شناسهٔ خبر: 73844231 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: میزان | لینک خبر

پاکسازی در وزارت دادگستری آمریکا؛ دادستان‌های مخالف ترامپ اخراج شدند

دادستان کل آمریکا چندین نفر از دادستان‌ها و کارکنان وزارت دادگستری آمریکا را که در تحقیقات علیه دونالد ترامپ نقش داشتند، اخراج کرد.

صاحب‌خبر -
خبرگزاری میزان -

پَم بوندی، دادستان کل آمریکا بیش از ۲۰ کارمند و دادستان وزارت دادگستری این کشور را که روی پرونده‌های مربوط به شورش ۶ ژانویه در ساختمان کنگره و نحوه برخورد دونالد ترامپ با اسناد طبقه‌بندی‌شده کار می‌کردند، اخراج کرده است.

به گزارش آکسیوس، این اخراج‌ها بخشی از یک طرح گسترده با هدف پاکسازی وزارت دادگستری از وکلا و کارکنان پشتیبانی است که در پیگرد قانونی ترامپ از طرف جک اسمیت، بازرس ویژه در ۶ ژانویه شرکت داشتند.

اخراج‌های جدید، مجموع اخراج‌های مرتبط با تحقیقات بازرس ویژه وزارت دادگستری آمریکا را به ۳۵ نفر می‌رساند.

حدود ۱۵ نفر دیگر ممکن است با اخراج مواجه شوند.

رویترز پیش‌تر گزارش داد که ۹ کارمند اخراج شده‌اند، اما منابع آکسیوس گفتند که این تعداد ۲۰ نفر است و در نهایت ۳۷ نفر ممکن است از دفاتر وزارت دادگستری آمریکا در واشنگتن، ویرجینیا، فلوریدا و سایر نقاط این کشور اخراج شوند.

در برخی موارد، کارکنان داوطلبانه برای انجام وظیفه تحقیق یا پیگرد قانونی ترامپ داوطلب شده بودند؛ پیش از روی کار آمدن بوندی، ۱۴ مقام دیگر مرتبط با اسمیت اخراج شدند.

منابع گفتند که تاد بلانش، معاون دادستان کل آمریکا نیز در ابتدا نقش مهمی در توقف اخراج‌ها داشت، زیرا می‌خواست مطمئن شود که این وزارتخانه فقط کارمندانی را که با دولت ترامپ همسو نیستند، اخراج می‌کند.

اخراج‌های پیشین بوندی از دادستان‌ها و کارکنان بسیار بحث‌برانگیز بوده است.

پاکسازی گسترده تنها مربوط به وزارت دادگستری آمریکا نیست و پیش از این نهادهای مختلف فدرال از جمله وزارت دفاع، شورای امنیت ملی و وزارت خارجه این کشور نیز بسیاری از کارکنان خود را اخراج کرده‌اند.

انتهای پیام/