به گزارش ایسنا، وزیر دولت استرالیا امروز (یکشنبه) اعلام داشت انتظار دارد چین رزمایشهای نظامی بزرگی را که این کشور مشترکا با ایالات متحده و متحدان دیگرش در غرب برگزار میکند زیر نظر بگیرد. او همچنین یک اتهام قبلا مطرح شده علیه چین را مبنی بر اینکه به دنبال تاسیس یک پایگاه نظامی در جنوب اقیانوس آرام است تکرار کرد.
این اتهامات سوی «پت کانروی»، وزیر صنایع دفاعی و امور جزایر اقیانوس آرام در دولت استرالیا در حالی مطرح شدند که «آنتونی آلبانیز»، نخست وزیر این کشور از اواخر شنبه عازم سفر ۶ روزه به چین شده تا برای تقویت روابط ۲ کشور که اخیرا وارد مسیر ترمیم شد تلاش کند.
همچنین از امروز رزمایش سالانه چند ملیتی Talisman Sabre در سراسر استرالیا و جزیره پاپوا گینهنو با شرکت بیش از ۳۰ هزار نیروی نظامی متعلق به ۱۹ کشور آغاز میشود.
کانروی در ادامه ادعاهایش علیه چین گفت: «ارتش چین از سال ۲۰۱۷ این رزمایشها را تحت نظارت قرار داده و خیلی غیرعادی خواهد بود اگر که این بار چنین کاری انجام ندهد. به وضوح ما نیز فعالیتهای آنها را رصد خواهیم کرد و حضور آنها را در اطراف استرالیا تحت نظر قرار میدهیم.»
او که این اظهارات را در مصاحبه با شبکه ای.بی.سی استرالیا ایراد میکرد، گفت: «آنها این رزمایشها را نظارت کرده تا اطلاعات درباره فرآیندها، طیف الکترونیک و استفاده از ارتباطات را جمعآوری کنند و ما نیز مطابق با برنامههای آنها خودمان را تنظیم خواهیم کرد تا درز اطلاعات را مدیریت کنیم.»
در حالی که رسانههای غربی از منطقه جنوب اقیانوس آرام به عنوان کانون رقابت چین با کشورهای غربی بر سر گسترش نفوذ یاد میکنند کانروی با تکرار یک ادعایی که قبلا مطرح کرده بود، گفت: «ما در بخش امور اقیانوس آرام که در حیطه مسئولیت من است شاهدیم که چین به دنبال ایجاد یک پایگاه نظامی در این منطقه است.»
او اظهار کرد: «ما خیلی سخت تلاش داریم تا در منطقه به عنوان شریک امنیتی اصلی و ارجح باشیم چون فکر نمیکنیم که منحصر شدن این مسئولیت تنها به استرالیا مناسب باشد.»
در سال ۲۰۲۲ چین در ادامه تلاشهای خود برای گسترش نفوذ در منطقه اقیانوس آرام یک پیمان امنیتی محرمانه را با جزایر سلیمان منعقد کرد.
هر چند که جزئیات این پیمان امنیتی هرگز منتشر نشد اما ایالات متحده و استرالیا، متحد نزدیکش، ادعا میکنند که چین از این طریق برنامه دارد تا یک پایگاه نظامی دائمی خود را در منطقه تاسیس کند.
کانروی افزود: «استرالیا خواستار یک منطقه متوازن است که در آن هیچ کس مسلط نشده و هیچ کس نیز تحت تسلط قرار نگیرد.»
چین ماه جاری میلادی ادعای استرالیا درباره اینکه به دنبال تاسیس یک پایگاه نظامی در منطقه است را «روایتی غلط که انگیزههای پنهان دارد» خواند.
چین در سالهای اخیر میلیونها دلار در زمینه ساخت تاسیسات در کشورهای جزیرهای حوزه اقیانوس آرام شامل استادیومهای ورزشی، کاخهای ریاست جمهوری، بیمارستان و جاده سرمایهگذاری کرده است.
چند مورد از این کشورها شامل کریباتی، جزایر سلیمان و نائورو در سالهای اخیر روابط دیپلماتیک پرسابقه قبلی خود با تایوان را به نفع چین قطع کردهاند.
اخیرا در رسانههای غربی گزارش شد که پنتاگون استرالیا را تحت فشار قرار داده تا شفاف سازد در صورت بالا گرفتن جنگ آمریکا با چین بر سر جزیره تایوان چگونه ایفای نقش خواهد کرد. کانروی در پاسخ به سوالی درباره این گزارش گفت استرالیا سربازانش را از قبل متعهد به شرکت در یک جنگ نمیکند.
او ادامه داد: «استرالیا حاکمیت خود را در اولویت قرار میدهد و درباره فرضیهها بحث نمیکند. تصمیمگیری درباره اینکه سربازان استرالیایی را متعهد به شرکت در یک جنگ کنیم توسط دولت وقت استرالیا در زمان روی دادن جنگ اخذ میشود نه اینکه دولت فعلی از قبل این تعهد را بدهد.»
روز شنبه رسانه انگلیسی فایننشال تایمز گزارش داد «البریج کولبی»، معاون امور سیاسی وزیر دفاع آمریکا مقامات دفاعی استرالیا و ژاپن را تحت فشار گذاشته تا اعلام کنند در صورت بروز جنگ بر سر تایوان چه اقداماتی انجام خواهند داد، هر چند که ایالات متحده چک سفید امضا برای تضمین دفاع از تایوان صادر نمیکند.
کولبی در پستی در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت: «وزارت دفاع آمریکا مجری دستور کار دونالد ترامپ موسوم به "اول آمریکا" است؛ دستور کاری شامل احیای بازدارندگی و از جمله درخواست از متحدان به منظور تقویت هزینههای دفاعی خود و تلاشهای دیگرشان در رابطه با دفاع دسته جمعی.»
انتهای پیام