به گزارش ایلنا، سعید اوحدی، رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در حاشیه حضور در کمیسیون اجتماعی مجلس در بیان آخرین آمار شهدای جنگ تحمیلی ۱۲ روزه، گفت: آخرین آماری که توسط بنیاد شهید و ستاد کل نیروهای مسلح در سراسر کشور، دفن شدهاند، پیکر ۱۰۶۷ عزیز شهید بوده است. علاوه بر این تعداد، ۲۵ پیکر دیگر نیز هنوز مجهولالهویت هستند که باید تعیین تکلیف شوند.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در بیان آمار مجروحین جنگ تحمیلی ۱۲ روزه هم گفت: در مجموع ۵ هزار و ۸۰۰ مجروح داشتیم؛ در حال حاضر ۱۳۴ نفر از این عزیزان همچنان بستری هستند، که ۳۴ نفر از مجروحین عزیز این حادثه و جنایت رژیم سفاک صهیونیستی در مراقبتهای ویژه بستری هستند؛ درمجموع پیشبینی ما این است که با همه اعداد عرض شده، تعداد شهدای ما به حدود ۱۱۰۰ شهید برسد.
اوحدی در ادامه در تشریح اقداماتی که تاکنون برای ساماندهی وضعیت خانواده شهدا، مجروحان و آسیبدیدگان حمله رژیم صهیونیستی به خاک کشورمان انجام شده؛ گفت: کمیتهای تحت عنوان کمیته بازسازی مساکن مردمی که دچار خسارت شدهاند و هم خانواده معظم شهدا که منازلشان تخریب شده است، در دولت مصوب شد و تصمیمات خوبی در این خصوص گرفته شد. بنا بر این مصوبه در تهران، شهرداری تهران مسئولیت تأمین مسکن این عزیزان را عهدهدار شده است و در استانها، استانداران عهده دار رسیدگی به موضوع مسکن شدهاند.
وی با اشاره به اسکان موقت همه افرادی که منازلشان در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه آسیب دیده است؛ اضافه کرد: مقرر شده ودیعهای در خدمت خانوادهها قرار داده شود تا بتوانند تا زمانی که کار ساخت خانهشان انجام شود، جایی را رهن کنند. عدهای از آنها که مستاجر بودند هم حتما ودیعه مسکن دریافت خواهند کرد.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران ادامه داد: از آنجا که عمده شهدای ما از تهران هستند، دولت مصوب کرده و منابعی را در اختیار شهرداری تهران قرار داده تا شهرداری با نظر خود خانوادهها، منازلی را اجاره و ودیعه رهن را پرداخت میکند تا کار ساختوساز منازل آسیبدیده به اتمام برسد.
اوحدی با تأکید بر اینکه تمهیدات خوبی در دولت چهاردهم برای آسیبدیدگان جنگ تحمیلی اخیر درنظر گرفتند؛ ادامه داد: در حوزه اسکان موقت و بازسازی منازل، همانطور که اشاره شد، شهرداری تهران در تهران و استانداران در استانها متولی کار هستند. همچنین باتوجه به اینکه در خانههای تخریب شده، لوازم خانگی هم از بین رفته است، تمهیدات خوبی برای تهیه لوازم خانگی آنها نیز در نظر گرفته شده است و به محض اینکه ودیعه مسکن داده میشود، لوازم خانگی آنها هم تأمین میشود.
وی در ادامه در پاسخ به خبرنگار ما درخصوص شایعات پیرامون نامشخص بودن پروندهها شهدای جنگ تحمیلی ۱۲۳ روزه بین بنیاد شهید و فرمانداری و پاسکاری آنان بین این دو دستگاه، گفت: این موضوع را به عنوان مسئول بنیاد شهید تکذیب و همینجا اعلام میکنم هر عزیزی از خانواده معظم شهدا از زمانی که عزیزشان به شهادت رسیده، جزو خانواده شهدا محسوب میشوند و وظیفه بنیاد شهید هم در مرکز و هم در شهرستانها در سراسر کشور، خدمترسانی به این عزیزان است؛ لذا پاسکاری نمیشوند، بلکه یک فرایند قانونی است که باید در شورای تامین استانها انجام شود که پروندههای این عزیزان به بنیاد شهید ارسال شود.
اوحدی تصریح کرد: علیرغم این مورد، به همه ادارات کل بنیاد شهید و امور ایثارگران در سراسر کشور ابلاغ کردهایم که موظف هستند مسائل خانواده معظم شهدا را با جدیت پیگیری کنند، حتی اگر پرونده به بنیاد شهید ارسال نشده باشد.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در ادامه ضمن عرض تسلیت مجدد خدمت خانواده معظم شهدا، تأکید کرد: هر عزیزی از خانواده معظم شهدا اگر موارد و مشکلاتی چه در بحث انتقال و مسائل حقوقی، شرکت، چک و مشکلات بانکی و چه در مورد ثبتنام فرزندانشان دارند، حتما به ادارات کل بنیاد شهید سراسر مراجعه کنند و ادارات کل بنیاد شهید و امور ایثارگران در سراسر کشور موظف هستند در خدمت خانواده معظم شهدا باشند.
آغاز پرداخت تعهدات بنیاد شهید به خانواده شهدای حمله رژیم صهیونیستی از پایان تیرماه
اوحدی در ادامه در تشریح سازوکار پرداخت حقوق شهدای جنگ تحمیلی ۱۲ روزه هم عنوان کرد: اگر عزیزی که شهید شده، عضو و کارمند دستگاهی بوده است، طبق تکلیف سازمان برنامه بودجه و ابلاغیهای که به دستگاهها اعلام شده، قرار است تا پایان سال دستگاه مربوطه حقوق آنها را پرداخت کند. درخصوص عزیزانی که شاغل نبوده یا عضو هیچ دستگاهی نبودهاند، مثلاً در یک کارخانه کار میکردند یا مانند یا خانم دکتر انصاری پزشک بوده و شاغل هیچ دستگاهی نبودهاند، بنیاد شهید متعهد است تا تامین منابع برای حقوق این عزیزان داشته باشد. ضمن اینکه در جلسه امروز دولت هم با مشورت سازمان برنامه و بودجه درخصوص بیمه تکمیلی این عزیزان تصمیم جدی گرفته خواهد شد.
وی با بیان نمونههایی از شهدایی که در هیچ دستگاهی شاغل نبودهاند، ادامه داد: به عنوان مثال یک بانوی بزرگواری که برای امرار معاش زندگی خود در منطقه غرب تهران، کار دستفروشی انجام میداده است، در حمله رژیم غاصب صهیونیستی به خاک کشورمان به شهادت رسیده است؛ اینجا ما به عنوان بنیاد شهید حتماً متولی این شهیده عزیز که با جنایت صهیونیستها و آمریکا جنایتکار، مظلومانه به شهادت رسیده است؛ مانند دیگر شهدا هستیم. بنابراین حتی اگر شهیدی از شهیدان عزیز ما در هیچ دستگاهی شاغل نبوده باشد هم بنیاد شهید متولی است و از پایان تیرماه این تعهد را انجام خواهیم داد.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در ادامه با اشاره به ایجاد نهضتی در بنیاد شهید تحت عنوان سرکشی از خانواده شهدا؛ عنوان کرد: خداوند به بنیاد شهید تهران و و مراکز استانها توفیق داده است که تاکنون از میان خانوادههای ۱۰۶۷ شهیدی که تا به این لحظه دفن کردهایم، از ۹۳۰ خانواده بهصورت حضوری سرکشی شده است و در قالب همان نهضت سرکشی از خانواده شهدا، معاونین و مدیران کل بنیاد شهید به سراسر کشور؛ بهویژه هفت استانی که تعداد شهدا بالای ۴۰ نفر بود، اعزام شدند.
اوحدی گفت: خود ما در بنیاد شهید مرکز هم همچنان که متعهد شدهایم، هر روز توفیق دیدار حضوری با ۵ خانواده بزرگوار شهید در منازلشان را داشتهایم. این دیدارهای حضوری باعث میشود تا با مسائل و مشکلات خانوادهها از نزدیک و بیواسطه مواجه شویم و انشاءالله خداوند توفیق دهد تا قدمی را در جهت حل مشکلات ایشان برداریم.