به گزارش خبرنگار ایرنا، مدیران گنبدی روز یکشنبه در جلسه کارگروه تخصصی اجتماعی، فرهنگی، سلامت و خانواده و کودک و نوجوان این شهرستان گفتند: «مسابقه بین المللی نقاشی، جشنواره فرهنگی و هنری اقوام ایران زمین و مسابقه قصه نویسی» هر سه ویژه گروه سنی ۶ تا ۱۸ سال با محوریت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان این شهرستان قابلیت برگزاری دارد.
حفظ محیط زیست و گونههای جانوری و گیاهی آن، سه تالاب بین المللی، آداب و رسوم اقوام ساکن در گلستان و گنبدکاووس شامل پوشاک و البسه محلی، انواع نان، شیرینی و غذاهای محلی، بازی های بومی و محلی، خانههای قدیمی و طبیعت از جمله موضوعات این سه رخداد فرهنگی بود.
برای برگزاری این سه رخداد فرهنگی - هنری که مسابقه نقاشی آن جنبه بین المللی و ۲ موضوع دیگر آن در سطح ملی خواهد بود، مقرر شد دبیرخانه متمرکز آن در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گنبدکاووس دائر و با همراهی دستگاههای متولی از جمله آموزش و پرورش، حفاظت محیط زیست، شورا و شهرداری، میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، فرهنگ و ارشاد اسلامی، کتابخانههای عمومی و برخی تشکلهای مردم نهاد نسبت به برنامهریزی جهت برگزاری مطلوب این سه رخداد اقدام شود.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گلستان در این نشست بابیان اینکه کودکان و نوجوانان آینده سازان این کشور هستند، گفت: بروز و ظهور برخی آسیبهای اجتماعی در جامعه به سبب غفلت دستگاههای متولی و خانوادهها از این گروه است.
الهه غیناقی افزود: کانون های پرورش فکری کودکان و نوجوانان در گلستان با داشتن امکانات مناسب از جمله مخزن بزرگ کتاب، از بهترین مکانها برای پُر کردن اوقات فراغت کودکان و نوجوانان و یادگیری برخی مهارتهای فرهنگی و اجتماعی هستند که خانوادهها میتوانند با عضویت فرزندان خود در کانونها از این ظرفیت بیشتر استفاده کنند.
وی بااشاره به حدود ۹۰ هزار دانش آموز گنبدی، اضافه کرد: از این تعداد فقط ۵.۵ درصد آنها عضو کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شماره یک و ۲ این شهر هستند ضمن اینکه عضویت در این کانونها در مناطق روستایی و در طول سال رایگان و در شهرها نیز در تیرماه رایگان بود.
غیناقی از تشکیل برخی شوراها در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گلستان از جمله شورای والدین و نیز کمیته کودک خبر داد و گفت: در برنامه هفتم توسعه و پیشرفت کشور، برخی مواد آن مرتبط با کانونهای پرورش فکری کودکان و نوجوانان است که تحقق آن نیاز به همراهی و همکاری بیشتر سایر دستگاهها دارد.
سرپرست فرمانداری گنبدکاووس هم در این نشست از آمادگی این فرمانداری و بخشداریها و نیز سایر ادارات و نهادها در برگزاری مطلوب سه رخداد فرهنگی - هنری میزبانی این شهرستان خبر داد و گفت: گنبدکاووس همواره میزبان خوبی در برگزاری مراسمهای ملی و بین المللی و شخصیتهای مرتبط با آن بوده و خواهد بود.
سلیمان هاشمی افزود: برگزاری مطلوب این رخدادها نیاز به مشارکت (همدلی و همراهی) دستگاههای متولی و برنامهریزی صحیح دارد که لازم است دبیرخانه آن به سبب گروه هدف (کودک و نوجوان) در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گنبدکاووس تشکیل شود.
وی همچنین با اشاره به اسناد بالادستی از جمله برنامه هفتم توسعه کشور، برلزوم استخراج شرح وظایف و برنامههای پیش بینی شده برای هر یک از ادارات و نهادها توسط مدیران آن تاکید کرد و گفت: آشنایی مدیران با اهداف و برنامههای این سند بالادستی به آنها در انجام بهتر وظایف کمک میکند.
به گزارش ایرنا در این نشست همچنین ضمن پیگیری مصوبات جلسه قبل، مدیران برخی ادارات و نهادهای گنبدکاووس هم گزارشی از فعالیتها و اقدامات انجام شده ارائه کردند.
رئیس مرکز بهداشت گنبدکاووس دراین جلسه آغاز مبارزه با بیماری سالک و لانه کوبی جوندگان (موش) در این شهرستان خبر داد و گفت: هم اکنون ۳۶ کانون این بیماری در روستاهای بخش داشلی برون و ۲۰ کانون در روستاهای بخش مرکزی شناسایی شدند.
عبدالرحیم پالیده بابیان اینکه عملیات لانه کوبی جوندگان با همراهی شوراها و دهیاران روستایی گنبدکاووس درحال انجام است، افزود: درسال ۱۴۰۲ تعداد ۵۰۰ نفر و در سال گذشته ۱۳۰ نفر از اهالی این شهرستان به بیماری سالک مبتلا شدند.
وی اضافه کرد: گلستان چهارمین استان پُرخطر در بیماری سالک پس از اصفهان، فارس و خراسان رضوی است و نواحی شرقی این استان کانونهای بیشتری درحوزه این بیماری دارد.
شهرستان گنبدکاووس بیش از ۴۰۰ هزار نفر جمعیت دارد که در سه نقطه شهری و ۱۷۰ پارچه روستا و در گستره پنج هزار و ۷۲ کیلومتر مربع سکونت دارند.