در آستانه هفته بهزیستی، نشست هماهنگی ویژهای با حضور مدیرکل، معاونین، و رؤسای بهزیستی شهرستانهای استان همدان برگزار شد. فریدالدین حجتالاسلامی در این جلسه با اشاره به محدودیتهای اعتباری، بر اهمیت مدیریت هزینهها و ارائه عملکرد حداکثری با منابع موجود تأکید کرد و گفت: «ما باید تلاش کنیم با کمترین هزینه، بیشترین خروجی را برای مردم و رسانهها تولید کنیم. خدماتی که سازمان بهزیستی ارائه میدهد، تخصصیترین خدمات حوزه اجتماعی است و مردم حق دارند در جریان آن قرار بگیرند.»
وی خواستار آمادهسازی مراکز خدماتی و مشاورهای برای بازدید و پوشش رسانهای شد و افزود: «مراکز ۱۴۸۰، اورژانس اجتماعی ۱۲۳ و مراکز مشاورهای فعال در شهرستانها باید گزارشهایی دقیق از خدمات خود ارائه دهند تا در قالب گزارش خبری منتشر شود. همچنین مصاحبههایی با مسئولین مرتبط در رسانهها پخش شود.»
افتتاح مراکز و بهرهگیری از ظرفیت خیرین
حجتالاسلامی با اشاره به مراکز آماده افتتاح در حوزه توانبخشی گفت: «در این هفته، چندین مرکز روزانه آماده بهرهبرداری هستند. تجهیز و آمادگی کامل این مراکز باید در دستور کار قرار گیرد و خدماتی مانند توزیع اقلام توانبخشی به مددجویان پیگیری شود.»
وی از تأمین ویلچرهای جدید خبر داد و افزود:«با ورود اقلام خریداریشده، دیگر نباید در حوزه تحویل ویلچر در استان با کمبود مواجه باشیم.»
وی همچنین با اشاره به هماهنگی انجامشده با بیمارستان سینا، از توزیع رایگان ۷ هزار عدد عینک میان مددجویان نیازمند خبر داد که از سوی یک مؤسسه خیریه تأمین شدهاند.
ورود جدی به موضوع انرژیهای نو
مدیرکل بهزیستی استان همدان با تأکید مجدد بر ضرورت ورود جدی به پروژههای نیروگاه خورشیدی خانگی برای مددجویان گفت:«استفاده از پنلهای خورشیدی یکی از سهلالوصولترین راهها برای توانمندسازی پایدار است. هیچ مهارت خاصی نمیخواهد و بهراحتی قابل اجرا در پشتبام منازل مددجویان است.»
وی افزود:«ما میلیونها تومان صرف ژنراتورها و هزینه نگهداری آنها میکنیم، در حالی که با انرژی خورشیدی هم برق پاک تولید میشود، هم درآمد پایداری برای خانوادهها فراهم خواهد شد. هفته بهزیستی باید مبدأ ورود عملیاتی ما به این حوزه باشد.»
گزارشدهی مستند و نمایش توانمندی مددجویان
مدیرکل بهزیستی همچنین از برگزاری نمایشگاهی ویژه با محوریت توانمندی مددجویان در سطح استان خبر داد و خواستار رایزنی با شهرداری برای در اختیار گذاشتن محل مناسب شد.
وی تأکید کرد:«هر مددجویی که در این نمایشگاه شرکت میکند، باید مورد تقدیر قرار گیرد. ارائه آثار و توانمندی بدون حمایت مالی منجر به دلسردی خواهد شد. هزینهها باید از محل اعتبارات مرتبط تأمین شود.»
تأکید بر پیگیری مسکن مددجویان و اعتبارات استانی
در بخش پایانی سخنان خود، فریدالدین حجتالاسلامی با تأکید بر اینکه بسیاری از مددجویان توان پرداخت سهم خود در ساخت مسکن را ندارند، از رؤسای شهرستانها خواست برای جذب اعتبارات استانی و دفاع از طرحهای بهزیستی در شورای برنامهریزی شهرستانها، تلاش بیشتری داشته باشند.
او افزود:«یا باید ساخت مسکن را بهطور جدی دنبال کنیم، یا از ابتدا وارد نشویم. با ۲۰۰ میلیون تومان نمیتوان خانهای ساخت، بنابراین یا سازمان باید بپذیرد که هزینه کند، یا باید مدل دیگری را تعریف کنیم.»
مدیرکل بهزیستی همچنین از همه رؤسای شهرستانی خواست ضمن رایزنی با فرمانداران، ائمه جمعه و نمایندگان مجلس، مطالبات مربوط به حوزههای مسکن، اشتغال، انرژی و تملک دارایی را با جدیت پیگیری کرده و گزارش عملکرد شفاف و دقیق ارائه دهند.