شناسهٔ خبر: 73871462 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایمنا | لینک خبر

اصفهان بدترین دوره خشکسالی را تجربه می‌کند/ ریزگردها از نیمه دوم مرداد مهمان استان

معاون پیش‌بینی اداره کل هواشناسی اصفهان گفت: مطابق با داده‌های هواشناسی در دوره‌های ۱۲ و ۲۴ ماهه منتهی به پایان خرداد سال جاری، تمام مناطق استان در شرایط خشکسالی بسیار شدید قرار داشت، از این‌رو اصفهان بدترین دوره خشکسالی را تجربه می‌کند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری ایمنا، نوید حاجی‌بابایی امروز _دوشنبه بیست‌وسوم تیر_ در نشست کارگروه کاهش آلودگی هوا و مقابله با گردوغبار استان، با اشاره به اینکه مطابق با بررسی الگوهای جوی، بارش‌های پاییزی استان اصفهان دیرهنگام و از آذر سال جاری آغاز خواهد شد، اظهار کرد: بارش‌های پاییزی امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته از شرایط مناسب‌تری برخوردار خواهد بود، اما کمتر از میانگین نرمال است.

وی با بیان اینکه ضریب اطمینان پیش‌بینی‌ها حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد است، افزود: براساس برآوردها چالش‌های آلودگی هوا و کمبود بارندگی در ماه‌های آبان و آذر در استان مورد انتظار است، بنابراین برای تحلیل و ارائه دقیق‌تر پیش‌بینی شرایط جوی فصل سرد سال باید منتظر خروجی‌های جدید مدل‌های هواشناسی باشیم.

معاون توسعه و پیش‌بینی اداره کل هواشناسی اصفهان با تاکید بر اینکه در حال حاضر اصفهان بدترین دوره خشکسالی را تجربه می‌کند، تصریح کرد: مطابق با داده‌های هواشناسی در دوره‌های ۱۲ و ۲۴ ماهه منتهی به پایان خرداد سال جاری، تمام مناطق استان در شرایط خشکسالی بسیار شدید قرار داشت، چرا که میزان بارش‌ها در شهر اصفهان حدود پنج درصد میانگین نرمال ثبت شد و مناطق شرقی و جنوبی استان با کاهش چشمگیر بارش روبه‌رو بود. البته این وضعیت در استان‌های همجوار همچون سمنان، قم و یزد مشابه بوده است.

حاجی بابایی با بیان اینکه اقلیم اصفهان به سمت خشک‌تر شدن پیش می‌رود، گفت: در سال‌های گذشته فصل گرم سال از تیر آغاز می‌شد، اما اکنون از ماه اردیبهشت با گرما روبه‌رو هستم که به مدت چهار تا پنج ماه طول می‌کشد.

وی پدیده گردوخاک را یکی دیگر از چالش‌های اصلی استان اصفهان دانست و عنوان کرد: سرعت و جهت باد، رطوبت پایین خاک، شدت خشکسالی و الگوهای جوی از عوامل تشدید این پدیده است که در تابستان سال جاری بیشتر شاهد آن بودیم.

معاون توسعه و پیش‌بینی اداره کل هواشناسی اصفهان با اشاره به اینکه در ماه‌های خرداد، تیر و مرداد برخورد توده‌های هوای سرد از عرض‌های بالاتر با هوای گرم از جنوب، گرادیان شدید فشار و دما ایجاد می‌کند که سبب تشکیل در اصطلاح "جت شبانه" می‌شود، افزود: این جریان در ساعات نیمه شب تا بامداد، بادهایی با سرعت ۲۰ تا ۳۰ متر بر ثانیه، حدود ۷۰ تا ۸۰ کیلومتر بر ساعت تولید می‌کند و خاک را تا ارتفاع یک تا دو کیلومتری به هوا پرتاب می‌دهد.

وی ادامه داد: طی روزهای چهارشنبه و پنجشنبه هجدهم و نوزدهم تیر سال جاری شاهد وقوع این پدیده در مناطق بیابانی اردستان، خور و بیابانک، کاشان و آران و بیدگل بودیم، به طوری که با گسترش آن در مرکز استان، کلانشهر اصفهان با تشدید آلودگی هوا روبه‌رو شد.

حاجی‌بابایی درباره چرایی تشدید گردوخاک طی سال جاری در اصفهان، گفت: تشدید خشکسالی و تقویت جریان‌های کم‌فشار از عرض‌های پایین‌تر به ویژه تحت تأثیر جریانات مانسونی از دلایل اصلی افزایش گردوخاک در استان بوده است.

وی با بیان اینکه ریزگردها از نیمه دوم مرداد سال جاری به اصفهان بازمی‌گردد، خاطرنشان کرد: براساس داده‌ها با استقرار الگوهای گرم تابستانه طی هفته اول مرداد، دمای هوا افزایش پیدا می‌کند و در این بازه زمانی شدت گردوخاک به طور قابل توجهی کاهش خواهد داشت، از این‌رو مدیریت چالش‌های استان نیازمند همکاری گسترده در سطح استانی و ملی است.