شناسهٔ خبر: 73838553 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: گجت نیوز | لینک خبر

«لب‌های خشکی» در سودان؛ تپه‌ای مرموز با شباهت عجیب به لب‌های انسان

صاحب‌خبر -

گاهی تصاویر ماهواره‌ای نشان‌دهنده پدیده‌هایی هستند که شاید نتوان دلایلی برای آن یافت. در میان آن‌ها، این تپه مرموز در سودان به چشم می‌خورد.

این عکس ماهواره‌ای جذابی که توسط ماهواره‌های گوگل در سال 2012 میلادی ثبت شده است، تپه‌ای عجیب را در کشور سودان نشان می‌دهد. این تپه شباهت عجیبی به لب‌های غنچه‌شده انسان دارد که در حال ارسال بوسه به فضا است. در این بخش خبری از گجت نیوز همراه ما باشید تا علت شکل‌گیری این تپه عجیب را بررسی کنیم.

تپه مرموز در سودان با ظاهری شبیه لب انسان

اطلاعات زیادی درباره ساختار عجیب این تپه وجود ندارد، اما برخی از کارشناسان دلایلی را پیرامون آن مطرح کرده‌اند. این تپه جذاب 900 متر طول و 350 متر عرض دارد. همچنین موقعیت آن را باید در ایالت دارفور غربی سودان که چیزی در حدود 95 کیلومتری شرق مرز این کشور با چاد قرار دارد، دانست.

به نظر می‌رسد این تپه به علت وجود مزرعه‌های کشاورزی و نقاط سیاه کوچک که احتمالا نشان‌دهنده درختان است، احاطه شده است.

زمین‌های اطراف در تصویر ثبت شده سال 2012 میلادی به علت خشکسالی از بین رفته‌اند و دامنه‌های تپه با رنگ صورتی مشخص بوده که شباهت زیادی به دهان انسان دارد، اما در تصاویر جدیدتر شاهد سرسبزی اطراف آن هستیم که پوشش گیاهی را نشان می‌دهد.

تپه مرموز در سودان با ظاهری شبیه لب انسان - 2 تپه مرموز در سودان با ظاهری شبیه لب انسان - 2

بیشتر بخوانید

اطلاعاتی درباره ارتفاع و قدمت تپه در دسترس قرار ندارد، اما در نقشه‌های گوگل با نام Landlocked Lips شناخته می‌شود. با این حال مطابق با تصاویر ماهواره‌ای موجود، کارشناسان ایده‌ای کلی را درباره چگونگی شکل‌گیری آن مطرح کرده‌اند.

جاش رورینگ، متخصص ژئومورفولوژی دانشگاه اورگان و متخصص داینامیک چشم‌انداز اظهار داشته است من یک واحد باریک از سنگ‌های کاملا واضح را می‌بینم که از وسط عبور کرده است. به نظر می‌رسد یک آب‌بند یا واحد باریک از سنگ‌های مقاوم بوده که از وسط آن خط‌الراس عبور می‌کند و بدین ترتیب، کندتر از سنگ‌های اطراف دچار فرسایش شده یا بیرون‌زدگی دارد.

بر اساس اعلام اتحادیه علوم زمین اروپا، آب‌بندها ویژگی‌های زمین‌شناسی هستند که صفحه‌های افقی بزرگ‌تری از سنگ را به دو قسمت، تقسیم می‌کنند.

معمولا آن‌ها از طریق فعالیت آتشفشانی یا حرکت صفحه‌های تکتونیکی تشکیل می‌شوند، اما می‌توانند از فرایندهای رسوبی هم شکل بگیرند. با این حال مشخص نیست خطر مرکزی این تپه از چه نوع آب‌بندی است.

رورینگ در ادامه گفت اگر این مسئله صحیح باشد، شکل و وسعت آن واحد سنگی مقاوم، مقیاس این ویژگی را تعیین می‌کند، چرا که سنگ‌های اطراف با مقاومت کمتر، زمین‌های شیب‌دار را در دو سمت تشکیل می‌دهند.

ساختارهای مشابهی را می‌توان در صحرای نیومکزیکو و انبوه آب‌بندهای مکنزی در یوکان کانادا پیدا کرد. با این حال باید گفت موارد ذکرشده از سوی رورینگ فقط حدس و گمان است.

برچسب‌ها: