شناسهٔ خبر: 73841261 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: آنا | لینک خبر

در گفت‌و‌گو با آنا مطرح شد

پاسخی به تحریف تاریخ از سوی پهلوی‌ها/ زن ایرانی بعد از انقلاب اسلامی جهانی شد

در روزگاری که رضاخان چادر از سر زنان برمی‌داشت و تحقیر را آزادی می‌نامید، ملت ایران در گوهرشاد ایستادند. اکنون پس از انقلاب، زنان ایرانی پیشروترین در منطقه‌اند. این روایت حجت‌الاسلام نظرپور از «زن در نگاه انقلاب» است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا؛ دیروز روز ملی عفاف و حجاب بود که به یاد قیام تاریخی مردم مشهد در مسجد گوهرشاد علیه کشف حجاب رضاخانی این نام‌گذاری صورت گرفت، از این رو با حجت‌الاسلام احمد نظرپور پژوهشگر انقلاب اسلامی درباره جایگاه زن در نگاه امام خمینی (ره) و دستاورد‌های جمهوری اسلامی در حوزه زنان به گفت‌و‌گو نشستیم.

زن در منظومه فکری امام خمینی (ره)

حجت‌الاسلام احمد نظرپور می‌گوید: با طلوع انقلاب اسلامی ایران در سال ۱۳۵۷، زنان جایگاه واقعی خود را پیدا کردند. جمهوری اسلامی ایران برای زن ارزش قائل شد و دقیقاً نقطه مقابل پهلوی ایستاد. نگاه امام خمینی (ره) بنیان‌گذار جمهوری اسلامی، به زنان، گواه این حقیقت است. ایشان فرمودند: «زن‌ها انسان‌سازند. وظیفه زن‌ها انسان‌سازی است. اگر زن‌های انسان‌ساز از ملت‌ها گرفته بشوند، ملت‌ها به شکست و انحطاط مبدل خواهند شد» یا «سعادت و شقاوت کشور‌ها بسته به وجود زن است.» همچنین در جایی دیگر بیان داشتند: «زن مربی جامعه است؛ از دامن زن، مرد به معراج می‌رود.»

دشمن، عفاف زن ایرانی را هدف گرفته است

وی ادامه می‌افزاید: هدف راهبردی دشمن در جنگ ترکیبی علیه انقلاب اسلامی ایران، ایجاد یأس و ناامیدی در جامعه، به ویژه نسل جوان، از طریق سیاه‌نمایی و زیر سؤال بردن دستاورد‌های انقلاب، خصوصاً در حوزه زنان است. آنها به دنبال القای این دروغ هستند که نظام اسلامی به زنان ظلم کرده، در حالی‌که دستاورد‌های عظیمی در این عرصه حاصل شده که نمونه‌هایی از آن قابل استناد و بین‌المللی است.

آمار‌هایی که دروغ‌های رسانه‌ای را رسوا می‌کنند

حجت‌الاسلام نظرپور به آمار‌های دقیق در حوزه زنان اشاره می‌کند و ابراز می‌دارد: بنابر آمار‌های بین‌المللی، ۷۰ درصد دانشجویان پزشکی در ایران را زنان تشکیل می‌دهند. همچنین به گزارش سازمان جهانی بهداشت، میزان مرگ‌ومیر نوزادان دختر از ۱۲۵ در هر ۱۰۰ هزار در سال ۱۳۵۰ به ۱۰ مورد کاهش یافته است. از سویی دیگر نشریه Forbes اعلام کرده است که ۷۰ درصد دانشجویان مهندسی در ایران، زن هستند. بر اساس داده‌های بانک جهانی بی‌سوادی زنان ایرانی از ۵۰–۶۰٪ در سال ۱۳۵۴ به کمتر از ۱۰٪ کاهش یافته است و حضور زنان در هیئت‌علمی دانشگاه‌ها از ۱۴ درصد قبل انقلاب به حدود ۳۰ درصد رسیده است.

این پژوهشگر انقلاب اسلامی بیان می‌دارد: همچنین انجمن جهانی تحقیقات کارآفرینی گفته است که ایران رتبه ۳۹ جهان در کارآفرینی زنان را کسب کرده است (۲۰۱۸) یا طبق گزارش BBC حدود ۶۰ درصد دانشجویان دانشگاه‌های ایران، زن هستند. با این حال یونسکو اشاره داشته است که عدالت آموزشی بین دختران و پسران ایرانی از ۳۵ درصد به ۵۰ درصد رسیده است یا از منظر بانک جهانی، ایران رتبه اول در رشد تحصیل زنان را دارد که بالاتر از آمریکا، انگلیس، آلمان و ژاپن است، این در حالی که تعداد رشته‌های ورزشی بانوان از ۷ رشته در سال ۱۳۵۷ به ۳۸ رشته افزایش یافته است و مربیان ورزشی زن از ۹ نفر به ۳۵ هزار نفر افزایش یافته‌اند.

ظلم ساختاری پهلوی علیه زنان؛ حقیقتی که تطهیرشدنی نیست

او تأکید می‌کند: تاریخ هرگز ظلم پهلوی به زنان را فراموش نخواهد کرد. در سال‌های اخیر، دشمنان جمهوری اسلامی تلاش می‌کنند چهره زشت پهلوی را بزک کنند و برای آنها فضیلت‌تراشی کنند. اما خوشبختانه اسناد فراوانی از حقیقت آن دوران وجود دارد که روایت ظلم گسترده به زنان است.

شهادت غربی‌ها درباره سرکوب زنان در دوره پهلوی

حجت‌الاسلام نظرپور اظهار می‌دارد: دونالد ویلبر، مأمور آمریکایی و طراح کودتای ۲۸ مرداد، می‌نویسد: «در دوران رضا شاه، مقامات دولتی که همسرانشان چادر می‌پوشیدند از کار برکنار می‌شدند. زنانی که حجاب داشتند از ورود به اماکن عمومی محروم شدند.»، در این اثنا حامد الگار استاد مسلمان دانشگاه کالیفرنیا گفت که «زنان ایرانی از دوران باستان چادر و لباس پوشیده بر تن می‌کردند، تا اینکه رضا شاه حجاب را ممنوع کرد... زنانی که حجاب داشتند، اغلب توسط پلیس پهلوی مورد آزار قرار می‌گرفتند.»

او درباره نگاه پهلوی به زنان می‌گوید: محمدرضا شاه نیز در مصاحبه با اوریانا فالاچی (۱۳۵۲) گفت که «در زندگی، یک زن به حساب نمی‌آید مگر وقتی که زیبا و دلربا باشد!»

امروز؛ زن ایرانی الگویی برای زنان جهان

این پژوهشگر انقلاب اسلامی خاطرنشان می‌کند: امروز، زنان ایران به جایگاه واقعی خود پی برده‌اند، به آن افتخار می‌کنند و این مدل زن مسلمان فعال با وقار را به جهان معرفی کرده‌اند. روز عفاف و حجاب، فرصتی است برای یادآوری ظلمی که پهلوی بر زنان روا داشت و افتخاری که انقلاب اسلامی برای آنها آفرید.

انتهای پیام/