شناسهٔ خبر: 73847007 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

رئیس سازمان بهزیستی کشور عنوان کرد

انتقاد رییس بهزیستی از برچسب بیمار روانی به کودکان دارای اختلال روان

رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: بر اساس اتفاق نظر اکثر روانشناسان دنیا، تا قبل از ۱۸ سالگی نباید نام بیماری روانی بر روی اختلالات افراد گذاشت اما دستگاه‌های قضایی و انتظامی در صورت دستگیر کردن این کودکان، برچسب بیمار روانی به شخصیت این کودکان می زنند که تا مدتهای بسیار زیادی این انگ بر روی افراد می ماند و علاوه بر هزینه‌های سنگین، سال‌های طلایی عمر آنان را تباه می‌کند. 

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، دکتر سید جواد حسینی معاون وزیر و با همراهی دکتر فاطمه عباسی معاون امور توانبخشی، دکتر حمیدرضا الوند مدیرکل دفتر مراقبت و توانمند سازی کودکان و نوجوانان، دکتر مهناز دزفولی رئیس گروه برنامه ریزی و نظارت بر مراکز توانبخشی مراقبتی بیماران روانی مزمن و دکتر محمد نصیری مدیرکل بهزیستی استان تهران، از مرکز خدمات توانبخشی اعصاب و روان امید فردا بازدید کرد.

این ساختمان جمعی از فرزندان این سرزمین را  در ۸۶۰ متر مربع زیربنا  و فضای فیزیکی شامل ۳۴ بیمار اعصاب و روان خانم و ۳۴ بیمار اعصاب و روان آقا را در خود جای داده است. همچنین در بخش بهبود این مرکز ۱۶ کودک و نوجوان دارای اختلال رفتاری زیر ۱۸ سال، تلاش می کنند تا با کمک مربیان و مددیاران این مجموعه به زندگی عادی برگردند.

دکتر سید جواد حسینی معاون وزیر و رئیس سازمان بهزیستی کشور در گفتگو با رئیس این مرکز  با اشاره به کم بودن تعداد مراکز و بیمارستان های روانی در ایران و سراسر دنیا، می گوید: وجود بخش بهبود در این مرکز از این جهت قابل توجه و اهمیت است که بر اساس اتفاق نظر اکثر روانشناسان دنیا، تا قبل از ۱۸ سالگی نباید نام بیماری روانی بر اختلالات افراد گذاشت اما متاسفانه دستگاه‌های قضایی و انتظامی در صورت دستگیر کردن این کودکان، برچسب بیمار روانی را به شخصیت این کودکان می زنند که تا مدتهای بسیار زیادی این انگ بر روی افراد می ماند و علاوه بر هزینه‌های سنگین، سال‌های طلایی عمر آنان را تباه می کند. 

رئیس سازمان بهزیستی کشور می گوید: اما این کودکان اکثرا دچار بحران روانی شده‌اند که قابلیت بازگشت دارد و در این مرکز درمان به زندگی عادی بر می گردند و ما قدر کار ارزشمند شما را بسیار می دانیم.

وی همچنین به نظام سلامت یکپارچه اشاره می‌کند و می‌گوید: زمانی که کودکان از مراکز شبه خانواده جدا می‌شوند و برای درمان و آموزش(به خصوص در کودکان بازمانده از تحصیل) به این مراکز منتقل می شوند، خدمات اجتماعی و توانبخشی در کنار هم به این افراد داده شود و نظام سلامت یکپارچه در این جا هم باید رعایت شود و آموزش این کودکان باید در کنار درمان در اولویت قرار بگیرد.


انتهای پیام

برچسب‌ها: