به گزارش سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای رئیس دستگاه قضا، آییننامه اجرایی نحوه استفاده از فناوریهای نوین در فرآیندهای قضایی را تصویب کرد.
ابلاغ این آییننامه، به منزله ورود جدی و عملیاتی قوه قضاییه به حوزه هوش مصنوعی در راستای تسریع و تسهیل در اجرای فرآیندهای قضایی محسوب میشود.
تصویب و ابلاغ آییننامه مذکور در راستای اجرای بند الف ماده ۱۱۳ قانون برنامه پنجساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران ناظر بر تکلیف قوه قضاییه به استفاده از فناوریهای نوین به ویژه هوش مصنوعی جهت تسریع و تسهیل در فرآیندهای قضایی صورت گرفته است.
در برنامه هفتم پیشرفت، مسئولیت استفاده از فناوریهای نوین در فرآیندهای قضایی برعهده قاضی گذاشته شده و آییننامه صادره، چهارچوبهای این مسئولیت را مشخص و به قاضی کمک میکند تا با استفاده از ظرفیتهای هوش مصنوعی، به حل و فصل دعاوی و رسیدگی به پروندهها بپردازد.
در آییننامه اجرایی نحوه استفاده از فناوریهای نوین در فرآیندهای قضایی، روش اجرای کار و مسئولیت بخشهای مختلف قوه قضاییه در ۱۵ ماده مشخص شده است.
نظارت بر حسن اجرای این آییننامه که به بخشهای ذیربط در عدلیه ابلاغ شده، بر عهده معاون اول قوه قضاییه است.
گفتنی است، خرداد سال گذشته نیز دستورالعمل هوشمندسازی و الکترونیکی شدن فرآیندها و پروندههای قضایی از جانب رئیس قوه قضاییه تصویب و ابلاغ شده بود که گامی مهم در زمینه خودکارسازی فرآیندهای قضایی به شمار میرفت.
به گزارش سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای رئیس دستگاه قضا، آییننامه اجرایی نحوه استفاده از فناوریهای نوین در فرآیندهای قضایی را تصویب کرد.
به گزارش سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای رئیس دستگاه قضا، آییننامه اجرایی نحوه استفاده از فناوریهای نوین در فرآیندهای قضایی را تصویب کرد. سرویس سیاسی خبرگزاری رساابلاغ این آییننامه، به منزله ورود جدی و عملیاتی قوه قضاییه به حوزه هوش مصنوعی در راستای تسریع و تسهیل در اجرای فرآیندهای قضایی محسوب میشود.
ابلاغ این آییننامه، به منزله ورود جدی و عملیاتی قوه قضاییه به حوزه هوش مصنوعی در راستای تسریع و تسهیل در اجرای فرآیندهای قضایی محسوب میشود.تصویب و ابلاغ آییننامه مذکور در راستای اجرای بند الف ماده ۱۱۳ قانون برنامه پنجساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران ناظر بر تکلیف قوه قضاییه به استفاده از فناوریهای نوین به ویژه هوش مصنوعی جهت تسریع و تسهیل در فرآیندهای قضایی صورت گرفته است.
تصویب و ابلاغ آییننامه مذکور در راستای اجرای بند الف ماده ۱۱۳ قانون برنامه پنجساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران ناظر بر تکلیف قوه قضاییه به استفاده از فناوریهای نوین به ویژه هوش مصنوعی جهت تسریع و تسهیل در فرآیندهای قضایی صورت گرفته است.در برنامه هفتم پیشرفت، مسئولیت استفاده از فناوریهای نوین در فرآیندهای قضایی برعهده قاضی گذاشته شده و آییننامه صادره، چهارچوبهای این مسئولیت را مشخص و به قاضی کمک میکند تا با استفاده از ظرفیتهای هوش مصنوعی، به حل و فصل دعاوی و رسیدگی به پروندهها بپردازد.
در برنامه هفتم پیشرفت، مسئولیت استفاده از فناوریهای نوین در فرآیندهای قضایی برعهده قاضی گذاشته شده و آییننامه صادره، چهارچوبهای این مسئولیت را مشخص و به قاضی کمک میکند تا با استفاده از ظرفیتهای هوش مصنوعی، به حل و فصل دعاوی و رسیدگی به پروندهها بپردازد.در آییننامه اجرایی نحوه استفاده از فناوریهای نوین در فرآیندهای قضایی، روش اجرای کار و مسئولیت بخشهای مختلف قوه قضاییه در ۱۵ ماده مشخص شده است.
در آییننامه اجرایی نحوه استفاده از فناوریهای نوین در فرآیندهای قضایی، روش اجرای کار و مسئولیت بخشهای مختلف قوه قضاییه در ۱۵ ماده مشخص شده است.نظارت بر حسن اجرای این آییننامه که به بخشهای ذیربط در عدلیه ابلاغ شده، بر عهده معاون اول قوه قضاییه است.
نظارت بر حسن اجرای این آییننامه که به بخشهای ذیربط در عدلیه ابلاغ شده، بر عهده معاون اول قوه قضاییه است.گفتنی است، خرداد سال گذشته نیز دستورالعمل هوشمندسازی و الکترونیکی شدن فرآیندها و پروندههای قضایی از جانب رئیس قوه قضاییه تصویب و ابلاغ شده بود که گامی مهم در زمینه خودکارسازی فرآیندهای قضایی به شمار میرفت.
گفتنی است، خرداد سال گذشته نیز دستورالعمل هوشمندسازی و الکترونیکی شدن فرآیندها و پروندههای قضایی از جانب رئیس قوه قضاییه تصویب و ابلاغ شده بود که گامی مهم در زمینه خودکارسازی فرآیندهای قضایی به شمار میرفت. ∎