شناسهٔ خبر: 73839186 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: همشهری آنلاین | لینک خبر

واکنش فرزند استاد لطفی به خواندن نوحه روی آهنگ معروف پدرش | خوب کاری کردند!

امید لطفی، فرزند استاد محمدرضا لطفی در واکنش به پیام یکی از کاربران که خواستار اعتراض به اجرای بدون اجازه قطعه «ایران، ‌ای سرای امید» توسط محمود کریمی شده بود، با لحنی صریح پاسخ داد: «خوب‌کاری‌کردند».

صاحب‌خبر -

به گزارش همشهری آنلاین، ماجرا از جایی شروع شد که یکی از دنبال‌کنندگان صفحه شخصی او در اینستاگرام، با اشاره به اجرای این قطعه توسط محمود کریمی در مراسم عزاداری، نوشت: «امید اعتراض کن که بی‌اجازت اینو اجرا کردن» اما امید لطفی در پاسخ، بدون هیچ‌گونه گلایه یا گارد، اینگونه واکنش نشان داد: «برای چی؟ خوب کاری کردند. این چه حرفی است می‌زنی… من تازه خودم گذاشتم استوری.»

واکنش فرزند استاد لطفی به خواندن نوحه روی آهنگ معروف پدرش | خوب کاری کردند!

او همچنین تأکید کرد: «آهنگ «ایران، سرای امید» انحصاری نیست؛ این آهنگ متعلق به همه مردم ایران با هر سلیقه، باور و نگاهی است. هرکس هرجور دوست داره، می‌تونه ازش استفاده کنه.» امید لطفی در ادامه و در مورد اینکه مداحی جایگاهی در میان مردم ایران ندارد، پاسخ می‌دهد: «چه‌کسی گفته موسیقی مداحی جای موسیقی در ایران رو گرفته؟ این آمار و ارقام از کجا میاد؟ موسیقی دستگاهی ما همچنان پابرجاست و هزاران نفر به‌طور جدی در این زمینه فعالیت می‌کنن و میلیون‌ها ایرانی هم علاقه‌مند به این نوع موسیقی‌ان. از اون طرف هم میلیون‌ها نفر هستن که به موسیقی مداحی علاقه‌مندن. هر دو سبک، جایگاه خودشون رو دارن؛ هم زیبا هستن، هم مفید. هیچ کدوم جای اون یکی رو نگرفته، فقط در کنار هم مسیر خودشون رو می‌رن.»

این موضع‌گیری امید لطفی که به‌نوعی تأیید و استقبال از استفاده آزادانه از قطعات ملی و میهنی است، با واکنش مثبت کاربران همراه شد. برخی آن را گامی در جهت همدلی میان سلایق مختلف فرهنگی و اعتقادی در جامعه دانستند و برخی دیگر آن را نمونه‌ای از وفاداری به روح مردمی موسیقی ملی ایران خواندند؛ موسیقی‌ای که قرار نیست در پستوهای انحصار خاک بخورد، بلکه باید در دل مردم جریان داشته باشد؛ از تالار وحدت تا هیئت‌های عزاداری. گفتنی است قطعه «ایران، ‌ای سرای امید» با آهنگسازی زنده‌یاد محمدرضا لطفی، سال‌هاست به‌عنوان یکی از نمادهای موسیقی میهن‌دوستانه شناخته می‌شود و بارها در رویدادهای رسمی، فرهنگی و حتی آیینی اجرا شده است.