شناسهٔ خبر: 73849741 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

همچون مردم استان مرکزی

قانون هوای پاک هم گرد و خاک می‎خورد!

نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی: اگرچه قانون هوای پاک سال‌هاست تصویب شده، اما متأسفانه تنها ۳۰ تا ۳۵ درصد آن اجرا شده و عملاً اثر قابل توجهی نداشته است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکزی؛ محمد جمالیان گفت: نبود هماهنگی و همکاری جدی بین وزارتخانه‌های نفت، صمت، نیرو و جهاد کشاورزی و سازمان محیط زیست چالش اصلی عدم اجرای قانون هوای پاک است.

او ادامه داد: هر کدام از این نهاد‌ها قسمتی از مسئولیت را به دوش می‌کشند، اما در عمل اقدام یکپارچه‌ای برای مقابله با آلودگی دیده نمی‌شود؛ به همین دلیل در این رابطه بسیار ضروری است دستگاه‌های مربوطه برای تأمین سلامت مردم به صورت جدی در مسیر اجرای این قانون قدم بردارند.

عضو کمیسیون بهداشت مجلس با انتقاد از اینکه آلودگی هوا به موضوعی عادی تبدیل شده و عدم یکپارچگی دستگاه‌ها در اجرای قانون هوای پاک، سلامت مردم را تهدید می‌کند، گفت: اغلب ریزگرد‌ها قطر کمتر از ۱۰ میکرون دارند؛ بنابراین میزان مراجعات مردم به مراکز درمانی به دلیل علائم تنفسی مثل خشکی گلو، گلودرد، تنگی نفس، سوزش چشم و تشدید بیماری‌های قلبی و ریوی افزایش چشمگیری یافته است.

نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی ریزگرد‌ها را یکی از مهمترین و اصلی‌ترین منابع آلایندگی هوای کشور دانست و با انتقاد از وضعیت آلودگی هوا در بعضی استان‌های کشور از جمله تهران، خوزستان، سیستان و بلوچستان، البرز و مرکزی گفت: مازوت سوزی در پاییز و زمستان و ریزگرد‌ها در بهار و تابستان مهمان همیشگی اغلب کلانشهر‌هاست و متأسفانه تشدید خشکسالی‌ها به معضل آلودگی هوا دامن می‌زند.

جمالیان با اشاره به اینکه کمبود بارش‌ها افزایش سرعت بیابان زایی را به دنبال داشته است، افزود: متأسفانه سرعت بیابان‌زایی از بیابان زدایی بیشتر است، به طوری که این وضعیت باعث بحرانی‌تر شدن وضعیت آلودگی هوا شده و وضعیت هوا در بعضی کلانشهر‌ها به مرحله اضطرار رسیده است.

او با اشاره به اینکه دولت‌ها سال‌هاست در مسیر کاهش آلودگی هوا گام برداشته‌اند، تصریح کرد: البته سرعت بیابان‌زایی و آلودگی هوا بسیار بیشتر از اقدامات انجام شده است، بنابراین دولت باید روند بیابان زدایی را با شدت و سرعت بیشتری انجام دهد، البته هر چند باید بودجه کافی در زمان مناسب تامین و تخصیص یابد اما متأسفانه به این مهم توجه لازم نشده است

این عضو کمیسیون بهداشت مجلس یادآور شد: ریزگرد‌های اطراف قم و کویر میقان استان مرکزی و سایر مناطق نه تنها استان‌های خود را درگیر کرده‌اند بلکه استان‌های دیگر را هم تحث تأثیر قرار داده‌اند و در این رابطه راهی جز رفع بیابان زدایی نداریم.

نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی افزود: مازوت‌سوزی نیروگاه‌ها هم یکی از عوامل اصلی آلایندگی هوا است به‌ خصوص در نیروگاه‌هایی مثل شازند، استفاده از سوخت مازوت در کنار خشکی خاک و نبود پوشش گیاهی متناسب، شرایط را به سمت وضعیت اضطرار آلودگی در شهرهایی، چون اراک، تهران و کرج برده و گلایه‌های شدید مردم را در پی داشته است.

جمالیان با اشاره به گزارش‌های دریافتی از مراکز درمانی، گفت: اغلب ریزگرد‌ها قطر کمتر از ۱۰ میکرون دارند، بنابراین میزان مراجعات مردم به دلیل علائم تنفسی مثل خشکی گلو، گلودرد، تنگی نفس، سوزش چشم و تشدید بیماری‌های قلبی و ریوی افزایش چشمگیری است.

او ناترازی انرژی را در تشدید آلودگی هوا موثر دانست و تصریح کرد: دولت و دستگاه‌های اجرایی باید به صورت فراوزارتخانه‌ای و فرادستگاهی عمل کرده و بیابان‌زدایی، ارتقاء کیفیت خودروها، از رده خارج کردن خودرو‌های فرسوده، اصلاح الگوی سوخت نیروگاه‌ها، گسترش ناوگان حمل‌ونقل پاک و نصب فیلتر در صنایع آلاینده را در اولویت جدی خود قرار دهند.

نماینده مردم در مجلس دوازدهم ادامه داد: کارگروه‌های اضطرار آلودگی هوا تنها نسخه شفابخش را تعطیلی ادارات و محدودیت حضور کارمندان می‌دانند، اما این اقدام تاکنون هیچ نوع اثر مفیدی نداشته و بسیاری از استان‌ها حتی دیگر تعطیلی را هم مدنظر قرار نمی‌دهند و در واقع این معضل برای دولت تبدیل به موضوعی عادی شده است.