شناسهٔ خبر: 73864281 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایبنا | لینک خبر

نماینده ولی فقیه در همدان:

کودکان امروز از ادبیات اصیل ایرانی فاصله گرفته‌اند/ حافظ و سعدی را کم می‌خوانیم

همدان- نماینده ولی فقیه در همدان گفت: متأسفانه از ادبیات اصیل خود فاصله گرفته‌ایم؛ در گذشته کودکان در خانه با شعرهای حافظ و سعدی بزرگ می‌شدند، اما امروز کمتر به این منابع توجه می‌شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در همدان، آیت‌الله حبیب‌الله شعبانی صبح دوشنبه در دیدار جمعی از شاعران و نویسندگان نوجوان کانون پرورش فکری و مربیان ادبی به مناسبت روز ملی ادبیات کودک و نوجوان، پس از شنیدن دغدغه‌های اعضای حاضر مبنی بر کمبود مکان‌های امن عمومی فرهنگی در استان ویژه کودکان و نوجوانان و همچنین کم بودن تعداد مراکز کانون در شهر همدان اظهار کرد: این دغدغه کاملاً به‌جاست، در استان فضاهای سالم برای کودک و نوجوان کم داریم.

وی با بیان اینکه از نظر من بهتر است مجموعه‌های مردمی ورود یافته و مسئولان استان به این امر توجه کنند، افزود: متأسفانه از ادبیات اصیل خود فاصله گرفته‌ایم؛ در گذشته کودکان در خانه با شعرهای حافظ و سعدی بزرگ می‌شدند، اما امروز کمتر به این منابع توجه می‌شود و نیاز است با برنامه‌هایی کودک و نوجوان امروز را بیشتر با فضای ادبی اصیل آشنا کنیم.

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه همدان بیان کرد: لازم است تا در استان، انجمن‌ها و مجموعه مراکز کانون پرورش فکری برنامه منظمی برای شعرخوانی داشته باشند.

وی با بیان اینکه با وجود اساتید خوب در استان که در سطح ملی حرف برای گفتن دارند، حیف است در این زمینه کم توجهی شود، خاطرنشان کرد: حمایت از شاعران نوجوان و کودک باید به صورت ویژه در دستور کار قرار گیرد.

شعبانی عنوان کرد: همدان در عرصه فضاهای مربوط به کودک و نوجوان با ضعف‌هایی مواجه است و بارها این موضوع را پیگیری و مطالبه کردیم و امیدواریم به صورت جدی مدنظر مسئولان و متولیان قرار گیرد.

ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی رسالت اصلی کانون است

سرپرست کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان همدان نیز به معرفی فعالیت‌های کانون پرداخت و اظهار کرد: از مجموع ۴۴ مرکز کانون پرورش فکری در استان، ۳۱ مرکز ثابت، ۱۰ مرکز سیار و ۳ مرکز آن پستی است.

میلاد مرادی بیان کرد: در حال حاضر ۷ مرکز سیار در کانون فعالیت دارد که مربیان آن به روستاها و مناطق محروم رفته و برای بچه‌ها برنامه‌های فرهنگی، هنری و ادبی اجرا می‌کنند و مهم‌ترین فعالیت آنها معرفی و امانت کتاب است.

وی با بیان اینکه مجموع فعالیت‌های کانون ۶۲ مورد است، افزود: رسالت کانون ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی است از این رو به یاد شهدای کودک و نوجوان جنگ تحمیلی ۱۲ روزه به مدت یک ماه ثبت نام و عضویت در کتابخانه‌های کانون به صورت رایگان انجام می‌شود.

وی، سیاست کانون را بر چهار محور نوجوان محوری، مرکز محوری، مخاطب محوری و رشد و توانمند سازی اعضا عنوان کرد و گفت: بر اساس این سیاست‌ها کانون به دنبال کشف و پرورش استعدادهای ادبی است و در این مسیر قدم‌های بزرگ و خوبی را چون راه‌اندازی باشگاه ملی قاف و باشگاه سیمرغ را به صورت استانی انجام داده است.

مرادی خاطرنشان کرد: هدف از این اقدام، تربیت نیروهای متعهد و انقلابی در حوزه ادبیات است به این روش که باشگاه ادبی سیمرغ در هر استان و باشگاه قاف به صورت کشوری به تربیت و پرورش شاعران و نویسندگان نوجوان زیر نظر اساتید مجرب می‌پردازد.

کودکان امروز از ادبیات اصیل ایرانی فاصله گرفته‌اند/ حافظ و سعدی را کم می‌خوانیم

دو کتاب عاشورایی «باران اشک ما» و «دریا به سینه می‌زند» رونمایی شد

در این برنامه ادبی غلامرضا بکتاش، مربی فرهنگی _ ادبی مرکز یک ملایر و شاعر ملی کودک و نوجوان قبل از رونمایی دو کتاب عاشورایی‌اش به شعرخوانی با موضوع عاشورا پرداخت.

بکتاش گفت: دو کتاب عاشورایی «باران اشک ما» و «دریا به سینه می‌زند» به کوشش بنده گردآوری شده که مجموعه‌ای از اشعار شاعران کودک و نوجوان است و به مناسبت چهلمین سال برگزاری شب شعر مردمی عاشورا در انتشارات نوید شیراز منتشر شده است.

وی با بیان اینکه این دو کتاب پنجاهمین و پنجاه و یکمین کتاب من است، اظهار کرد: این دو کتاب مجموعه‌ای از واژه‌های زلال شاعران کودک و نوجوان و اظهار ارادتی است که آنها با احساسی کودکانه به سالار شهیدان و خاندان پاک و یاران با وفایش دارند که البته تعدادی از شاعران آن همدانی هستند.

در ادامه آئین رونمایی از دو کتاب عاشورایی باران اشک ما و دریا به سینه می‌زد و تقدیر از جمعی از شعرا و نویسندگان نوجوان انجام شد.

همچنین در ابتدای برنامه جمعی از شاعران و نویسندگان نوجوان در حضور نماینده ولی فقیه به شعرخوانی پرداختند.