دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا از اول آگوست (۱۰ مرداد)، چند هفته پس از آنکه مذاکرات با شرکای تجاری اصلی به توافق تجاری جامعتری نرسید، تعرفه ۳۰ درصدی بر واردات از مکزیک و اتحادیه اروپا وضع میکند.
ترامپ تعرفههای جدید بر اروپا و مکزیک، دو مورد از بزرگترین شرکای تجاری آمریکا را در نامههای جداگانهای اعلام کرد.
این تعرفهها به دلیل آنچه که او نقش مکزیک در مهاجرت غیرقانونی و ورود مواد مخدر غیرقانونی به آمریکا و همچنین عدم تعادل تجاری با اتحادیه اروپا نامید، اعمال شدهاند.
پیشتر ترامپ اعلامیههای تعرفه جدیدی را برای بیش از ۲۰ کشور از جمله ژاپن، کره جنوبی، کانادا و برزیل و همچنین تعرفه ۵۰ درصدی بر مس صادر کرد.
این عوارض بالاتر از ۲۵ درصدی است که ترامپ در اوایل سال جاری بر کالاهای مکزیکی وضع کرده بود، اگرچه محصولاتی که تحت توافق آمریکا-مکزیک-کانادا وارد این کشور میشوند، از این عوارض معاف هستند.
تعرفه اتحادیه اروپا همچنین بهطور قابلتوجهی شدیدتر از مالیات ۲۰ درصدی است که ترامپ در ماه آوریل اعلام کرد.
در پاسخ، اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا، گفت که اتحادیه اروپا آماده است تا اقدامهای لازم را برای محافظت از منافع خود، از جمله اتخاذ اقدامهای متقابل متناسب در صورت لزوم انجام دهد.
فون در لاین، در بیانیهای اعلام کرد که این اتحادیه همچنان آماده است تا به تلاش برای دستیابی به توافق ادامه دهد.
امانوئل مکرون، رئیسجمهور فرانسه از اتحادیه اروپا خواست تا قاطعانه از منافع اروپا دفاع کند.
مکرون، گفت که اگر دو طرف به توافق نرسند، اروپا باید با بهکارگیری تمام ابزارهای موجود، از جمله ضد اجبار، آمادگی برای اقدامهای متقابل معتبر را افزایش دهد.
ابزار ضد اجبار اتحادیه اروپا به این اتحادیه اجازه میدهد تا علیه کشورهای ثالثی که به اعضای اتحادیه اروپا فشار اقتصادی برای تغییر سیاستهایشان وارد میکنند، اقدام تلافیجویانه انجام دهد.
اقدامهای این ابزار شامل محدودیتهایی در دسترسی به مناقصههای تدارکات عمومی است.
- بیشتر بخوانید:
- ترامپ تعرفههای ۳۰ درصدی بر اروپا و مکزیک اعمال کرد
- مذاکرات آمریکا و چین در ایستگاه لندن؛ تلاش برای کاهش تنشهای تجاری
مقامهای اتحادیه اروپا به خبرگزاری رویترز گفتند که تهدید تعرفهای ترامپ یک تاکتیک مذاکرهای است.
قرار بود کشورهای اتحادیه اروپا، به همراه دهها اقتصاد دیگر شاهد افزایش سطح تعرفههای آمریکا از پایه ۱۰ درصد باشند، اما ترامپ این مهلت را تنها چند روز قبل از اجرایی شدن نرخهای بالا، به یکم آگوست موکول کرد.
این بلوک ۲۷ کشوری تحت فشارهای متناقضی قرار دارد، زیرا آلمان، قدرت اصلی، خواستار توافق سریع برای محافظت از صنعت خود شد، در حالی که سایر اعضای اتحادیه اروپا، مانند فرانسه، گفتهاند که مذاکرهکنندگان اتحادیه اروپا نباید تسلیم توافق یکجانبهای شوند که فقط به نفع آمریکا است.
در همین حال، دولت مکزیک اعلام کرد که در جریان مذاکرات سطح بالا با مقامهای وزارت خارجه آمریکا مطلع شده است که نامه ترامپ در راه است.
طبق بیانیه دولت مکزیک، این هیئت به مقامهای آمریکایی در جلسه گفت که با این تصمیم مخالف است و آن را رفتاری ناعادلانه میداند.
انتهای پیام/