید، رینگ و مترو مربوط به دوره پیش است، همه ما وارث میراث قبل هستیم، پروژه رینگ چهارم مصوبه ۲۰ سال قبل را دارد، پس باید بگوییم متعلق به ادوار مختلف است، پروژه‌های رینگ و مترو به نسبت زمانی که داشتیم، سرعت بالایی دارد، پروژه‌های نرم‌افزاری از جمله جلوگیری از ورود موتورسیکلت به بازار کار کمی نیست و در افکارسنجی انجام‌شده در ذهن مردم از پروژه مترو بالاتر قرار داشت.

ثبات، پایداری و اداره بهینه شهر یا اتفاقات محیطی تحمیل‌شده، ارتباط غیرمستقیمی با مسیر طی شده دارد که پروژه را کند کرده است، اگر بقا و ثبات را به‌عنوان کلید موفقیت بدانید، شهر تحلیل نرفت و کهنه نشد، نگهداری شهر مهم است، اتوبوس شهر نسبت به قبل توسعه پیدا نکرد، اما فرایند نزولی را برگرداند و پروژه رینگ سوم نیز ارتقای ایمنی شهر را به همراه داشت.

پروژه تنها پل زدن نیست، پل زدن‌ها شهر را به‌سمت خودرومحوری پیش می‌برد نه انسان‌محوری.

ایمنا: به عملکرد خود از ۲۰ چه نمره‌ای می‌دهید؟

نباتی‌نژاد: عددی بین ۱۶ تا ۱۸، بسته به کارهایی که انجام دادیم، البته درست نیست که به خودمان نمره دهیم، سعی کردم وقت تلف نکنم، این مسیر برای من یادگیری به‌همراه داشت، اشتباهاتی داشتم که سعی کردم در زندگی سازمانی خود آن‌ها را اصلاح کنم، یکی از جوانان شورا بودم که شورا به ارتقای تجربه من کمک کرد، سعی کردم خروجی‌محور باشم، ممکن است پیامدهای این خروجی‌ها ملموس نباشد و نیاز باشد که نهادینه شود.

پیامدهای مولودی به نام باشگاه شهراندیشان هنوز به‌طور کامل برای مدیریت شهری شکوفا نشده، اما اساس راه‌اندازی باشگاه شهراندیشان بر این بوده است که تصمیم‌گیری مدیریت شهری بهینه‌تر باشد، در این تصمیم‌گیری بهتر عنصر مداخله‌گر عقل نخبگان شهر است که در باشگاه شهراندیشان دورهم آمده‌اند، به‌طور موردی این اتفاق افتاده، اما هنوز سیستماتیک نشده است، طرح‌های «شهربان» و «جایزه اصفهان» نیز به همین ترتیب است، تمام اتفاقاتی که در سه محور داده‌محوری، مشارکت‌محوری و هویت‌مبنایی و ارتقای جایگاه اصفهان پیگیری کردیم، در مسیر است و پیامدها به‌طور کامل ملموس نشده است که نیاز به مداومت دارد.

ایمنا: اگر بخواهید با کسی تماس بگیرید و روز شورا را تبریک بگویید، ترجیح می‌دهید چه کسی باشد؟

نباتی‌نژاد: آقای حاج‌رسولی‌ها؛ در تمام این سال‌ها او نماینده‌ای است که تمام مردم می‌شناسندش، حتی دوره‌ای که در شورا نبود، از دید بسیاری مردم حضور داشت، مردمی بودن او برای من درس‌آموز است و شاهد این ادعا آن است که در هر دوره انتخاب شده است.

ایمنا: چند نفر را نام می‌برم، اولین چیزی که به ذهنتان می‌رسد را بفرمائید.

سید امیر سامع: مرد دلسوز برای مدیریت شهری

علی صالحی: جلوه رسانه‌ای شورا و دغدغه‌مند در رابطه با فضای مدیریت تصویر شهرداری

احمدرضا مصور: مرد منظم، ضابطه‌مند و دغدغه‌مند در رابطه با نظم ساختارهای اداری شهرداری

محمدرضا فلاح: دغدغه‌مند در رابطه با کارکنان شهرداری و محلات شهر

محمد نورصالحی: مرد خردمند و پرتجربه شورا

فرزانه کلاهدوزان: دغدغه‌مند برای بانوان شهر که بسیاری مواقع تنهاست و سعی کردم کمکشان کنم.

رسول میرباقری: به‌شدت دغدغه‌مند برای حوزه بافت تاریخی

احمد شریعتی: عضو مؤثر در انعکاس مسائل مرتبط به حوزه سلامت شهری

عباس حاج‌رسولی‌ها: تحت عنوان مدیریت واحد شهری دغدغه‌مند است و رویایی در ذهن دارد که بسیار نسبت به این رؤیا باورپذیر و پیگیر است.

ابوالفضل قربانی: دغدغه‌مندی ایشان برای هوشمندی شهر برای من آموزنده است.

مجید نادرالاصلی: مرد انقلابی شورای اسلامی شهر و دغدغه‌مند نسبت به موارد انقلابی شورا

حجت‌الاسلام مهروی‌پور: دغدغه‌مند در مسائل فرهنگی و اجتماعی