به گزارش خبرنگار ایرنا، آخوند عبدالحی میرزاعلی روز دوشنبه در نخستین جلسه انجمن کتابخانههای عمومی گنبدکاووس افزود: نامه نگاریهایی با شهرداریهای گرگان و گنبدکاووس برای در اختیار قرار دادن خودروهایی از جمله «کامیونت، ون یا وانت» به این نهاد جهت راه اندازی کتابخانه سیار انجام شده است.
وی اضافه کرد: علاوه بر شهرداریها، دیگر ادارات و نهادهای دولتی و خصوصی، واحدهای تولیدی و نیکوکاران هم میتوانند برای راهاندازی کتابخانه سیار یا خودرو در اختیار کتابخانههای عمومی قرار دهند یا کمک مالی خرید خودرو داشته باشند.
میرزاعلی، توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی، ایجاد عدالت فرهنگی و تقویت مطالعه در بین اقشار مختلف مردم بویژه کودکان و نوجوانان را از اهداف راهاندازی کتابخانههای سیار در گلستان بویژه مناطق روستایی آن برشمرد و گفت: هم اکنون حدود ۳۰ درصد کودکان و نوجوانان عضو کتابخانههای عمومی این استان هستند.
مدیرکل کتابخانههای عمومی گلستان همچنین بابیان اینکه انجام فعالیتهای فرهنگی نیاز به اعتبار دارد، اضافه کرد: پرداخت به موقع نیم درصد از محل درآمدهای شهرداریهای استان میتواند به انجام و استمرار این برنامهها و تحقق اهداف این نهاد فرهنگی کمک زیادی کند.
آخوند میرزاعلی افزود: سال گذشته از مجموع ۲۱۰ میلیارد ریال اعتبار پیش بینی شده از محل نیم درصد درآمد شهرداریهای گلستان فقط اندکی بیش از ۱۱۰ میلیارد ریال آن به حساب کتابخانههای عمومی استان واریز شد ضمن اینکه ۸۵ میلیارد ریال دیگر هم برابر قانون، نهاد کتابخانههای عمومی کشور از حساب شهرداریها (اعتبارات عمرانی) آنها برداشت کرد.
وی با گله از عدم واریز بهموقع نیم درصد سهم کتابخانههای عمومی گلستان توسط شهرداریهای استان، اضافه کرد: اعتبارات برداشتی توسط نهاد کتابخانههای عمومی که قانونی صورت میگیرد، قابل برگشت به استان نیست و گلستان از این جهت متضرر میشود.
به گفته آخوند میرزاعلی، سال گذشته ۲۵ میلیارد ریال از حساب شهرداری گرگان، بیش از ۱۷ میلیارد ریال از حساب شهرداری گنبدکاووس و حدود ۴۳ میلیارد ریال از حساب دیگر شهرداریهای گلستان توسط نهاد کتابخانههای عمومی کشور برداشت شد.
وی همچنین گفت: سهم نیم درصد واریزی شهرداریهای گلستان به حساب کتابخانههای عمومی، صرف امورات عمرانی و تجهیز کتابخانههای عمومی در هر شهر میشود ضمن اینکه ۳۰ درصد منابع واریزی با اختیار و صلاحدید مدیرکل کتابخانههای عمومی استان در مناطق کم برخوردار آن هزینه میشود.
نهاد کتابخانهها در گنبدکاووس مغفول مانده است
سرپرست فرمانداری گنبدکاووس هم دراین جلسه با تاکید برضرورت پرداخت بهموقع سهم نیم درصد کتابخانههای عمومی توسط سه شهرداری «گنبدکاووس، اینچه برون و کُرند» گفت: نهاد کتابخانههای عمومی در این شهرستان مغفول مانده است که باید با تلاش مضاعف همه ادارات و نهادها بویژه دستگاههای متولی آنرا جبران کرد.
سلیمان هاشمی از تشکیل انجمن کتابخانههای عمومی در ۲ بخش مرکزی و داشلی برون گنبدکاووس هم خبر داد و اضافه کرد: این جلسات با محوریت بخشداران و بهمنظور بررسی مسائل و مشکلات حوزه کتابخانههای عمومی و تلاش برای رفع آن تشکیل خواهد شد.
هاشمی ادامه داد: گنبدکاووس ۱۸ روستای بالای ۲ هزار و ۵۰۰ نفر جمعیت دارد که تعدادی از آنها بیش از پنج هزار نفر جمعیت دارند که باید تلاش شود در این روستاها یا کتابخانه ثابت یا سیار راهاندازی شود.
رئیس اداره کتابخانههای عمومی گنبدکاووس هم در این جلسه از وضعیت نامناسب کتابخانه عمومی و قدیمی و فرسوده شهر کُرند خبر داد و گفت: محروم بودن این کتابخانه از امکانات اولیه آب، برق، گاز و سرویس بهداشتی و مهمتر از آن نامناسب بودن فضای فیزیکی آن، احتمال بسته شدنش را زیاد کرده است.
سیده زهرا نقی نسب افزود: مجموعه شهرداری و شورای شهر کُرند و خیرین میتوانند نسبت به ساخت کتابخانه جدید یا بازسازی مکان فعلی کمک کنند.
به گزارش ایرنا، در ابتدای این جلسه هم از ۶ برگزیده گنبدی جشنواره کتابخوانی رضوی و ۲ برگزیده مسابقات قصه گویی با اهدای لوح سپاس و هدایایی تجلیل شد.
هماکنون شهرستان گنبدکاووس با افزون بر ۴۰۰ هزار نفر جمعیت، چهار کتابخانه عمومی فعال با زیربنای کل ۲ هزار و ۲۰ مترمربع و بیش از ۷۰ هزار جلد کتاب دارد.