شناسهٔ خبر: 73844477 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

قطعی شبکه‌های تلویزیونی در خاش و مطالبه مردم برای رفع اختلال

زاهدان- ایرنا- قطعی شبکه‌های تلویزیونی در شهرستان مرزی خاش، سبب بروز مسائل و چالش‌هایی مانند گرایش به استفاده از شبکه‌های ماهواره‌ای شده به‌همین دلیل یکی از مطالبات جدی مردم منطقه، برطرف شدن این اختلال است.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، اهالی خاش در سیستان و بلوچستان تاکید دارند که فرستنده‌های تلویزیونی و رادیویی این شهرستان سال‌ها با حداقل امکانات و تجهیزات فرسوده مواجه است و در بسیاری از مناطق روستایی و خارج از محدوده شهر امکان دریافت شبکه‌های ملی صدا و سیما وجود ندارد.

درحالیکه اهالی این منطقه در سال های گذشته نیز خواستار رفع اختلال در پخش شبکه های صدا و سیما شده بودند، به گفته کارشناسان، فرسودگی تجهیزات، قطعی مکرر برق و شرایط جوی نامساعد باعث شده است دریافت این شبکه ها با کیفیت پایین یا قطعی‌های مکرر همراه باشد.

محمد اسدی یکی از شهروندان خاشی به خبرنگار ایرنا گفت: هر وقت باد شدید یا باران می‌آید، تصویر تلویزیون قطع می‌شود یا کیفیت آن به قدری پایین است که نمی‌شود برنامه‌ها را تماشا کرد و حتی در روزهای عادی هم صدا و تصویر خوب نیست.
عبدالرحیم کمالزهی از اهالی خاش نیز گفت: بسیاری از روستاها حتی یک شبکه را هم به‌درستی دریافت نمی‌کنند و مردم مجبورند از ماهواره یا اینترنت استفاده کنند، این موضوع برای خانواده‌هایی که به شبکه‌های داخلی علاقه دارند، آزاردهنده است.
علی هاشمزهی از ساکنان دیگر خاش نیز خاطرنشان کرد: این مشکل از زمانی که سیستم دیجیتال آمد، چند ماه خوب بود ولی دوباره دریافت شبکه های تلویزیونی دچار اختلال شد، بنابراین انتظار داریم مثل سایر نقاط کشور، ما هم از شبکه های تلویزیونی و رادیویی با کیفیت خوب برخوردار شویم.
رضا احمدی دیگر شهروند خاشی نیز بیان کرد: وقتی برق می‌رود، چند روز طول می‌کشد تا فرستنده‌ها درست شود و شاید در صورت تاسیس نمایندگی صدا و سیما در خاش، این مشکلات سریع‌تر برطرف شود.

قطعی شبکه‌های تلویزیونی در خاش و مطالبه مردم برای رفع اختلال

به گفته نماینده حوزه انتخابیه خاش در مجلس شورای اسلامی، فرسودگی و عمر بالای تجهیزات دیجیتالی، قطعی‌های مکرر برق و وزش باد و بارش‌های فصلی باعث شده است شبکه‌های تلویزیونی در نقاط سخت‌گذر به دشواری یا با کیفیت بسیار پایین دریافت شوند و همچنین شبکه‌های رادیویی در دسترس نبوده یا به‌دلیل اختلال شدید قابل شنیدن نیستند.

علی کرد در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در بسیاری از نقاط مرزی و روستایی خاش، برخی از مردم به‌دلیل کیفیت پایین یا عدم دسترسی به شبکه‌های داخلی از ماهواره استفاده می‌کنند.
وی تاکید کرد: لازم است سازمان صدا و سیما با همکاری دولت نسبت به ایجاد یک نمایندگی در شهرستان خاش و جذب نیروهای فنی، اداری و خبری و همچنین تأمین تجهیزات جدید اقدام کند تا مردم از خدمات رسانه ملی با کیفیت مناسب بهره‌مند شوند.
کرد خاطرنشان کرد: ناترازی انرژی و قطعی‌های مکرر برق به تجهیزات فرستنده‌های صداوسیما نیز آسیب می‌زند و باید برای حفاظت از زیرساخت‌ها و رفع مشکلات موجود در این زمینه تدبیری اندیشیده شود.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرمانداری خاش نیز در گفت‌وگو با ایرنا اظهار داشت: کیفیت پایین و قطعی شبکه‌های تلویزیونی و رادیویی یکی از دغدغه‌های مهم و به‌حق مردم است که فرمانداری نیز در جلسه‌ها و مکاتبه‌های متعدد با مرکز صدا و سیمای سیستان و بلوچستان آن را پیگیری کرده است.
عیدمحمد قلندرزهی افزود: هرچند مکاتباتی انجام و وعده‌هایی نیز داده شده، اما رفع نواقص و بهبود شرایط نیازمند تلاش جدی‌تر و همکاری بیشتر در سطح استانی و ملی است.
با توجه به مطالبه جدی مردم خاش برای رفع اختلال در دریافت شبکه‌های صداوسیما، برخی از کارشناسان و مسوولان بر این باورند که تجهیز و نوسازی زیرساخت‌های رسانه ملی در این منطقه، راه‌اندازی نمایندگی صداوسیما و تأمین نیروی انسانی متخصص می‌تواند گامی مهم در پاسخ به این مطالبه باشد.
به گزارش ایرنا، شهرستان مرزی خاش در ۱۸۵ کیلومتری جنوب زاهدان مرکز سیستان و بلوچستان واقع شده و به‌دلیل گستره جغرافیایی وسیع، شرایط سخت‌گذر و قرار گرفتن در منطقه‌ای مرزی و کوهستانی با مشکلاتی در حوزه زیرساخت‌های ارتباطی و رسانه‌ای مواجه است.
حوزه انتخابیه خاش شامل خاش، میرجاوه، تفتان و بخش‌های کورین و نصرت‌آباد زاهدان است.