به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ پس از وقوع جنگ ۱۲ روزه میان ایران و اسرائیل، که همزمان با مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و دولت آمریکا جریان داشت، *مرکز تحلیل اجتماعی (متا)* در یک پیمایش طولی، روند *تغییر نگرش مردم نسبت به مذاکره با آمریکا* را بررسی کرده است.
مقایسه نتایج این بررسی، نشان میدهد که *میزان موافقت مردم با مذاکره با دولت آمریکا، طی کمتر از سه ماه حدود ۳۰ درصد کاهش یافته است*؛ این تغییر نگرش عمومی، میتواند بازتابی از *مشارکت و حمله مستقیم آمریکا در جنگ اخیر* باشد.
همچنین، *حدود ۷۸٪ از ایرانیان، مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا را نوعی عملیات فریب برای زمینهسازی حمله اسرائیل به ایران ارزیابی میکنند.*
این دادهها نشان میدهند که هرچند بخشی از جامعه همچنان به مذاکره متمایلاند، اما در مجموع، افکار عمومی نسبت به مذاکره با دولت فعلی آمریکا، نگاه خوشبینانهای ندارد.
پانل ملی متا به عنوان اولین پیمایش طولی در ایران، زمینه مطالعه یک نمونه ثابت از ایرانیان را در طول زمان فراهم آورده و امکان ریشهیابی عوامل موثر در تغییر نگرش افراد را فراهم میکند.
دادههای این پیمایش، در تیر ماه ۱۴۰۴، از ۱۲۰۰ نفر افراد بالای ۱۸ سال از سراسر کشور، و در بستر *پانل ملی متا*، گردآوری شدهاند.