شناسهٔ خبر: 73850280 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

عضو شورای شهر: انتقال آب دریا به اصفهان نباید سبب توسعه‌ صنایع آب‌بَر شود

اصفهان- ایرنا -رییس مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: انتقال آب از دریای عمان به استان نباید بهانه‌ای برای ایجاد و توسعه‌ صنایع آب‌بَر جدید در منطقه باشد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایرنا، مصطفی نباتی‌نژاد روز یکشنبه در یکصد و هشتاد و دومین جلسه علنی شورای اسلامی شهر اصفهان افزود: آب انتقال یافته از دریا صرفا باید جایگزین آب برداشت شده توسط صنایع از زاینده‌رود شود.

وی اضافه کرد: اجرای پروژه نامبرده، نخستین گام عملی برای احیای زاینده‌رود است و نباید آن را پایان راه تلقی کرد.

رییس مرکز پژوهش‌های شورای شهر اصفهان ادامه داد: سایر پروژه‌ها از جمله کوهرنگ ۳، انتقال آب‌ از جنوب استان و همچنین سیاست‌های مصرف و تخصیص آب در تمام حوضه زاینده‌رود نیز باید با جدیت پیگیری شود

نباتی‌نژاد خاطرنشان کرد: زاینده‌رود فقط یک رودخانه نیست، بلکه یک میراث و نمادی ار فرهنگ این دیار است، بنابراین ما باید به تکلیف قانونی و اخلاقی خود در این پیوند عمل کنیم.

رییس شورای اسلامی شهر اصفهان نیز اظهار کرد: پیشتر این نگرانی وجود داشت که انتقال آب از جنوب کشور سبب توسعه صنایع بویژه واحدهای آلاینده در اصفهان شود، لذا اکنون نیز نباید شاهد توسعه یافتن صنایع جدید در استان باشیم.

محمد نورصالحی همچنین با اشاره به اهمیت مرمت مسجد جامع اصفهان گفت: در روزهای گذشته، مدیریت شهری پیشقدم شد تا با همکاری نهادهایی مانند اداره کل میراث فرهنگی، اوقاف، امور مساجد و دیگر دستگاه‌های ذی‌ربط، کارگروهی تشکیل و ۴۰ اقدام ضروری برای حفاظت از این بنای تاریخی در نظر گرفته شود.

علی صالحی سخنگو و عضو هیات رییسه شورای اسلامی شهر اصفهان نیز تصریح کرد: اجرای پروژه‌های انتقال آب، مدیریت صحیح برداشت از زاینده‌رود و آغاز توقف توسعه صنایع از زاینده‌رود، از رویدادهای مهم روزهای اخیر بود.

مجید نادرالاصلی رییس کمیسیون ویژه آب و مناطق کم برخوردار شورای اسلامی شهر اصفهان نیز در جلسه امروز اظهار داشت: مشکل کم‌آبی در این خطه فقط از طریق افزودن منابع جدید تامین آب و کنترل و مدیریت در برداشت‌ها حل می‌شود.

همچنین رسول میرباقری رییس کمیسیون عمران، معماری، شهرسازی و بافت تاریخی شورای اسلامی شهر اصفهان نیز تصریح کرد: مسجد جامع و مسجد سید، ۲ بنای تاریخی این دیار در حال فروریختن است، اما کسی پاسخگو نیست و باید برای آن چاره‌اندیشی‌ شود.

عضو هیات رییسه شورای اسلامی شهر اصفهان نیز خاطرنشان کرد: فضای سبز شهر در حال نابودی است در حالی که حق برداشت آب از زاینده‌رود وجود ندارد.

احمد شریعتی با اشاره به بازدیدش از پارک جنگلی ناژوان در غرب اصفهان هشدار داد: شرایط آنقدر وخیم است که انسان به گریه می‌افتد، کمااینکه اکنون برای آبیاری فضای سبز همجوار با رودخانه از تانکر استفاده می‌شد.

محمدرضا فلاح دیگر عضو پارلمان شهری اصفهان نیز در نشست امروز گفت: با بودجه‌ قطره چکانی نمی‌شود آثار تاریخی را حفظ و احیا کرد، از سوی دیگر ترک فعل و قصور در احیای این بناها، تخریبی کمتر از بولدوزر ندارد.

به گزارش ایرنا، در جسله امروز رونمایی از سامانه پرداخت هزینه سفر اتوبوس با استفاده از QR کد (بارکُد ۲ بعدی) با هدف توسعه کیفیت خدمات حمل‌ و نقل عمومی رونمایی شد.

عضو شورای شهر: انتقال آب دریا به اصفهان نباید سبب توسعه‌ صنایع آب‌بَر شود

استاندار اصفهان، چهارشنبه هفته گذشته از به نتیجه رسیدن گام(فاز) نخست پروژه بزرگ انتقال آب دریای عمان به استان که مهمترین مزیت آن قطع مصرف صنایع منطقه از آب رودخانه زاینده‌رود است، خبر داد.

گام نخست اجرای این پروژه شامل ایجاد خط انتقال ۸۰۰ کیلومتر از سیرجان به اصفهان، ساخت مخازن و ایستگاه‌های پمپاژ، شیرآلات و اتصالات مربوطه و خرید آب از شرکت فعال در این زمینه در آن منطقه است.

قرار است در فازهای بعد پروژه، لوله گذاری پروژه حدفاصل سیرجان تا دریای عمان(منطقه سیریک) انجام شود تا در نهایت آب بصورت مستقیم از آن ناحیه به اصفهان برسد.

بر اساس اعلام مسوولان، دورنمای نهایی این پروژه، انتقال ۲۰۰ یا ۴۰۰ میلیون مترمکعب آب از دریای عمان به استان اصفهان است.

به گفته کارشناسان، بیش از سه دهه مدیریت زاینده‌رود نتیجه‌ای جز خشک بودن این رودخانه در ۸۰ تا ۹۰ درصد روزهای سال در اصفهان به همراه نداشته است.

در عین حال، وزارت نیرو در دوره‌های گذشته آنطور که باید نتوانست در مدیریت و برخورد با برداشت‌ غیرمجاز از رودخانه زاینده‌رود موثر عمل کند و انتظار می‌رود این مطالبه بطور ملموس‌تر در دولت چهاردهم محقق شود.

وضعیت کم‌آبی در اصفهان، اینک به یکی از چالش‌های اساسی استان تبدیل‌ شده است تا جایی که تأمین آب آشامیدنی بویژه در فصول گرم سال با اختلال روبه‌رو می‌شود.

تنش آبی استان در کنار خشکی مستمر زاینده‌رود، افزایش پدیده‌های مُخربی همچون فرونشست زمین، انتشار ریزگردها و دیگر معضلات زیست‌ محیطی را به‌همراه داشته است.